حذف دفتر زنان وزارت آموزش و پرورش


حذف دفتر زنان وزارت آموزش و پرورش

به گفته‌ی کارشناسان، حذف یا تغییر سرفصل‌‌های کاری در دفاتر زنان ارگان‌های دولتی همواره جزو سیاست‌ دولت نهم و دهم بوده است. زهرا شجاعی می‌گوید، احمدی‌نژاد فقط در یک سال ۵۴۰ جایگاه تصمیم‌گیری زنان را حذف کرده است.

اداره کل امور زنان از چارت سازمانی وزارت آموزش و پرورش حذف شده است. رییس سابق آن به عنوان رییس مرکز استعدادهای درخشان این وزارتخانه مشغول به فعالیت است و این اداره به نوعی در قالب معاونت مشارکت‌ها٬ خانواده و مدارس غیرانتفاعی قرار است فعالیت‌هایش پی‌گرفته شود. چیزی که آگاهان مسائل زنان در ایران به تحقق آن با تردید و شک نگاه می‌کنند.

زهرا شجاعی٬ رییس اسبق دفتر مشارکت زنان ریاست جمهوری در زمان محمد خاتمی٬ و بنیان‌گذار اداره زنان وزارت آموزش و پرورش در دوران وزارت محمدعلی نجفی در گفت‌و گو با روزنامه‌ی "روزگار" درباره علت و تبعات حذف دفتر زمان آموزش و پرورش توضیح داد.

دفتر امور مشارکت زنان ریاست‌جمهوری که شجاعی ریاست آن را در دوران خاتمی بر عهده داشت٬ خود در دوران احمدی‌نژاد ابتدا نامش به طور معنی‌داری به دفتر امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری تغییر کرد. سپس با کاهش شدید بودجه زنان در کل کشور که آن را تا یک سوم نیز ارزیابی کرده‌اند٬ سرفصل‌های کاری این دفتر کل نیز از اشتغال زنان به حوزه‌های ایدئولوژیک نظیر تحقیقات درباره ارتقای سطح حجاب در جامعه تغییر یافت.

خانم شجاعی حذف دفتر امور زنان آموزش و پرورش را از منظری وسیع‌تر و در قالب کلی نگاه و استراتژی‌های دولت محمود احمدی‌نژاد نسبت به زنان تحلیل کرد. او به "روزگار" گفت: «تنزل جایگاه این نهاد به دلیل کم‌کاری صورت نمی‌گیرد بلکه گویا رویکرد کلان در مباحث زنان طوری هدایت شده که یکی پس از دیگری جایگاه‌ها و مناصب آن‌ها حذف می‌شود.»

او از دستاورد‌های دفتر زنان در وزارت‌آموزش و پرورش که نیمی از کارکنان و ذی‌نفعان‌اش زنان و دختران هستند سخن گفت و افزود: «کاهش بی‌سوادی در میان دختران٬ افزایش سطح پوشش تحصیلی دختران واجب‌التعلیم٬ توسعه مراکز آموزش فنی حرفه‌ای و ایجاد و توسعه مراکز شبانه‌روزی دختران دانش‌آموز در روستاهای محروم از جمله برنامه‌های این دفتر بود که در افزایش تعداد دانش‌آموزان دختر در مقاطع تحصیلات متوسطه و به دنبال آن افزایش ورود دختران به دانشگاه‌ها تاثیرگذار بود.»

با این ‌همه و به‌رغم وجود سابقه‌ای این چنین٬ شجاعی از اراده به حذف تدریجی زنان از سطوح دولتی در دوران محمود احمدی‌نژاد سخن گفت: «این مساله نخست در وزارت کشور اتفاق افتاد. کمیته بانوان و جوانان در زیر مجموعه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان به عنوان عالی‌ترین شورا و نهاد تصمیم‌گیر در حوزه زنان تشکیل شده بود و با روی کار آمدن دولت نهم کمیته‌های بانوان و جوانان حذف شد. این کمیته‌ها در ۲۴ استان کشور ایجاد شده بود موجب شد سرانه بالایی از نیروی فکری و انسانی زنان در سطوح مدیریتی٬ مشاوره٬ تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی حذف شود.»

زهرا شجاعی٬ مشاور رئیس‌جمهور دوران اصلاحات در امور زنان٬ بیان کرد که تنها در یک سال از دولت محمود احمدی‌نژاد ۵۴۰ جایگاه تصمیم‌گیری زنان حذف شده است.

او گفت: «این نشان می‌دهد که کسانی که نه درک درستی از مفهوم جنسیت دارند٬ و نه سابقه‌ای از فعالیت در حوزه زنان و نه دلسوزی و توجه٬ این روزها بر مسند تصمیم‌گیری نشسته‌اند و متاسفانه تنها به قدرت و صندلی فکر می‌کنند و کافی‌ست با یک صندلی دیگر رضایت آن‌ها جلب شود.»

می‌خواهند زنان را به اندرونی برانند

او رویکرد دولت محمود احمدی‌نژاد نسبت به مسایل زنان را «نمایشی» ارزیابی کرد و گفت: «برای شخص من که دورانی در حوزه زنان مسئولیتی بر دوش داشته‌ام مشاهده این رخدادها تنها حاکی از آن است که گویا رویکرد انتصاب وزیر زن٬ معاون‌ها و دیگر پست‌ها برای زنان نمایشی بوده و گویا اعتقاد عمیقی در این بخش وجود ندارد٬ چرا که اگر باور و اندیشه قوی‌ای وجود می‌داشت باید در سطوح مختلف شاهد حضور زنان در سطوح تصمیم‌گیری می‌بودیم و نه تنها در برخی مناصبی که ویترین دولت شده‌اند.»

خانم شجاعی به شدت از نگاه دولت به امور زنان انتقاد کرد و گفت: «به باور دولت زنان موجودات خانگی هستند و تنها مسئولیت آن‌ها نیز خانه‌داری٬ همسرداری و بچه‌داری است.»

او طرح‌هایی نظیر طرح دور‌کاری (کار از منزل) که زنان هدف اصلی آن‌هستند و کاهش ساعت کار زنان را که هر دو در دولت نهم و دهم پیگیری شده‌اند٬ از تبعات وجود چنین نگرشی ارزیابی کرد و آن را به «اندرونی» راندن زنان توصیف کرد.

khosh bavar - ایران - یزد
چرا اینها با ما خجالتی دارند و با ما رودرواسی میکنند که اصلا زن را از جامعه اسلام ناب محمدی حذف نمیکنند که خیال همه راحت بشود !?
دوشنبه 6 تیر 1390

feminism - انگلستان - لندن
بیانات امام اول شیعیان در زمینۀ مقام زنان در اسلام : ای مردم ، زنها از ایمان و ارث و خِرد کم بهره هستند .اما نقصان ایمان آنها به جهت نماز نخواندن و روزه نگرفتن است در روزهای حیض و جهت نقصان خردشان آن است که در اسلام گواهی دو زن به جای گواهی یک مرد است و از جهت نقصان نصیب و بهره هم ،ارث آنها نصف ارث مردان می باشد . پس از زنهای بد پرهیز کنید و از " خوبانشان " بر حذر باشید و در گفتار و کردار پسندیده از انها پیروی نکنید تا در گفتار و کردار ناشایسته طمع نکنند. ( خطبه 155نهج البلاغه ) بنا بر این جای تعجبی ندارد که نظام اسلامی چنین دیدگاه ناشایستی نسبت به زنان آن جامعه دارد .
دوشنبه 6 تیر 1390

alexxx - اتریش - وین
در اسلام و جوامع اسلامی زن فقط یک وظیفه دارد و ان......! حتی نوشتن ان برای من خجالت اور است. که در کتابهای اسلامی مردان میتوانند این وظیفه را حتی در سنین کودکی به زن بدهند و از ان برای لذت بردن استفاده کنند. تف...! به این ایدئولژی .
دوشنبه 6 تیر 1390

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
feminism - انگلستان - لندن . دوست عزیز تمام کشورهای اسلامی قسمتی از این قوانین و تحقیر بانوان را قبول دارند و درد اور اینکه اکثریت زنان مسلمان این نقطه نظرات شرم اور را عدالت خدایشان می پندارند-- و همین دین مرد سالار برای شیره مالیدن بر سر زنان میگوید// بهشت زیر پای مادران//که از او کارخانه ی بچه سازی بسازد//شاد باشید.
دوشنبه 6 تیر 1390

feminism - انگلستان - لندن
ARTEMIS-SW - آرتمیس عزیز در ایران اشغالی خودمان نیز کم بانوانی نیستند که این ننگ را باور دارند و خودشان را همیشه از سرورانشان کمتر و حقیرتر میدانند و متأسفانه همان را نیز به دخترانشان تدریس میکنند ! شما نیز سرفراز باشی .
سه‌شنبه 7 تیر 1390

bita tehrani - کانادا - ونکوور
feminism - انگلستان - لندن/سپاس از تو عزیز.خوشحالم که کاربران از کامنتهای شما استفاده میکنند.شما در جهت روشنگری و تلنگر زدن به اذهان خشک و متعصب مینویسید که جای تشکر دارد.سعی من هم همواره همین بوده.ادامه بده دوست من.پیروز باشید.
سه‌شنبه 7 تیر 1390

feminism - انگلستان - لندن
bita tehrani - تمنا دارم دوست نازنین . و من نیز خرسندم که انسانهای فهیم و دانائی چون خودت این مطالب را جهت زدودن زنگار تعصبات خشک و بی پایه میبینی ولی از طرفی هستند کسانی که مرا خانه خراب کن لقب داده اند که سرسوزن و پشیزی برایم ارزش ندارد. پایدار باشی عزیزم. https://www.iranianuk.com/article.php?id=64746
سه‌شنبه 7 تیر 1390

bita tehrani - کانادا - ونکوور
feminism - انگلستان - لندن/عزیزم این برخوردها طبیعیه.البته کسی با اون لایف استایل شما را خانه خراب کن میداند دیگر!! اگر اونجور ادمها نمیپسندندت یعنی مسیرت درسته و همان که گفتی حرفشان سرسوزنی ارزش ندارد.اینجا هم بعضی از ذکور به عربده کشی متوسل میشوند.قربانت.
سه‌شنبه 7 تیر 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.