نام رشتههای دانشگاهی کمدرآمد در بریتانیا اعلام میشود
دولت بریتانیا قصد دارد با نام بردن از رشته های کم درآمد به دانشجویان کمک کند تا تصویر بهتری از آینده شغلی خود داشته باشند
بر اساس پیش نویس لایحهای در دولت بریتانیا، قرار است نام رشته های دانشگاهی که از لحاظ درآمدزا بودن و آمار استخدام فارغ التحصیلان در رده پایینی قرار دارند اعلام شود، تا دانشجویان پیش از انتخاب رشته درک بهتری از آینده شغلی خود داشته باشند.
در پیش نویس این لایحه عنوان شده که یکی از اهداف اجرای چنین برنامهای افزایش رقابت بین دانشگاهها و همینطور ایجاد تصویری شفاف تر برای دانشجویان است تا آنها در مورد ارزش شهریه ای که برای تحصیل در رشته دانشگاهی خود می پردازند راحت تر تصمیم بگیرند.
دیوید ویلتز، وزیر امور دانشگاهها می گوید که چنین برنامه ای قدرت بیشتری به دانشجویان میدهد تا بتوانند بر میزان مبلغ شهریه دانشگاهها در رشته های مختلف تاثیر بگذارند.
در حال حاضر دو سوم دانشگاهها در انگلستان اعلام کرده اند که قصد دارند در سال تحصیلی آینده حداکثر شهریه سالیانه مجاز که توسط دولت تعیین شده (۹ هزار پوند در سال) را از دانشجویان دریافت کنند.
موضوع افزایش شهریه دانشگاهها در انگلستان با مخالفت گسترده دانشجویان روبرو شد تا جاییکه در چند مورد دانشجویان با تظاهرات و راهپیمایی در خیابان ها خواهان بازنگری در تصمیم دولت این کشور در افزایش شهریه ها شدند.
در جریان بعضی از این راهپیمایی ها، عده ای از تظاهر کنندگان خشمگین شیشه مغازه ها و برخی از ساختمان های دولتی را شکستند که این موضوع به درگیری پلیس با آنها منجر شد.
آقای ویلتز معتقد است بسیاری از رشته های دانشگاهی از نگاه کارفرمایان ارزش شغلی چندانی ندارند.
در چند سال اخیر رقابت برای ورود به بازار کار برای فارغ التحصیلان دانشگاهها در انگلستان بسیار دشوار شده است.
این موضوع باعث شده که برای برخی از متقاضیان ورود به دانشگاهها با توجه به شهریه بالای دانشگاهها تردیدهایی در مورد ارزش مدرک تحصیلی آنها به وجود بیاید.
یکی از نظرسنجیهای اخیر حاکی از آن است که کارفرمایان به طور متوسط برای هر یک موقعیت شغلی که در بازار کار ایجاد می شود، در حدود ۸۳ درخواست استخدام دریافت می کنند.
پیش نویس لایحه اصلاحات در دانشگاههای انگلستان با مخالفت حزب اقلیت کارگر، در پارلمان بریتانیا مواجه شده است.
این لایحه مخالفت دانشجویان را نیز در پی داشته است.
از جمله آرون پورتر، رییس اتحادیه دانشجویان در انگلستان هشدار داده است که بسیاری از دانشجویان درمورد دانشگاه ها و رشته های تحصیلی شان دچار سردرگمی خواهند شد و این موضوع به ایجاد بی نظمی در نظام آموزش عالی در این کشور خواهد شد.
دیوید بارکلی، رییس اتحادیه دانشجویان دانشگاه آکسفورد هم در واکنش به این خبر گفت: "آراستن پیش نویس این لایحه با کلماتی که حکایت از افزایش قدرت انتخاب دانشجویان دارد، شبیه این است که یک خوک را با رژ لب آرایش کنید. تحصیل و آموزش موضوعی نیست که بتوان آن را خرید و فروش کرد".
در بخش دیگری از پیش نویس این لایحه آمده است که دولت قصد دارد به دانشگاههایی که شهریه خود را محدود به ۷۵۰۰ پوند در سال و یا کمتر از آن می کنند اجازه دهد تا ظرفیت خود را افزایش دهند.
|
|
|
|
|