اختلاف در وزارت نفت ایران؛ صادرات نفت مجانی به هند ادامه می‌یابد


اختلاف در وزارت نفت ایران؛ صادرات نفت مجانی به هند ادامه می‌یابد

تنها چند روز پس از انتشار گزارشی درباره ارسال یک نامه اخطارآمیز از سوی شرکت ملی نفت ایران به پالایشگاه‌های هندی و تهدید به قطع صادرات نفت، مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران با تکذیب ارسال این نامه، گفته است، صادرات نفت به هند همچنان ادامه می‌یابد و مذاکره برای پرداخت بدهی‌های پالایشگاه‌های هندی به ایران ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر،احمد قلعه بانی، مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، روز یکشنبه با تکذیب خبر ارسال نامه از سوی این شرکت به مسئولان پالایشگاه‌های هندی گفته است: «هیچ گونه نامه‌ای برای توقف صادرات نفت ایران به هند ارسال نشده است.»

این در حالی است که خبرگزارى رویترز روز جمعه به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود، شرکت ملى نفت ایران در تاریخ ۲۷ ژوئن با ارسال نامه‌اى به مسئولان پالایشگاه‌هاى هندی به آنها اطلاع داده است، در صورتى که دو کشور راه‌حلى براى پرداخت بهاى نفت صادراتى ایران نیابند، این شرکت از ماه اوت، یک ماه دیگر، صادرات خود به هند را متوقف خواهد کرد.

به موجب این گزارش در این نامه آمده بود: «با کمال تأسف باید به آگاهى شما برسانیم تا زمانى که راه‌حل مشخصى براى پرداخت پول نفت صادراتى شرکت ملى نفت ایران پیدا نشود، این شرکت در موقعیتى نخواهد بود که بتواند در ماه اوت سال ۲۰۱۱ همچنان به ارسال نفت براى شرکاى هندى خود ادامه دهد.»

با این همه مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران با تکذیب خبر قطع صادرات نفت به هند گفته است: «صادرات نفت به پالایشگاه های این کشور همچون روال گذشته ادامه می یابد.»

احمد قلعه بانی، که معاون وزیر نفت ایران هم هست، در عین حال افزوده است: «مذاکره با طرف هندی برای رفع مشکل بدهی پالایشگاه‌های بدهکار به ایران همچنان ادامه دارد.»

این در حالی است که محسن قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، روز یکشنبه با رد اظهارات مدیر عامل این شرکت تایید کرده است که «ایران اخطاریه‌ای برای پالایشگاه‌های بدهکار نفت ارسال کرده است.»

مشکل پرداخت بهاى نفت صادراتى ایران به هند پس از آن دامن گیر دو کشور شد که بانک مرکزى هند در دى ماه سال گذشته خورشیدى با صدور دستوری، انجام هر گونه داد و ستد با ایران و از جمله خرید نفت از این کشور از طریق «اتحادیه پایاپاى آسیایى» را ممنوع اعلام کرده بود.

به دنبال این اقدام که گفته مى‌شود تحت فشارهای آمریکا صورت گرفته است، دو کشور به دنبال یافتن راه‌حلى جایگزین براى پرداخت بهاى نفت صادراتى ایران بر آمده و از جمله به استفاده از بانک تجارى ایران و اروپا، مستقر در آلمان، روى آوردند.

بانک مرکزى آلمان نیز در ابتداى سال جارى میلادى با انتقال پول نفت صادراتى ایران از طریق بانک تجارى ایران و اروپا موافقت کرده بود، اما  این بانک نیز به تازگى در فهرست ۱۰۰ شرکت ایرانى تحت تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفته و بدین ترتیب امکان انتقال پول نفت ایران از طریق این بانک نیز از بین رفته است.

ایران پس از عربستان سعودى دومین صادرکننده بزرگ نفت به هند به شمار مى‌آید و روزانه حدود ۴۰۰ هزار بشکه نفت به این کشور صادر مى‌کند که این میزان ۱۲ درصد از نفت مورد نیاز هند را تامین مى‌کند. ارزش نفت صادراتى ایران به هند سالانه بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار است.

گفته می‌شود پالایشگاه‌های هندی از ژانویه سال جاری میلادی تاکنون، هیچ گونه پولی بابت نفت خریداری شده از ایران پرداخت نکرده‌اند و تاکنون نیز گفت و گوهای انجام شده بین مقام‌های بانکی، نفتی و مالی دو کشور برای یافتن راه‌حلی به منظور پرداخت بهای نفت ایران نتیجه‌ای در بر نداشته است.

در این میان خبرگزاری مهر در گزارش خود در باره میزان بدهی‌های پالایشگا‌ه‌های هندی به ایران نوشته است: «از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون به طور متوسط قیمت هر بشکه نفت خام صادراتی ایران به پالایشگاه‌های هند حدود یک صد دلار بوده است و مطابق با گزارش شرکت ملی نفت در شرایط فعلی میزان بدهی‌های نفتی هند به ایران حدود ۹ میلیارد دلار برآورد می‌شود.»

روزنامه اعتماد نیز در شماره روز دوشنبه خود درباره مشکل پرداخت بهای نفت صادراتی هند به ایران نوشته است: «کشور هند چند میلیارد دلار به ازای صادرات نفت به ایران بدهکار است و حال بانک مرکزی به مجلس خبر داده که هندی‌ها می‌خواهند بدهی‌شان را پرداخت کنند، اما بانکی در خارج از ایران پیدا نمی‌شود که بخواهد روپیه هند را به یورو یا دلار تبدیل و به ایران منتقل کند.»

این روزنامه همچنین افزوده است: «بانک مرکزی اخباری مبنی بر دستور شفاهی وزارت نفت برای عدم صادرات نفت به هند را به دلیل عدم پرداخت بدهی، شایعه نامیده و گفته یک راهکار این است که فعلا بگذاریم پول نفت در دست هندی‌ها بماند یا به جای طلبمان این بار از هند جنس هندی بیاوریم. هرچند خوشایند نیست که طلای سیاه را از روی ناچاری با اجناس هندی مبادله کنیم گرچه هم‌اکنون با چین انجام می‌دهیم.»

در همین حال گزارش‌های دیگری حاکی از آن است که پالایشگاه‌های نفت در هند تلاش‌های خود را برای یافتن جایگزینی برای نفت ایران و به ویژه افزایش واردات نفت از عربستان سعودی  آغاز کرده‌اند.
haghighatgo - آلمان - برلین
عجب هندی ها مثل خر کیف می کنند ..که خامنه ای رهبر جنونهوری اسلامی در ایران برای مردم خونخوارمنه ایه ولی برای هندی خامنه ای خامه ایه !!! . .خامنه ای فقط میتونید این دروغ ها رو به مغنه بسران و چادر پوشان بیسواد و اوباشان ساندیس خور بگید.که باورش کنن..!! پول نفت ایران در صنایع هند و چین سرمایه گذاری میشود و چینی و هندی های گدا هم از این پول های باد آورده به حدی خوشحالند که برایش حاضرند هم صدا با اوباشان شرکت نفت به مردم ایران دروغ بگویند....بانک تحریم شد و دیگه نمیشه پول بهتون بدیم !! چه ایرانی شده !!..یه دیونه عنتر برای گول زدن مردم میخواد زمین مجانی به ایرانی ها بده ...یه دیونه عباپوش تازی نفت ایران رو میبره هند برای خودش اونجا سرمایه گذاری می کنه و به مردم میگه پول نمیدن !! ای ارتشی بی غیرت بی شرف ترسو پاچه خوار بد خونخوارمنه ای ....اینه دفاع از مردم ایرانته؟
سه‌شنبه 14 تیر 1390

avareh swed - سوئد - بوروس
مهاراجه خامنه ای در گشمیر قصری میسازد .پس از رفتن .در انجا عشق میکند وچون روپیه را به پولهای دیگر تبدیل نمی کنند پس در همان منطقه مسلمان نشین کشمیر مثل مهاراجه ها از این پولهای نفت خرج میکند .بعدا خواهیم دید .
سه‌شنبه 14 تیر 1390

ذره بین - هند - هند
جالبه با اینکه نفت ایران رو دارن مفت مفت میگیرن اینجا هر ماه داره قیمت بنزین میره بالا . من که سر در نمیارم
سه‌شنبه 14 تیر 1390

khosh bavar - ایران - یزد
به این نوع لابی میگویند لابی جنی ! قدرت جن هندی را نباید دست کم گرفت و انرا به تمسخر کشید !
سه‌شنبه 14 تیر 1390

ezatdf - ایران - تهران
حالا نمیشه پول نفت رو با چندتا "آیشوا ری" حساب کنند
سه‌شنبه 14 تیر 1390

gol andam - سویس - زوریخ
بدو که چوب حراج زدن به مال این ملت بی زبون .... بدو ...از ماست که بر ماست
سه‌شنبه 14 تیر 1390

alexxx - اتریش - وین
مال باباش که نیست, مال ملت بدبخت ایرانه. اگه لااقل یه ایرانی بود دلش میسوخت و این کارا رو نمیکرد, ولی عرب عربزاده تازی , بدویان سوسمارنشان در لباس و کلام ایرانی افتادن به جون این مملکت, مملکتی که قرنهاست عربا دلشون از دست شاهانش پر خونه و دائم توسری میخوردن. فکر بکری کردن نفت زیادی هدیه کردن به انگلیس و امریکا که اینا این مملکت رو یجوری از دست شاهان در بیارن بدنش دست عربا. که این بی پدرا هم دست به دست هم دادن و این کار رو کردن. ایران رو دادن دست عربای پابرهنه و بی فرهنگ و تمدن. حالا نه فقط اموال کشور رو غارت میکنن بقیه اش و مردمش رو هم به اتیش میکشن, عغده قرنها حقارت رو اینجوری خالی میکنن.!!! lol
چهار‌شنبه 15 تیر 1390

zartusht67 - المان - فرانکفورت
یک مشت دزد بیسواد کثیف ایران ما را اشغال کردند من نمیدانم مردم چرا دست رو دست گذاشتند مثل ماست نگاه میکنند.
چهار‌شنبه 15 تیر 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.