تازه‌ترین نوشته استیون هاوکینگ: ما از کجا آمده‌ایم؟


تازه‌ترین نوشته استیون هاوکینگ: ما از کجا آمده‌ایم؟

پروفسور استیون هاوکینگ

مجله معتبر «نیو ساینتیست» در تازه‌ترین شماره خود مطلبی چاپ کرده است به قلم فیزیکدان نظری و کیهان‌شناس بریتانیایی، استیون هاوکینگ، درباره پیدایش هستی و حیات در کائنات که چکیده‌ای از آن در پی می‌آید:

«از کجا آمده‌ام؟ آمدنم بهر چه بود؟»

بر اساس باورهای قدیمی مردم آفریقای جنوبی، پیش از ما فقط تاریکی وجود داشت و آب و خدایی بزرگ به نام «بومبا».

یک روز بومبا دل‌درد گرفت و خورشید را بالا آورد. خورشید هم بخشی از آب‌های زمین را بخار کرد و خشکی به وجود آمد. بومبا که هنوز ناخوش بود، ماه را بالا آورد؛ پس از آن ستارگان را و پس از آن‌ها پلنگ، کروکودیل، لاک‌پشت و، دست آخر، انسان‌ها را.

این اسطوره آفرینش، مانند بسیاری از اسطوره‌های دیگر، با هدف پاسخ به پرسش‌های بنیادین و دیرینه بشر ساخته و پرداخته شده است، پرسش‌هایی که کماکان ذهن ما را به خود مشغول می‌کنند.

خوشبختانه امروز ما ابزاری را در اختیار داریم که به کمکش می‌توانیم پاسخ پرسش‌هایمان را بیابیم و آن ابزار علم است.

نخستین پاسخی را هم که برای پرسش اساسی «از کجا آمده‌ام؟» یافتیم هشتاد سال پیش بود، زمانی که ادوین هابل در دهه ۱۹۲۰ میلادی به کمک تلسکوپ ۱۰۰ اینچی خود، بر فراز کوه ویلسون در لس‌آنجلس، شروع به رصد آسمان کرد.

هابل در کمال شگفتی مشاهده کرد که کمابیش همهٔ کهکشان‌ها در حال فاصله گرفتن از ما هستند. به علاوه، او متوجه شد که هرچه کهکشان‌ها دور‌تر باشند، با سرعت بیشتری از ما دور می‌شوند. این کشف که به «انبساط جهان هستی» معروف شد، یکی از بزرگ‌ترین اکتشاف‌های علمی تاریخ بشر تا به امروز به حساب می‌آید.

نظریه انبساط باعث تحول در مباحثه‌ای شد که نقطه آغازین هستی موضوع آن بود. اگر کهکشان‌ها در حال دور شدن از یکدیگر هستند این بدان معناست که در گذشته نزدیک‌تر بوده‌اند و اگر سرعت حرکت‌شان ثابت بوده است، میلیارد‌ها سال پیش بر روی هم قرار داشته‌اند. اما آیا این نقطه آغازین جهان هستی بوده است؟ در آن زمان بسیاری از دانشمندان از این که جهان هستی نقطه شروع داشته است ناراضی بودند، زیرا این امر برای ایشان به معنای ناکارآمدی قوانین علمی فیزیک بود.

در این مرحله برای توجیه چگونگی پیدایش جهان هستی و توضیح نقطه آغازین آن یک عامل خارجی مورد نیاز بود که برای راحتی کار می‌توان نامش را «خدا» گذاشت. از این روی، فرضیه‌هایی مطرح شد مبنی بر این که جهان هستی در حال حاضر نیز در حال بسط و گسترش است، اما هرگز نقطه شروعی نداشته است. شاید بهترین پاسخی که در این راستا مطرح شد، نظریه‌ای بود که در سال ۱۹۴۸ پیشنهاد شد که «نظریه حالت پایا» نام دارد.

طبق نظریه حالت پایا، جهان هستی همواره شکلی ثابت و استوار داشته است. برتری این آخرین ویژگی آن بود که به نوعی یک پیش‌بینی «قابل آزمایش» به شمار می‌آمد که شرط لازم هر روش علمی است. با این حال بررسی‌ها نشان داد که نظریه فوق واجد این پیش‌نیاز علمی نیست.

مدرک اثبات وجود برای تایید نظریه پیدایش جهان با چگالی بسیار بالا در اکتبر سال ۱۹۶۵ ارائه شد. در آن زمان دانشمندان به وجود تشعشعات ضعیف مایکروویو در فضا پی بردند. تنها توجیه علمی برای وجود این تشعشعات آن بود که بازمانده یک حالت اولیه با چگالی بسیار بالا و داغ هستند. با گسترش کائنات این پرتو‌ها رفته‌رفته سرد‌تر شدند تا این که امروز ما فقط باقی‌مانده آن‌ها را مشاهده می‌کنیم.

ارائه نظریات نوین نیز به یاری این اندیشه آمد. من [استیون هاوکینگ] به همراه راجر پنروز نشان دادم که اگر نظریه کلی نسبیت اینشتین صحت داشته باشد، باید «یکتایی» نیز وجود داشته باشد، نقطه‌ای دربرگیرنده «چگالی بی‌کران» و «انحناء زمان – فضا» در واقع، جایی که زمان آغاز می‌گردد.

جهان هستی در نتیجه انفجار بزرگ (بیگ بنگ یا مه‌بانگ) پدید آمد و از آن زمان با سرعت و شتاب مدام در حال گسترش بوده است. این حالت در اصطلاح «تورم» نام دارد و بر پایه آن در مراحل اولیه عمر کیهان تورم آن با سرعتی فزاینده و بسیار بالا‌تر اتفاق می‌افتاده است: ابعاد جهان هستی چندین بار در یک چندم ثانیه دوبرابر شده است.

تورم باعث شده است که کائنات شکل کلی بسیار وسیع و بسیار نرم و صاف پیدا کند. اگرچه کاملاً هم صاف و یکنواخت نیست: در برخی نقطه‌ها ناهمگونی‌هایی به چشم می‌خورد. این ناهمگونی‌ها منجر به ایجاد تفاوت‌هایی در دمای اولیه جهان هستی شده بود، امری که بازتاب آن را در مایکروویوهای پس‌زمینه کیهانی مشاهده می‌کنیم.

ناهمگونی‌های کیهان همچنین به این معنا هستند که جهان هستی در برخی نقاط با سرعتی متفاوت انبساط می‌یابد. مناطق کند‌تر در ‌‌نهایت دیگر گسترش نیافته و با سقوط مجدد کهکشان‌ها و ستارگان، و نیز منظومه‌های خورشیدی، را شکل می‌دهند.

بدین ترتیب، ما وجود خود را مدیون ناهمگونی‌های سطح کائنات هستیم. اگر کیهان اولیه به طور کامل نرم و یکنواخت می‌بود، هیچ ستاره و حیاتی نیز به وجود نمی‌آمد. در واقع ما‌ زادهٔ ناهمگونی‌های کوآنتوم کهن هستیم.

به رغم تمامی کشف‌های بشر در زمینه پیدایش اولیه هستی، رازهای بی‌شماری همچنان وجود دارند. ما کماکان در حال پیش رفتن به سوی یافتن پاسخی برای پرسش‌های همیشگی‌مان هستیم: این که از کجا آمده‌ایم؟ و آیا تنها موجوداتی در جهان هستیم که از چنین سؤال‌هایی ‌می‌کنیم؟‌
سید ابوالقاسم واعظ - جاکارتا - اندونزی
سی سال قبل کتاب های کیهان شانسی از جمله کتاب های خود هاوینگ را در این مورد خواندیم. پانزده سال پیش هم هی اردوان مفید امد در برنامه میبدی دنبک زد و هی ابراهیم ویکتوری از انفجار بزرگ تعریف کرد. شبکه 4 هم هر هفته یک برنامه در این مورد نشان می دهد. الان دیگر هر بی سوادی مطالب این مقاله را می داند. فقط چیز جدیدی که در این مقاله هست این است که یک یکی بود نبود اولش اضافه کرده.
سه‌شنبه 4 مرداد 1390

YAS ABI - بلژ - برسل
این بخش کوچکی از سخنرانی هاوکینگ است .بیگ بنگ برجسته ترین تیوری در مورد نحوه اغاز هستی است ولی نتوانسته توضیحی در مورد 0.28 ثانیه اغازین بدهدو سالهاست روی این GAP تحقیق میشود. محققین توان علم تجربی را تااینجا میدانند. طبق روایتی بشر در این زمان درصد کوچکی از علم رادریافته است. به این دانشمند با معلولیتش بایدهزار افرین گفت.
سه‌شنبه 4 مرداد 1390

YAS ABI - بلژ - برسل
ضمنا این تئوری با معارف اسلامی همخوانی دارد.
سه‌شنبه 4 مرداد 1390

مبحوت - فنلاند - هلسینکی
کربلایی هاوکینز چه خوب بیگ بنگ یادت مونده ها.
سه‌شنبه 4 مرداد 1390

ARTEMIS-SW - فرانسه - .پاریس
استیون گرامی تعداد زیادی کند ذهن در ایران و این سایت است و داستان انها اینست که خدا یک مرد ساخت بعد از دنده ی کوفتی او یک زن بعد یک درخت سیب ممنوعه ..ابجی زینب بهشت عزیز دل برادر ادم را گول زد گفت از این سیب کوفت کن بعد هر دو از بهشت پرت شدند به زمین دو شاه پسر پیداکردند که یکی دیگری را به درک واصل کرد ماند ادم/حوا/ویک پسر// 4 نژاد از دو مردو یک زن بوجود امد//برای افلیجهای مغزی 3 دین این داستان قابل قبول تر تا تئوری تو/
سه‌شنبه 4 مرداد 1390

رضا ایرانی - آمریکا - لس انجلس
میگن چرا اینهمه دین دار تو دنیاست؟ برای اینه که فهمیدن و قبول کردن اراجیف احتیاجی به فکر کردن واستفاده از مغز نداره. این دانشمند بزرگ که خیلیها اون رو اینشتین قرن ۲۱ میدونن کلی مبنا و تئوری علمی اورده اونوقت یه عده زرتی میچسبوننش به معارف اسلامی!!!. بابا کل معارف اسلامی رو بگذاری رو هم یه آسپیرین برای سر درد نمیتونی بسازی
چهار‌شنبه 5 مرداد 1390

odin - بلژیک - انتورپن
دوستان خواهش میکنم فقط صحبتهای دوست دانشمندمون «YAS ABI - بلژ - برسل » رو ببینید. زمان0.28 !؟ من نمیدونم این عدد رو ایشون از کجا بیرون کشیده اما تا اونجا که من یادمه در دو کتاب گراند دیزاین و بریف هیستوری او تایم صحبت از زمان «یک، صورت و در مخرج 10 بتوان منفی 43 داشتیم و 10 بتوان منفی 35. این بنده خدا تو بحثها یه چیزی شنیده اما خواست بگه که بعـــــــــــله ما هم میفهمیم چی نوشته اینجوری کاسه علوم اسلامی را در عوض پر از تراوشات ذهنی و شکمی خودش کرد فقط. حالا یکی اگه بهش بگه فقط این عدد رو معنی کن بخدا اگه بتونه. میگین نه؟ خودش الان ثابت میکنه. یا در میره و جوابی نمیده یا چند تا فحش و لیچار مینویسه و بدون توجه به سوال باز هم ایه و سوره از الله نامه میاره!!! یاسی جان این عدد رو برای ما معنی کن که یاد بگیریم.پلیــــــــــز.
چهار‌شنبه 5 مرداد 1390

YAS ABI - بلژ - برسل
ابله کسی است که بجای بحث و استدلال فقط توهین میکند. تئوری بیگ بنگ خود مرجعی برای نحوه افرینش هستی است. با اندیشه دینی همخوانی دارد. یادتان نرود که اندیشمندان بزرگ خداپرست بودند. اماده بحث هستم اگر اول بروید این تئوری را بخوانید. ضمنا جواب ابلهان خاموشیست..
چهار‌شنبه 5 مرداد 1390

odin - بلژیک - انتورپن
YAS ABI - بلژ - برسل -باشه شما راست میگین، فقط بما بگو استاد تئوری بیگ بنگ از کیه که ما بریم نظریه اش رو بخونیم؟ اون شماره تکلیفش چی شد؟ بفرمایید 0.28 شباهتش با 43 _ 10/1 چیه؟ شما فقط همین 10 به توان منفی 43 رو برای ما معنی کن کافیه. نه نمیتونی؟ مساحت یک مربع رو چی؟ حجم یک مخروط یا کره رو به ما یاد بده چه جوری حساب کنیم. بابا مگه مجبورت کردن که بیای جایی نظر بدی که بهت بخندن؟ چند بار باید شماها رو دستتون را رو کنن در بیسوادی و فقط دخالت به چیزهایی که ازش سر در نمیارین؟ د برو بشین سر جات و اینقد دلقک بازی در نیار.
پنج‌شنبه 6 مرداد 1390

ARTEMIS-SW - فرانسه - .پاریس
odin - بلژیک - انتورپن . گرامی باید پی برده باشید تمام رژیمیها و اسلامیها که سایت را به لجن می کشند بدون استثنا یکی از دیگری بیسوادتر و لمپن تر..تعدادی مامورند و معذور تعدادی /اسلامی عقل باخته تعدادی هم با پالون سبز/ و قصد همه ی انها تثبیت این دین عصر حجری مولد جنایت و حماقت است -- اکثر انها مثل افتاب پرست رنگ عوض می کنندیعنی نام کاریری--- و تعدادی را از روی کلمات خل و چلی مشابه میتوان شناخت/لیاقتشان همین دین و ملایش است /شاد باشید
پنج‌شنبه 6 مرداد 1390

andisheh sabz - ایران - ایران
ببخشید وسط بحث بیگ بنگ شناسیتون مزاحم میشم میشه یکی بگه از دل یه انفجار چطور دنیای با شعور به وجود میاد؟ یعنی اگه یه انفجار خیلی بیگ باشه جای خرابی آبادانی ایجاد میکنه؟ روی یه کره میلیون ها موجود معنادار بوجود میاد و رو بقیه هیچی؟ چرا تو انفجار هیروشیما موجودات جدید خلق نشدن؟ باور کنید جدی دارم میپرسم من کل متن رو خوندم ایشون فقط گفتن دنیا از یه نقطه شروع شده! خب بقیش چی؟ این که کار رو سخت تر میکنه،اگه کسی به این نظریات اشراف داره لطفا بگه
جمعه 7 مرداد 1390

salarkhan - آمریکا - لس آنجلس
YAS ABI - بلژ - برسل جدا خواهش میکنم نظر نده بسی مایه آبرو ریزی و خنده ای!! odin - بلژیک - انتورپن دوست گرامی اون عدد 1 بر روی 10 به توان 43 یا 10 به توان منفی 43 است تصحیح بفرمایید
شنبه 8 مرداد 1390

odin - بلژیک - انتورپن
salarkhan - آمریکا - لس آنجلس - راستش من بصورت نوشتن باحروف نوشتم 10بتوان منفی43ولی بااعداداز انکه نوشتم نتونستم راه بهتری پیدا کنم،خط بین 10 و 43 برای منفی کردن 43 بود ولی نمیشد بصورت توان نوشت.ARTEMIS-SW - فرانسه -اما عزیزاحترام به بچه هایی مثل سهراب و محمد مختاری و صدها نفری که با نمادهای سبز به میدان جنگ گلوله و حرف رفتن بمن اجازه نمیده که نماد رو «پالان» خطاب کنم. به اون احترام میذارم و فکر میکنم از کسانی مثل موسوی و کروبی انتظار سوپر من را داشتن درست نیست.مخصوصآ با این جو روانی و شانتاژی که نیروهای رژیم درست کردن باید هوشمندتر از این بود که بازیچه بازی نفاق و جدایی رژیم شد.باید بین andisheh sabz - ایران - ایران و پسر شجاع و غیره و احمد باطبی و سهراب اعرابی فرق گذاشت و شناختشون.
شنبه 8 مرداد 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.