ایران نامه شورای همکاری خلیج فارس را پس فرستاد
روابط ایران و بحرین پس از آغاز اعتراضات مردمی در این کشور تیره شده است
یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گفت که این وزارتخانه نامه اخیر دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس "درباره اوضاع بحرین" را غیرمتعارف و مغایر شئون دیپلماتیک دانسته و آن را به دبیرخانه شورا عودت داده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران(ایرنا) این مقام آگاه روز پنج شنبه ۳۰ تیر(۲۱ ژوئیه) گفت که دلیل بازگرداندن نامه این بوده است که دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس آن را در ملاقات معارفه با سفیر جمهوری اسلامی به وی تسلیم کرده و مفاد آن از نظر وزارت خارجه ایران غیرقابل قبول بوده است.
احمد جنتی در نماز جمعه تهران در روز هفدهم تیر، خواستار "فتح بحرین به دست مسلمین" شده بود.
آقای جنتی گفته بود: "این همه زندانی را در بحرین پشت سر هم می گیرند، مردم را از کارشان بیکار و از دانشگاه و بیمارستان و... بیرون می کنند، پرستار را بیرون می کنند که چرا از مجروح پرستاری کردی."
امام جمعه موقت تهران همچنین کنفرانس آشتی ملی که اخیرا در بحرین برگزار شده را هم برای "رد گم کردن" دانسته و گفته بود که"اینها فایده ندارد. نیروهای آمریکایی در لباس نیروهای عربستانی باید از کشور اخراج شوند و این کشور به دست اسلام و مسلمین فتح شود و اسلامیت بر آن حاکم شود."
آقای جنتی گفته بود که بحرین بالاخره توسط اسلام و مسلمین فتح می شود
پیش از این هم وزارت امور خارجه بحرین با احضار کاردار ایران در منامه، نسبت به اظهارات احمد جنتی، اعتراض کرده بود.
بحرین اظهارات آقای جنتی را "استفاده از عبارات خصمانه علیه پادشاهی" این کشور توصیف کرده است.
به گزارش خبرگزاری های ایران، وزارت امور خارجه بحرین به کاردار ایران گفته بود که ایران به قوانین حسن همجواری، اصل دخالت نکردن در امور داخلی کشورهای دارای حاکمیت و قوانین بینالمللی احترام نمیگذارد.
اعتراض بحرین در غیاب سفیر ایران در منامه، به کاردار این کشور ابلاغ شد.
روابط ایران و بحرین از زمان آغاز اعتراضات در بحرین رو به سردی گذاشته و سفرای دو کشور در اعتراض به مواضع دولت طرف مقابل، محل ماموریت خود را ترک کرده اند.
از زمان آغاز اعتراض های سیاسی مردمی در بحرین و سرکوب آن توسط نیروهای دولتی این کشور و کمک نیروهای نظامی عربستان سعودی و امارات متحده عربی به این سرکوب، مقام های ایران در سخنرانی ها و مواضع خود با معترضان بحرینی همراهی کرده اند.
آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران هم "حرکت مردم بحرین، را ماهیتا شبیه حرکت ملت مصر و تونس و یمن" دانسته و از آن حمایت کرده بود.
مقام های بحرینی، مواضع مسئولان ایران را "دخالت در امور داخلی" کشورشان توصیف می کنند.
بحرین از اعضای شورای همکاری خلیج فارس است و ستاد فرماندهی ناوگان پنجم آمریکا، در منامه، پایتخت آن کشور قرار دارد.
|
|
|
|
|
|