کلاهبرداری از مشتریان صرافی
پلیس آگاهی تهران در تعقیب کلاهبرداری است که طعمه خود را از بین مشتریان صرافیها انتخاب میکرده است.
به گزارش فارس، از اوایل خرداد ماه امسال ماموران پلیس آگاهی تهران بزرگ از وقوع یک سری کلاهبرداری مشابه از صرافیهای تهران با خبر شدند.
ماجرا از آنجا آغاز شد که در 17 خرداد مردی 56 ساله با مراجعه به جمالی بازپرس شعبه 14 دادسرای ناحیه 12 تهران طی شکایتی از کلاهبرداری دو میلیونی از خودش خبر داد.
این فرد مدعی شد جهت تهیه ارز برای مسافرت به خارج از کشور به خیابان فردوسی رفتم. جلوی در صرافی که رسیدم، یک نفر پرسید ارز میخواهی در پاسخاش، گفتم بله. با جوابم، مدارکم را با مبلغ 2 میلیون و 600 هزار تومان پول گرفت.وارد صرافی که شدیم، شروع به صحبت و احوالپرسی با صاحب صرافی کرد. ماشین حساب کوچکی از جیبش در آورد و مشغول حساب کردن با آن شد.در ادامه با پشت کردن به من، شروع به صحبت با تلفن همراهش کرد با بهانه این که تلفنش آنتن نمیدهد، از مغازه خارج شد. دیگر مراجعت نکرد. پیش خودم حس کردم چون این مرد با صاحب صرافی گرم گرفت حتماً او را میشناسد لذا از صاحب مغازه شکایت دارم.
با تحقیقات مقدماتی از مرد مالباخته و در ادامه تحقیقات کارآگاهان به صرافی مورد نظر به خیابان فردوسی رفتند.
مرد صاحب صرافی در جواب کارآگاهان گفت: من به عنوان سیاست کاریام و جذب مشتری موظفم با خوشرویی با مشتریها برخورد کنم و این دلیلی نمیشود که من همه آنها را میشناسم. من اعتبار دهها سالهام را با این جور کارها زیر سؤال نمیبرم.
کارآگاهان پایگاه هفتم با توجه به این که صرافی مجهز به دوربین مداربسته بود با تهیه یک حلقه فیلم از این صرافی و برای ادامه بررسیهای خود جهت شناسایی و دستگیری مرد کلاهبردار آنجا را ترک کردند.
بررسی مأموران ادامه داشت تا اینکه در چهارم تیر و در پرونده مشابه دیگری مرد 67 سالهای با مراجعه به دادسرای ناحیه 12 تهران طی شکایتی به جمالی بازپرس شعبه 14اظهار داشت: برای فروش 2 هزار دلار آمریکا به میدان فردوسی رفتم. شخصی که خود را خریدار دلار معرفی میکرد مرا به صد متر پایینتر از میدان فردوسی و به یک صرافی در همان منطقه هدایت کرد.داخل صرافی طوری با مغازه دار صحبت میکرد که تصور کردم با هم دوست هستند. مرد ناشناس دلارها را از من گرفت. از کیفش یک ماشین حساب کوچکی در آورد و ابتدا خودش را مشغول کار کردن با ماشین حساب نشان داد. سپس به من پشت کرد و تلفن همراهش را در آورد تا با آن تماس بگیرد.لحظاتی بعد به بهانه اینکه تلفن همراهش آنتن نمیدهد از مغازه خارج شد. هر چه صبر کردم نیامد. به دنبالش به بیرون از مغازه رفتم اما هر چه در آن اطراف گشتم خبری از او نبود.
این فرد مدعی شد به داخل صرافی برگشتم و از مردی که داخل صرافی کار میکرد و مرد ناشناس با وی صحبت کرده بود، سراغ او را گرفتم. در جوابم گفت من او را نمیشناسم و فقط به عنوان یک مشتری پاسخش را میدادم، من فکر میکردم که شما 2 نفر یکدیگر را میشناسید.
با دستور بازپرس پرونده کارآگاهان مبارزه با کلاهبرداری پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ مأمور رسیدگی تخصصی به این پرونده شدند.
کارآگاهان در همان ابتدا به صرافی مورد نظر رفتند و تحقیقات خود را از مرد صاحب صرافی آغاز کردند. این مرد در جواب کارآگاهان گفت: وقتی که پیرمرد با آن مرد وارد صرافی شدند از نوع صحبت آنان فکر کردم که با هم آشنا هستند.
از آنجایی که این صرافی نیز مجهز به دوربین مداربسته بود، کارآگاهان با تهیه و بازبینی تصاویر زمان کلاهبرداری، دریافتند که مرد کلاهبردار همان متهم تحت تعقیب در پرونده نخست است.
با تهیه این تصاویر و تداوم بررسیهای قبلی از جمله این که احتمال آشنایی کسبه، به ویژه صرافیهای خیابان فردوسی با این مرد ناشناس، همچنین در اختیار قراردادن تصاویر وی به برخی از صرافیها، همه اقدامات تاکنون در این باره نتیجهای نداشته است لذا بازپرس پرونده با درخواست افسر پرونده مبنی بر انتشار بدون پوشش تصاویر متهم تحت تعقیب موافقت کرد.
سرهنگ کارآگاه علی غیاثوند رئیس پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: با توجه به این که صرافی دارای دوربین مداربسته بوده اما مکان نصب دوربین در صرافی به گونهای است که تصاویر متهم وضوح لازم را ندارد. علیرغم این موضوع از شهروندان محترمی که از مشخصات و هویت واقعی متهم تحت تعقیب اطلاعی دارند و یا از مخفیگاه و محل زندگیاش خبری دارند و همچنین شهروندانی که از این فرد تحت تعقیب شکایتی دارند دعوت میشود تا جهت طرح شکایت یا پیگیری لازم به پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ واقع در خیابان 15 خرداد - میدان ارگ یا شعبه چهاردهم بازپرسی دادسرای ناحیه 12 تهران مراجعه کنند.
با توجه به این که احتمال دارد این فرد یا افرادی دیگر با روشهای مشابه اقدام به کلاهبرداریهای مشابه کنند به شهروندان توصیه میشود در این گونه موارد و یا هر نوع فعالیت اقتصادی دیگر همواره ضوابط و مقررات حاکم را به احساسات و عواطف و یا ساده انگاری ترجیح داده و دقت لازم را داشته باشند.