آغاز محاکمه عامل کشتار نروژ در پشت درهای بسته
آقای برویک گفته است که در جلسه دادگاه دلیل اقداماتش را توضیح خواهد داد
مردی که به انجام حملات تروریستی دوگانه روز جمعه در نروژ اعتراف کرده، روز دوشنبه، ۳ مرداد (۲۵ ژوئیه) در نخستین جلسه رسیدگی به پرونده علیه خود در دادگاهی در اسلو، پایتخت، حاضر شده است.
بر اساس تصمیم قاضی مسئول پرونده، محاکمه آندرس برینگ برویک پشت درهای بسته برگزار می شود و گزارشگران رسانه های همگانی حق حضور در جلسات دادگاه را نخواهند داشت تا متهم نتواند از جلسات دادگاه برای تبلیغ افکار سیاسی خود بهره برداری کند.
آقای برویک، ۳۲ ساله، به انجام بمبگذاری در اسلو، پایتخت، و همچنین کشتار در جزیره اوتویا، محل اردوی نوجوانان هوادار حزب حاکم کارگر، اعتراف کرده است.
گفته می شود که او با گروه های افراطی دست راستی ارتباط هایی داشته و از سالها پیش برای این حملات برنامه ریزی می کرده است.
در جریان این حملات که خونبارترین واقعه در نروژ از زمان جنگ جهانی دوم توصیف شده است، حداقل ۹۳ نفر کشته و ۹۶ نفر دیگر مجروح شدند.
مردم نروژ به یاد قربانیان این حملات، روز دوشنبه ساعت ۱۲ به وقت محلی در سراسر این کشور یک دقیقه سکوت کردند
در عین حال، به گفته مقامات پلیس نروژ اطلاعات جدید نشان می دهد که ممکن است آمار تلفات جزیره اوتویا که در حال حاضر ۸۶ نفر تخمین زده می شود، کمتر از این رقم باشد.
آقای برویک که پیشتر این حملات را 'وحشتناک اما ضروری' توصیف کرده، گفته است که در جلسه دادگاه دلیل اقداماتش را توضیح خواهد داد.
بر اساس قوانین نروژ آقای برویک، در صورتیکه مجرم شناخته شود، به حداکثر ۲۱ سال زندان محکوم خواهد شد هر چند در مورد زندانیانی که آزادی آنان تهدیدی علیه امنیت عمومی تلقی شود، امکان افزایش دوره محکومیت زندان وجود دارد.
مقامات پلیس می گویند که اگرچه آقای برویک به انجام کشتار اعتراف کرده اما مسئولیت جنایی ارتکاب قتل قربانیان را بر عهده نگرفته است.
وکیل آقای برویک روز یکشنبه به رسانه های نروژ گفت: " او معتقد بود که انجام این اقدامات وحشتناک است اما در ذهنش احساس می کرد که این کار ضرورت دارد".
ساعاتی پیش از حملات روز جمعه در نروژ، یادداشتی ۱۵۰۰ صفحه ای در اینترنت منتشر شده بود که گفته می شود آقای برویک متن آنرا نوشته است.
در این یادداشتها از "اسلامی شدن" اروپا صحبت به میان آمده و در آن به محل اردوی تابستانی حزب کارگر برای نوجوانان هم اشاره مستقیمی شده است.
ساختمانهایی که در اسلو هدف بمبگذاری قرار گرفته نیز با تشکیلات حزب حاکم کارگر مرتبط بوده است.
|
|
|
|
|
|
|