نامه‌های عاجزانه دانشجویان زیر برگه امتحان برای گرفتن نمره


نامه‌های عاجزانه دانشجویان زیر برگه امتحان برای گرفتن نمره

با پایان یافتن امتحانات پایان ترم برخی استادان هنوز در مراحل تصحیح اوراق امتحانی هستند که در این میان به نامه‌هایی از دانشجویان خود برخورد می کنند که تنها طلب نمره 10 را دارند تا درس مورد نظر را پاس کنند.

به گزارش مهر، تعطیلات تابستانه دانشگاهها با اتمام روزهای پرتنش پایان ترم آغاز شد اما هنوز هستند استادانی که در کش و قوس تصحیح اوراق امتحانی دانشجویانشان قرار دارند و در این میان با حاشیه هایی هم روبه رو می شوند.

برخی دانشجویان که یک ترم را با اندک زحمتی به اتمام می رسانند تا با امتحانات پایان ترم دست و پنجه نرم کنند، بیشتر اوقات با این امید در جلسه امتحان حاضر می شوند تا با نوشتن عریضه ای و با کمک گرفتن از کلماتی شاید عاطفی و تاثر برانگیز و حتی خودمانی برای گرفتن تنها یک نمره 10 دل استاد را به دست آورند.




زرنگ بازی نداریم!

محمدرضا فهمیزی - استاد رشته ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با مهر با این برداشت که نامه نوشتن دانشجو برای استاد در هنگام برگزاری امتحانات پایان ترم به مسائل فرهنگی مربوط می شود و هر استاد یا معلمی که تدریس می کند با این حاشیه ها روبه رو است بر این باور است که این دانشجویان عریضه نویس تنها با زرنگ بازی می خواهند از یک درس نمره قبولی بیاورند.

وی می گوید تنها در یک صورت به دانشجویانش بر اساس این نامه ها حاضر است کمک کند و آن هم در شرایطی است که بداند دانشجویش بدون زرنگ بازی و میان بر زدن واقعاً مشکلی داشته و به دلیل این مشکل بدون آمادگی قبلی در جلسه امتحان شرکت کرده است.

این استاد دانشگاه که معمولاً این نامه ها را میان اوراق امتحانی دانشجویان می بیند در ارتباط با عمده ترین دلایل نامه نوشتن دانشجویان به تاثربرانگیزترین قسمت آن اشاره کرد و گفت: بیشتر آنها پای مسائل عاطفی را به میان می کشند و درست مثل متکدیان دروغین خیابانها که نامه می نویسند و می گویند مادر یا پدرش در بیمارستان است و احتیاج به کمک دارد، این دانشجویان هم برای گرفتن نمره به شیوه های مختلف نامه می نویسند.



نمونه ای از یک عریضه دانشجویی در برگه امتحانی


دانشجویان با به کار بردن تمام احساساتشان در نوشتن این جملات سعی می کنند به نوعی دل استادشان را به دست آورده و نمره ای دریافت کنند تا به قول خودشان از درسی راحت شوند که در طول ترم هم حتی یک خط از آن درس را مرور نکرده اند و چند ترم متوالی هم نمی توانند آن را پاس کنند.

اعتقاد یک استاد دست و دلباز

استادان در شیوه برخورد با این گونه نامه ها به دو دسته تقسیم می شوند. دسته نخست آنهایی که حتی غلط املایی هم از این نامه دانشجویان می گیرند و توجهی به محتوای آن نمی کنند و دسته دوم استادانی که فقط در برخی شرایط خاص به این نامه ها ترتیب اثر می دهند.



علیرضا رهایی رئیس دانشگاه امیرکبیر در گفتگو با خبرنگار مهر دست و دلبازی خود را نشان داد و گفت: من اگر شرایط دانشجو را واقعا نامساعد ببینم به این نامه ها توجه می کنم و کمک می کنم تا حداقل درس را پاس کند.

البته مهدی صادقی شاهدانی رئیس و استاد دانشگاه علوم اقتصادی در این زمینه می گوید سیستم آموزشی این دانشگاه به گونه ای طراحی شده که هیچ دانشجویی مجبور به نوشتن نامه نباشد و البته اگر استادان هم در این شرایط بخواهند به دانشجویان کمک کنند، برابر مقررات با آنان رفتار می شود.


دانشجویان چه می گویند

به گزارش مهر، سالهاست باب شده دانشجویان از این شیوه نمره گرفتن دست برنمی دارند و این ماجرا همچنان ادامه دارد. البته خودشان هم می دانند که استادان در 99 درصد مواقع نه تنها توجهی به این نامه ها ندارند بلکه شاید تنها با یک لبخند ساده یا تکان دادن سری از روی تاسف از کنار این نامه ها بی توجه بگذرند و تنها بر اساس پاسخهای سئوالات به دانشجویان نمره بدهند.

دانشجوی ترم 5 یک دانشکده غیرانتفاعی که مدعی است درس روش تحقیق را سه ترم است به خاطر استاد سخت گیرش نمی تواند پاس کند، اظهار گله مندی می کند که چرا استادان فکر می کنند دانشجو تنها باید بیاید دانشگاه و فقط درس بخواند. چرا استادان فکر می کنند زمان تحصیل نباید کار کرد و فقط درس خواند و حتی شرایط سخت ما را که مجبوریم کار کنیم درک نمی کنند.

وی افزود: در این مدت فقط یک بار مجبور شدم به استادم نامه بنویسم. اما حتماً بی اثر بوده که مجبورم در ترم آینده هم این درس را بگذرانم.

دانشجویی که نخستین سال تحصیلی دانشگاهی خود را در یکی از واحدهای دانشگاهی به اتمام رسانده می گوید هنوز به مرحله ای نرسیده که مجبور به نامه نوشتن در انتهای کاغذ سئوالات یا پاسخنامه باشد.

وی اضافه کرد: شاید در ترمهای بعدی که شاغل می شوم مجبور باشم این کار را انجام دهم!


تلاش یک دانشجو برای گرفتن نمره 10


 در حالیکه بیشتر دانشجویان دلیل عمده این عریضه نویسی ها را اشتغال همراه با تحصیل می دانند، اساتید دانشگاه چندان به این موضوع اعتقادی ندارند و این موضوع را تنها یک بهانه می دانند.

دانشجو به نمره کمکی استاد نیاز ندارد

احمد جزایری استاد دروس سیاستگزاری و ارتباطات که معمولاً با گروه خاصی از دانشجویان شاغل سروکار دارد به موارد متفاوتی در این زمینه اشاره کرد.

وی تاکید کرد به علت شیوه خاصی که در یادگیری دانشجویان به کار می بندد اکثر دانشجویانش نیاز به نوشتن این نامه ها ندارند اما اگر هم موقعیتی پیش آمده که با چنین عریضه هایی روبه رو شود، کمکی نمی کند.

این استاد دانشگاه گفت: این دانشجویان پایین اوراق امتحانی یا هر قسمت از اوراق سوالات و جوابها را که سفید پیدا می کنند، نوشتن را از سر می گیرند و همیشه هم سعی می کنند نهایت زیبا نوشتن را به کار ببندند اما برای من بی تاثیر است و نمره ای اضافه نمی کنم.

به گزارش مهر، نامه نگاری دانشجویان برای استادان این روزها در برخی موارد در دبیرستانها هم شیوع پیدا کرده است. به راستی دلیل شیوع این التماسهای بی پاسخ چه می تواند باشد؟ تنبلی تحصیلی که بیماری مسری در میان دانشجویان است، اشتغال همزمان با تحصیل، ظهور پدیده "شب امتحانی"، افزایش مشکلات و دغدغه های دانشجویان نسبت به گذشته، مدرک گرایی و اعتقاد به این موضوع که تنها مدرک مهم است و یا از همه اینها مهمتر کاهش انگیزه برای کسب نمرات بالا پیشرفت یا موفقیت تحصیلی؟


بنده ی تنهای خدا - قطر - دوحه
هاهاهاها التماس میکنن واسه نمره..من همیشه از کسی که خوشم میومد آخرش شعر مینوشتم براش lol
پنج‌شنبه 30 تیر 1390

عرق سگی - ایران - تهران
یه بار سر جلسه امتحان بودم منم هیچی نخونده بودم مجبور شدم به مراقب امتحانمون که یه خانوم جوان بود یه چشمک زدم اونم دیگه روش نشد دیگه جلو من وایسه منم انقدر تقلب کردم که خودم خسته شدم //
پنج‌شنبه 30 تیر 1390

setareye shomal - انگلستان - لندن
درس نمی خوونند از روی چشم و هم چشمی میروند دانشگاه .رشته شون رو دوست ندارند پدر و مادر به زور میفرستنشون این رشته وهزاران دلیل دیگه که باعث میشه خالی از معلومات مدرک بگیرند تمام تلاششون و میکنند حتی التماس که فقط مدرک بگیرند متاسفم برای فرهنگ جامعه
پنج‌شنبه 30 تیر 1390

siloo.one - ترکیه - انکارا
یادم میاد تو دوران دانشجوییم یکی از بچه ها یه داستان نوشت پای برگش و براش اسم هم انتخاب کرد و واقعا زیبا انتخاب کرد(پنجرهای رو به امید).خود من هم زیاد این کار رو کردم و جواب هم داد
پنج‌شنبه 30 تیر 1390

amir-0631 - ایران - اصفهان
آدم اگه با تقلب نمره بگیره خیلی بیشتر کیف میده تا اینکه خودش بخونه
پنج‌شنبه 30 تیر 1390

porharfi - هلند - آرنم
وقتی ویزای تحصیلی از آمریکا گرفتند!..به استاد آمریکایی هم به همین. خوش خطی مینویسند .؟"الالتماس و النمره !..مستر بده یه 10 گـــُنده!!..."
پنج‌شنبه 30 تیر 1390

Matilda71 - سوئد - سوئد
چه دست خط بدی عکس اول و اخری. بابا دانشجوئی گفتن
پنج‌شنبه 30 تیر 1390

NAHID.M - امارات - دبی
اخییییییییی که یکیش منمممممم :( درکتون میکنم :D
پنج‌شنبه 30 تیر 1390

Artosh - ایران - تهران
واقعاْ یاد دوران التماس نامه انتهای برگه امتحانی بخیر...! :دی
پنج‌شنبه 30 تیر 1390

daneshjoo - ایران - بوشهر
خوشحال بحال خودم که تا حالا به این روز گرفتار نشدم:دی
پنج‌شنبه 30 تیر 1390

pelle - سوئد - استکهلم
عرق سگی - ایران - تهران- مردم از خنده تو دیگه چه ناقلایی بودی .
پنج‌شنبه 30 تیر 1390

kamelia-77 - انگلستان - لندن
عرق سگی - ایران - تهران با عرض سلام و تشکر از شما بابت کامنت بامزه تون به خدا الان دو ساعته دارم میخندم هر لحظه که یاد حرفتون میام خندم میگیره .مرسی دوست عزیز
پنج‌شنبه 30 تیر 1390

Royan - آلمان - آلمان
همه که اینطوری نیستند بلاخره تو این همه دانشجو چندا تنبل و رند هم پیدا میشه . اینها هم معمولا باید بچه بسیجی ها باشند که دیپلم نگرفته میرن دانشگاه وگرنه او ن بیجاره ای که چندین سال پشت کنکور مانده و تمام هم وغمشو برای درس خواندن و وارد دانشگاه شدن گذاشته قدر درس خواندن را میدونه.
پنج‌شنبه 30 تیر 1390

hovakhshatare - ایران - تهران
من یه بار توی دوران دبیرستان بالای برگه‌ی امتحان فیزیک نوشتم : خداوندا به من بنما ترحم / امان از امتحان ثلث دوم / نوشتم نُت که بنمایم تقلب / ز بخت بد نُتم را کرده‌ام گم !!! - معلم‌مون دو نمره هم به این شعر داد و باعث شد 14 من بشه 16 :)
جمعه 31 تیر 1390

Artosh - ایران - تهران
Royan - آلمان - آلمان/ خیلی ممنون که ما رو بستی به این بسیجی های کثیف و متجاوز و مزدور. بابا پیش میاد که آدم درس نخونه و بره سر امتحان. چه میدونم. مامان شلوارمون رو میشوره.. یا مهمون میاد . و ...................
جمعه 31 تیر 1390

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
دستخط ها شبیه دانش اموزان کلاس دوم ابتدائی قبل از عنقلاب شکوهمند/
جمعه 31 تیر 1390

sepherdad - استرالیا - سیدنی
یادم هست یک خانم دکتر جوان از المان اومده بود که خیلی ملا لغتی بود :)) منهم که استایل امریکن خودمو داشتم, اصلا با تئوریهاش موافق نبودم, چند بار هم بحث شدید داشتیم میدونستم چه اشی برام پخته! همیشه هم میگفت20 فقط شایسته خداست :)) من هم پوزخند میزدم :)) زیر ورقه امتحان نوشتم: استاد گرامی! همانطور که مستحضرید من با تمام پاسخهایی که برای سئوالت شما نوشته ام مخالفم فقط به رسم احترام وقانون امتحان در چهارچوپ اصول درسی پاسخ داده ام!! --20 اون ترم دانشکده رو هم در اون درس من گرفتم!!.
جمعه 31 تیر 1390

Royan - المان - المان
rtosh - ایران - تهران بله واسه من هم پیش آمده که درس نخواندم و رفتم سر جلسه و یا اصلا یکبار نمی دوستم که امتحان دارم و صبح که وارد کلاس شدم به دوستانم خوشحال وخندان صبح به خیر گفتم و یکیشون گفت معلومه خیلی خوندی خوشبحالت گفتم منظورت چیه ؟گفت امتحان امروز میگیم تاره ببین چه حالی بهت دست میده ولی خوشبختانه به خیر گذشت , ولی دیگه اینجور مواقع نامه ننوشتم . منظورم اشخاصی از قبیل شما ها نبودند.
جمعه 31 تیر 1390

hardman - کویت - کویت
عرق سگی, سگ گازت بگیره
جمعه 31 تیر 1390

felora - ایران - تهران
عرق سگی - ایران - تهران / از اسمی که برای خودت انتخاب کردی معلومه که خیلی شیطون بلایی! مطمئن باش اون خانم هم این کار شما براش یه خاطره شده وهمیشه تعریف میکنه
شنبه 1 مرداد 1390

h.k - دانمارک - اودا
دانشجوی,,سهمیه,,نه سواد دارد.ونه خط خوانا.چون خیالش راحته وسرانجام هم بیسواد فارغ التحصیل خواهدشد.ودرشغلش هم ناموفق.کشورماراهمینهابه خاکسیاه نشانده اند.شادی برای همه
سه‌شنبه 4 مرداد 1390

zartusht67 - المان - فرانکفورت
خوب مثل سران جمهوری اراذل و اوباش تازی مدرک دکتری و مهندسی بخرید
سه‌شنبه 4 مرداد 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.