انتقاد آمریکا و بریتانیا از دستگیری فعالان زن در ایران


انتقاد آمریکا و بریتانیا از دستگیری فعالان زن در ایران

مریم مجد، عکاس ورزشی حدود دو هفته پیش و در آستانه سفر به آلمان برای پوشش خبری جام جهانی فوتبال زنان بازداشت شد

وزارت امور خارجه آمریکا از بازداشت مهناز محمدی، مریم مجد، زهرا یزدانی، مریم بهرمان و منصوره بهکیش ابراز نگرانی کرده و آنچه نقض حقوق بشر مردم ایران توسط دولت این کشور خوانده را محکوم کرده است.

پیش از این، ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، نیز به شدت از دستگیری این فعالان زن ابراز نگرانی کرده بود.

مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، گفت که این زنان بدون اتهام مشخصی دستگیر شده اند و این امر مبین عدم توجه دولت ایران به حقوق بشر شهروندان است.

ایران اتهام نقض حقوق بشر را که بارها توسط سازمان های بین المللی نیز علیه جمهوری اسلامی مطرح شده است، بی اساس می داند.

آقای تونر روز جمعه در واشنگتن به خبرنگاران گفت: "از حکومت ایران می خواهیم به تعهداتش از جمله تعهدات بین المللی خود عمل کند و به حقوق جهانشمول مردم ایران از جمله حق آزادی بیان احترام بگذارد."

وزیر امور خارجه بریتانیا نیز پیش از این گفته بود: "ادامه تلاش مقام‌های ایران برای خاموش کردن صداهای ناراضی و محروم کردن آنها از حقوق اساسی‌شان به شدت نگران‌کننده است."

مریم مجد، عکاس ورزشی حدود دو هفته پیش و در آستانه سفر به آلمان برای پوشش خبری جام جهانی فوتبال زنان بازداشت شد. درباره اتهامات خانم مجد و محل نگهداری او اطلاع دقیقی در دست نیست.

مهناز محمدی، مستندساز و فعال حقوق زنان، روز یکشنبه، ۵ تیر، در خانه اش در تهران بازداشت شد.

خانم محمدی پیش از این هم در مرداد ۱۳۸۸ و در مراسم چهلمین روز کشته‌شدگان حوادث ۳۰ خرداد در تهران، به همراه جعفر پناهی و چند سینماگر دیگر بازداشت شده بود.

زهرا یزدانی، روزنامه‌نگار و فعال اجتماعی نیز روز ۳۱ خرداد ماه در منزل خود بازداشت شد.

 

هیگ: ادامه تلاش مقام‌های ایران برای خاموش کردن صداهای ناراضی به شدت نگران‌کننده است

بنا بر گزارش‌ها ماموران امنیتی ایران با ورود به منزل خانم یزدانی او را بازداشت و بعضی از لوازم شخصی اش را ضبط کردند.

درباره دستگیری مریم بهرمان که در اظهارات آقای هیگ به نام او اشاره شده، گزارشی منتشر نشده است.

منصوره بهکیش از گروه "مادران عزادار پارک لاله" روز ۲۲ خرداد در تهران بازداشت شد و هم‌اکنون در بازداشتگاه اوین، زندانی است.

خانم بهکیش که شماری از اعضای خانواده‌اش در تابستان سال ۱۳۶۷ در زندان اعدام شده‌اند، پیش از این هم چند بار در ارتباط با برگزاری مراسم سالگرد بستگانش بازداشت شده بود.

ویلیام هیگ گفت: "این زنان به روزنامه‌نگاران، وبلاگ‌نویسان، دانشجویان و فعالان حقوق بشر پیوسته‌اند که هم‌اکنون در کنار بعضی از وکلای مدافعشان در زندان هستند... این زنان به جای آن که شرافت و دستاوردهایشان مورد تقدیر قرار گیرد، اکنون پشت میله‌های زندان هستند."

او گفت بازداشت های اخیر نشان می‌دهد "ایران که مدعی حمایت از باز شدن فضا و انجام اصلاحات در خاور میانه است، در داخل کشور خود کاملا برعکس عمل می‌کند."

دیگر کشورهای اروپایی از جمله آلمان، هلند و نروژ نیز پیش از این از بازداشت شماری از فعالان زن در ایران طی هفته های اخیر انتقاد یا ابراز نگرانی کرده بودند.

khosh bavar - ایران - یزد
چرا فوتبال جهانی زنان که در المان برگزار شده, با اعلام سکوت چند دقیقه ای اعلام همبستگی با فوتبال ایران و خبرنگار زندانی شده ایرانی نمیکنند که " دنیا " شاهد این عمل شجاعانه ورزشکاران زن هست که برای گرفتن حقوق زن, در هر نقطه جهان که باشند, اعلام همبستگی و همدردی میکنند ! یک دقیقه سکوت کردن = با تظاهرات چند میلیونی مردم تهران ! افسوس و هزاران بار افسوس که از این قدمهای کوچک ولی پرتاثیر در جهان و دنیای ورزش استفاده نمیشود و چون ما ایرانی هستیم و فاقد لابی جهانی, فقط اه و افسوس برای ما باقی مانده !
شنبه 11 تیر 1390

ghalamfarsai - سوئد - مالمو
khosh bavarدوست عزیز اقدامات سیاسی درمسابقات ورزشی ممنوع ا ست
شنبه 11 تیر 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.