نماینده مجلس: ادامه تحصیل زنان تهدید است
ساختمان ابنسینا در دانشگاه صنعتی شریف
مردمک :عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس معتقد است که با ادامه تحصیل زنان میل به اشتغال در آنان ایجاد میشود و این تمایل «یک تهدید» است که به جایگاه خانواده آسیب میزند. همزمان رئیس دانشگاه صنعتی شریف از تفکیک جنسیتی در این دانشگاه خبر داده است.
نورالله حیدری دستنایی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با تاکید بر این که حضور دختران در دانشگاهها نوعی تهدید بهشمار میرود، به خبرگزاری مهر گفته است که بخشی از این تهدید به علت سیاست وزارت علوم است که به گفته او موجب شده موقعیت تحصیل و اشتغال برای مردان فراهم نشود.
این نماینده مجلس تحصیلات عالیه برای زنان را اشکال ندانسته اما به وزارت علوم توصیه کرده که «در جهت نیازسنجی جنسیتی و بازار کار، باید برخی رشتههای مورد نیاز را تصویب کند.»
طرح تغییر ترکیب و تفکیک جنسیتی در دانشگاهها ازجمله موضوعاتی است که در دولتهای نهم و دهم به ریاست محمود احمدینژاد مطرح شده تا جایی که مجوز تاسیس دو دانشگاه تکجنسیتی ویژه دختران در سال ۸۹ داده شد.
رضا آشتیانی عراقی، یک عضو دیگر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، نیز از این که به گفته او۶۴ درصد دانشجویان کشور را دختران تشکیل میدهند، انتقاد کرده و این آمار را نتیجه عدم تناسب پذیرش دانشجویان دختر در رشتههای دانشگاهی دانسته است.
این نماینده مجلس رشتههای مناسب زنان در دانشگاهها را «تعلیم و تربیت، آموزش و پرورش و حوزههای مشابه» تعیین کرده و گفته است که باید برای این رشتهها برنامهریزی کرد تا برای اشتغال مردان مشکلی ایجاد نشود.
این نمایندگان مجلس در شرایطی ادامه تحصیل زنان را مانع اشتغال مردان دانستهاند که طبق آمار وزارت کار تنها ۱۳ درصد از زنان ایرانی شاغل هستند که این آمار سه درصد از رقم پیشبینی شده در برنامه چهارم توسعه پایینتر است.
براساس آمار در کنکور سراسری سال ۱۳۹۰ یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر شرکت کردند که از این تعداد ۶۰.۵ درصد داوطلبان زن و ۳۹.۵ درصد داوطلبان زن بودند.
همچنین نمونه آماری سال تحصیلی ۸۷-۸۸ در مراکز آموزش عالی دولتی نشان میدهد که از کل ۵۲۵ هزار و ۳۱۶ نفر پذیرفتهشدگان، ۵۴.۷ درصد زنان و ۴۵.۳ درصد زنان بودند.
همزمان رضا روستا آزاد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، نیز خبرداده است که تفکیک جنسیتی برای دانشجویان پسر و دختر این دانشگاه اجرا خواهد شد.
آقای روستا آزاد دلیل این تفکیک جنسیتی را برطرف کردن «شوکی» دانسته که به گفته او وقتی دانشجویان از دبیرستان به دانشگاه وارد میشوند دچار این شوک میشوند.
او توضیح نداده که چه شوکی و چگونه به دانشجویان وارد میشود اما گفته است که «با توجه به فضای دانشگاه و میزان جمعیت دختران و پسران» طرح تفکیک جنسیتی اجرا میشود.
دانشگاه صنعتی شریف یکی از دانشگاههای معتبر کشور است که پیش از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۴۴ دایر شد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف این خبر را یک هفته پس از آن اعلام کرده که به گفته یک نماینده مجلس از مهرماه امسال طرح تفکیک جسنیتی در برخی دانشگاهها اجرا میشود.
کامران دانشجو، وزیر علوم دولت دهم، نیز طرح دانشگاه تکجنسیتی برای دانشجویان را «یک امتیاز» و «در راستای اسلامی شدن دانشگاهها» دانسته بود.
در واکنش به اجرا شدن طرح تفکیک جنسیتی علی عباسپور تهرانی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، چنین طرحی را «توهین» به دانشجویان کشور دانسته بود.
اسلامی کردن دانشگاهها و طرح تفکیک جنسیتی، تغییرات در درسهای علوم انسانی، برکناری برخی استادان ازجمله دغدغههای وزات علوم است که بهویژه پس از انتخابات جنجالبرانگیز ریاست جمهوری ۸۸ بر اجرای آنها تاکید شده است.
|
|
|
|
|