تشکیل هیات حل اختلاف قوای سه گانه توسط رهبر ایران


تشکیل هیات حل اختلاف قوای سه گانه توسط رهبر ایران

آیت الله خامنه ای مسئولان بلندپایه جمهوری اسلامی را ملزم کرده که با هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه همکاری کنند

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران با استناد به اصل ۱۱۰ قانون اساسی، هیاتی با عنوان هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه تشکیل داده‌ است.

وی طی حکمی محمود هاشمی شاهرودی، رئیس پیشین قوه قضائیه را نیز به ریاست این هیات منصوب کرده‌است.

در حکم آیت‌الله خامنه‌ای، علاوه بر محمود هاشمی شاهرودی، محمد حسن ابوترابی (نماینده مجلس)، مرتضی نبوی (عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین)، عباسعلی کدخدایی (سخنگوی شورای نگهبان)، و صمد موسوی خوشدل که اطلاع چندانی از سوابق سیاسی و اجرایی او در دست نیست، به عنوان اعضای این هیات برای یک دوره پنج ساله انتخاب شده‌اند.

رهبر ایران همچنین در این حکم، مسئولان بلندپایه جمهوری اسلامی را ملزم کرده که در تعامل با یکدیگر، "روابط قوا را به نحو مطلوب تنظیم و اختلافات احتمالی را رفع کنند" و با این هیات نیز همکاری کنند.

در هفته های اخیر و با بالا گرفتن اختلاف ها بویژه میان دولت و مجلس، آیت الله خامنه ای در چند مورد از نحوه انعکاس این اختلافات انتقاد کرده است و خوهان پایان یافتن آنها شده است.

رهبر ایران از جمله چندی پیش در دیداری با فرماندهان سپاه پاسداران گفت: "نباید به اختلافات درونی، هی دامن بزنیم."

او همچنین گفت که این اختلافات موجب خوشحالی "دستگاه های خارجی" می شود.

سابقه اختلاف ها

تشکیل هیات عالی حل اختلاف از سوی آیت الله خامنه ای در حالی صورت گرفته است که که پس از انتشار اخبار اختلاف بین محمود احمدی نژاد و رهبر جمهوری اسلامی بر سر برخی انتصاب های دولتی، آقای احمدی نژاد هدف انتقادها و حملات تند شماری از اصولگرایان، از جمله تعدادی از حامیان پیشین خود در مجلس و سپاه پاسداران قرار گرفته است.

محمود احمدی نژاد اخیرا هدف حملات تند شماری از اصولگرایان، از جمله تعدادی از حامیان پیشین خود در مجلس و سپاه پاسداران قرار داشته است

آقای احمدی نژاد از سوی نمایندگان، متهم به اجرا نکردن قوانین مصوب مجلس و تفسیر قوانین به قرائت خاص خود شده است و روابط دولت او با مجلس در موارد متعدد از جمله ادغام وزارتخانه ها و گرفتن رای اعتماد برای وزرای پیشنهادی با تنش همراه بوده است و نمایندگان مجلس حتی طرح سوال از رییس جمهور را به هیات رییسه مجلس ارائه دادند.

همچنین در هفته های اخیر، علاوه بر آنکه چند نفر از همکاران دولت به اتهام ارتکاب تخلفات مالی دستگیر شده اند، اتهاماتی سنگین در مورد اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر ریاست جمهوری، حمید بقایی، معاون اجرایی آقای احمدی نژاد و محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری نیز انتشار یافته است و از این افراد به عنوان "جریان انحرافی" نام برده شده است.

محمود احمدی نژاد که درواکنش به برخوردهای صورت گرفته با همکارانش در دولت، کابینه را خط قرمزی دانسته بود که "اگر بخواهند به آن دست‌اندازی کنند"، او وظیفه‌ قانونی خود را انجام خواهد داد و این موضوع "به کشور آسیب می‌زند"، خود نیز در مواردی سخنانی بر زبان آورد که تنش ساز شد.

او در همایشی مربوط به پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با تأکید بر لزوم بسته شدن همه گذرگاه های مرزی غیر قانونی در ایران گفت: "در این موضوع هیچکس نباید مصونیت داشته باشد و اگر کالای دفاعی، امنیتی و اطلاعاتی هم قرار است وارد کشور شود، می تواند از مرز قانونی وارد شود."

آقای احمدی نژاد در خلال سخنان خود به عنوان نمونه‌ای از گسترده بودن قاچاق کالا در ایران به ارقام کلان حاصل از قاچاق سیگار اشاره کرد و گفت: "این رقم همه قاچاقچیان درجه یک دنیا را به طمع می اندازد، چه رسد به «برادران قاچاقچی» خودمان!"

ناظران بکار رفتن «برادران قاچاقچی خودمان» توسط محمود احمدی نژاد را کنایه ای به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نهادهای امنیتی- نظامی مشابه قلمداد کردند.

این مساله موجب شد سرلشگر محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه، این سخنان را تکرار حرفهای انحرافی بخواند و بگوید: "این بحثی انحرافی است که توسط افرادی که به نظر ما، ذینفع هستند، مطرح می‌شود."

آیت الله خامنه ای چند روز بعد، در سخنانش در جمع فرماندهان سپاه پاسداران، از شدت گرفتن اختلافات داخلی در حکومت ایران ابراز نگرانی کرد و گفت که اگر کسی حرف غلطی زد نباید "صد جا این حرف غلط را تابلو کرد".

کاهش مداخله رهبر؟

اگرچه برخی صاحب نظران اقدام آیت الله خامنه ای در تشکیل هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه را ناشی از تمایل او برای عدم دخالت در رفع اختلاف های قوای سه گانه کشور بویژه دولت و مجلس می دانند، برخی دیگر این اقدام را گامی در جهت تبدیل کردن حکمیت رهبر جمهوری اسلامی در اختلافات سه قوه که به طور موردی و استثنایی انجام میشده، به امری دائم و زیر نظر منصوبان شخص آیت الله خامنه ای می دانند.

احمد سلامتیان نماینده دور اول مجلس و تحلیلگر سیاسی در پاریس معتقد است از این پس و با تشکیل این هیات، "میزان مداخلات روزمره رهبر در امور مربوط به قوای سه گانه" تداوم خواهد یافت.

آقای سلامتیان معتقد است توجه نکردن به وظایف قانونی و معمولی نهادهای کشور و کوشش برای حل و فصل کردن مسایل با تشکیل هیات‌های مختلف، در بسیاری از موارد به هدف مطلوب خود نمی رسد.

این تحلیلگر سیاسی تاکید می کند از آنجا که منصوبان این هیات، "از خودشان اتکای سیاسی به جز دفتر رهبری ندارند"، برای حل و فصل قاطعانه مسایل و اختلافات آینده، مجددا "احتیاج به مداخله و حضور دائم شخص رهبر و مشروعیت او" وجود خواهد داشت و این امر در نهایت موجب "فرسایش" بیشتر رهبری جمهوری اسلامی خواهد شد.

ARTEMIS-SW - فرانسه - .پاریس
رهبر ایران نه رهبر بی وطنان قاتلان و دزدان دقیقا مثل رهبر دینش که گند 1400 ساله را رقم زد که بوی تهوع اورش در فضای جهان باقیست!!
سه‌شنبه 4 مرداد 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.