اعتراض به نامه احمدی نژاد و پیشنهادهای دولت برای اصلاح آیین نامه داخلی مجلس


اعتراض به نامه احمدی نژاد
و پیشنهادهای دولت برای اصلاح آیین نامه داخلی مجلس

محمود احمدی نژاد (راست) در حال صحبت با علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی

نامه محمود احمدی نژاد، رییس جمهور ایران، به علی لاریجانی برای تغییر آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی واکنش نمایندگان مجلس را برانگیخته و آن را «دخالت دولت در امور قوه مقننه» عنوان کرده اند.

بر اساس گزارش رسانه های ایران، محمود احمدی نژاد روز شنبه نامه ای خطاب به رییس مجلس نوشته و در آن خواستار اصلاح ۱۵ مورد از آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی شده است.

محمود میرتاج الدینی، معاون پارلمانی رییس جمهور، در گفت و گویی با سایت دولت برخی از موارد مهم در آیین نامه مجلس شورای اسلامی برای اصلاح را به این ترتیب بیان کرده است: صدور بیانیه و قطعنامه و اجرایی نمودن آنها، اعلام وصول و بررسی سوال و استیضاح و اعمال برخی اصلاحات نظارتی، نحوه بررسی لایحه بودجه سالانه و تقدیم متمم بودجه از سوی مجلس، بررسی و ارجاع گزارش تحقیق و تفحص به قوه قضائیه در قالب کیفر خواست و الزام روسای قوای مجریه و قضائیه به ارائه گزارش شفاهی در مجلس.

آقای میرتاج الدینی برخی از مواد آیین نامه داخلی مجلس را مغایر قانون اساسی دانسته و خواستار اصلاح آنها شد.

در واکنش به نامه احمدی نژاد و مصاحبه معاون پارلمانی ریاست جمهوری، محمد تقی رهبر، عضو کمیسوین قضایی و حقوقی مجلس گفته است که «دولت اختیار قانونی برای اصلاح آیین نامه داخلی مجلس ندارد.»

وی افزوده است: «پیشنهاد برای تغییر آیین نامه وظیفه خود نمایندگان است، اگر هم دولت نظری در این رابطه دارد آن را به شکل دوستانه و غیر رسمی به اطلاع هیئت رییسه مجلس یا نمایندگان برساند تا در صورت صلاحدید وکلای مردم روال قانونی اش طی شود.»

روزنامه شرق نیز نامه احمدی نژاد به رئیس مجلس و ارائه ۱۵ پیشنهاد برای تغییر آئین نامه مجلس را «پیشروی دولت در زمین مجلس» توصیف کرده و نوشته است که احمدی نژاد «در یک کلام می خواهد آیین نامه داخلی مجلس را تغییر دهد تا اگر مجلس نتوانسته در قانونپذیر کردن دولت نسبت به قوانین مصوب نمایندگان موفق باشد، دستکم نمایندگان بر مبنای قوانین مورد نظر دولت عمل کنند.»

محمد حسین فرهنگی، نماینده تبریز، نیز در واکنش به نامه احمدی نژاد به روزنامه «تهران امروز» گفته است که «قرار نیست دولتمردان در مورد مسائل داخلی مجلسیان نظر دهند و بهتر است دولت برای حل مسائل و مشکلات خود پیشنهاداتی آماده کند.»

عبدالرضا ترابی، نماینده گرمسار در مجلس، نیز نامه احمدی نژاد را «برای فرار از پاسخ گویی به نمایندگان مجلس» ارزیابی کرده و گفته است که «در هیچ قانونی به دولت این اجازه داده نشده است» که در امور مجلس دخالت کند و «دولت حق ندارد حکمی در مورد مجلس بدهد، آن هم آیین نامه داخلی مجلس.»

با این حال، یک عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی، پیشنهادات دولت را به معنای دخالت در امور مجلس ندانسته و گفته است: «تا زمانی که این پیشنهادات به طرحی در مجلس تبدیل نشود، همچون یک کاغذ است که هیچ بار و الزام قانونی را برای مجلس ایجاد نمی کند.»

محمد دهقان در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا گفته که این پیشنهادات دو هفته پیش به مجلس ارائه شده است و افزوده است که این پیشنهادات به دلیل نداشتن بار حقوقی، الزام قانونی برای مجلس ایجاد نمی کند.

هیئت رییسه مجلس هنوز به طور رسمی واکنشی به نامه رییس جمهور ایران و پیشنهادهای دولت برای اصلاح آیین نامه مجلس نشان نداده است. به نظر می رسد که نامه جدید محمود احمدی نژاد دور تازه ای از تنش میان دولت و مجلس را رقم بزند.

مجلس و دولت در سال های اخیر یکدیگر را به دخالت در امور یکدیگر و سرپیچی از قانون متهم کرده اند. به رغم دخالت های مکرر رهبر جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل اختلافات میان دولت و مجلس، از دامنه درگیری های سیاسی میان آنها کاسته نشده است.

این درگیری ها تا ادامه یافت که آیت‌الله خامنه‌ای یک هیئت عالی را به ریاست محمود هاشمی شاهرودی، رئیس پیشین قوه قضائیه ایران مأمور رسیدگی و حل و فصل اختلافات قوای سه‌گانه کرد.

هیئتی که اکنون در پی نامه محمود احمدی‌نژاد و واکنش نمایندگان مجلس شاید نخستین مأموریت خود را در دست گیرد.
saeed.uk - انگلیس - لندن
در صورت صلاحدید وکلای مردم !? ببخشید منظورت مفت خور های مال مردم خور, خائن به ایران, دستبوس عرب ها, سیاهکارهای زاهدنما و متقلبان به زور صاحب منسب و قدرت شده است! وگر نه کی گفته شما وکلای مردم ازاده ایران بزرگ هستید. اقای محمد تقی رهبر شما فقط دستمال به دست علی گدا ولی وقیح و رهبر ان اسلام من دراوردیتان هستید
دوشنبه 17 مرداد 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.