احتمال شیوع مجدد بیماری مشمشه در باغ وحش تهران


احتمال شیوع مجدد بیماری مشمشه در باغ وحش تهران

کارشناسان می گویند که بیماری مشمشه قابل سرایت به انسانها و بخصوص کودکان است

محمدجواد محمدی زاده، رئیس سازمان محیط زیست ایران می گوید که این سازمان از رئیس باغ وحش تهران به دلیل ارائه گزارشهای غیر واقعی شکایت کرده است.

آقای محمدی زاده درباره برکناری رئیس باغ وحش تهران گفت: "رئیس باغ وحش تهران را ما تغییر نمی دهیم. اما ایشان خلاف هایی را مرتکب شده بود که ما نسبت به آن شکایت کردیم."

شیرهای بیمار باغ وحش

رئیس سازمان محیط زیست از نگهداری دو شیر بیمار در باغ وحش تهران ابراز بی اطلاعی کرد، اما گفت که اگر چنین چیزی واقعیت داشته باشد آن را پی گیری می کنیم.

این در حالی است که رضا کاشی، یک کارشناس حیات وحش به خبرگزاری فارس گفته است: "در حال حاضر از بینی توله شیرهای باغ وحش ارم خون می‌آید که نشانه‌ای از بیماری مشمشه است و معلوم می‌شود هنوز این بیماری در باغ وحش وجود دارد، اما باغ وحش به جای اینکه اتاق ایزوله‌ای داشته باشد که از آن‌ها نگهداری کند، آن‌ها را به اتاق زایمان باغ وحش منتقل کرده است. تنها یک شیر بالغ نر که عقیم است در باغ وحش ارم وجود دارد که آن هم مریض است."

آقای کاشی درباره خطرات این بیماری برای انسان می گوید: "بیماری مشمشه بیماری باکتریایی مسری است که اغلب سبب ابتلای تک‎سمی‌ها می‌‌شود. این بیماری بین انسان و حیوان مشترک و به شدت کشنده است و هنوز این بیماری در باغ‌وحش ارم از بین نرفته است. اگر کودکان به بیماری مسری مشمشه مبتلا شوند، حتماً می‌میرند."

در زمستان سال گذشته در حالی که امیر الهامی، مدیر باغ وحش گفته بود که "هیچ یک از حیوانات باغ وحش تلف نشده اند"، هوشنگ ضیایی، از مشاوران سازمان حفاظت محیط زیست ایران از تلف شدن دست کم یکی از شیرهای باغ وحش تهران، بر اثر بیماری مشمشه خبر داد.

ببرهای بیمار باغ وحش تهران


 

یکی از ببرهای آورده شده از روسیه سال گذشته بر اثر بیماری مشمشه مرد

نام بیماری مشمشمه که بیماری تنفسی مشترکی بین انسان و حیوان است، برای اولین بار در زمستان سال گذشته و پس از مرگ ببر سیبریایی بر سر زبانها افتاد.

در آن زمان سازمان حفاظت از محیط زیست با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تحقیقات درباره علت مرگ ببر روسی در باغ وحش تهران نشان می‌دهد که دامپزشکی نظارت کافی بر روی سلامت غذای این ببر نداشته است.

سازمان حفاظت از محیط زیست، عامل مرگ این ببر را ابتلا به بیماری باکتریایی "مشمشه"، ناشی از خوردن گوشت آلوده الاغ اعلام کرد.

این ببر هشت ماه پس از انتقال از روسیه به ایران بر اثر این بیماری تلف شد.

در آنزمان مدیر باغ وحش تهران گفته بود که از سازمان محیط زیست شکایت خواهد کرد.

رئیس باغ وحش تهران گفته بود که تاخیر در اجرای برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست، مرگ یکی از دو ببر و تعطیلی موقت این باغ وحش به منظور جلوگیری از احتمال شیوع بیماری مشمشه، منجر به وارد شدن زیان های فراوان به این باغ وحش شده است.

پس از این اتفاقات بود که سازمان حفاظت از محیط زیست ایران اعلام کرد که باغ وحش تهران قرنطینه شده و اقداماتی برای پیشگیری از ابتلای حیوانات موجود در این باغ وحش و افرادی که در آن تردد می کنند در حال انجام است و "جای هیچ گونه نگرانی برای شهروندان تهرانی وجود ندارد."

بازگشایی سوال برانگیز باغ وحش تهران

حالا با بازگشایی باغ وحش تهران از سویی و ابراز نگرانی از عدم پاکسازی کامل این باغ وحش، بار دیگر خبرهایی در ارتباط با شیوع بیماری مشمشه شنیده شده است.

سال گذشته اسماعیل کهرم، کارشناس محیط زیست، در این رابطه به بی بی سی فارسی گفته بود که نزدیک به ۲۸ باغ وحش در ایران وجود دارد و تقریبا هیچکدام از آنها از شرایط استاندارد برای نگهداری حیوانات وحشی برخوردار نیستند.

به گفته آقای کهرم، احداث و نگهداری باغ وحش در ایران همانند سایر نقاط جهان، فاقد درآمد زایی است و بدون حمایت نهادهای ذیربط، امکان توسعه و ارتقای کیفی این اماکن وجود ندارد.

آقای کهرم معتقد است که در شرایط موجود و با وجود مشکلات فراوان اقامتی و بهداشتی برای باغ وحش های ایران تعطیل شدن این مراکز بهتر از ادامه فعالیت آنها است.

رضا هراتی - استرالیا - ملبورن
وای چی بد شد یعنی تمام نمایندگان رهبری در مجلس دچار این مریضی شدنی؟چه بر سر این ملت میاد؟
دوشنبه 27 تیر 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.