نفس هایی که خوشبو نیستند


نفس هایی که خوشبو نیستند

چون فرد مبتلا به بوی بد دهان خیلی زود به آن عادت می کند، چه بسا نتواند بوی بد دهان خودش را تشخیص دهد. یعنی اینکه خودمان احساس بوی بد در دهان نکنیم، دلیل نمی شود که دهانمان بوی بد نمی دهد. البته به خاطر رعایت رسم عیب پوشی و خطابخشی، دوستان و اطرافیان معمولاً از بیان چنین ایرادهایی خودداری می کنند. از نزدیکان تان بخواهید که این عیب ها را به شما گوشزد کنند.

بوی بد دهان به تنهایی یک بیماری نیست بلکه علامت بیماری های مختلف است. در برخی موارد، بر اثر عوامل خاصی، بوی دهان به طور موقت و ناشی از علتی در اشخاص ایجاد می شود و در صورت رفع علت، برطرف خواهد شد. بوی بد دهان می تواند دلایل عمومی یا موضعی داشته باشد.

بوی دهان صبحگاهی؛ ناشی از کاهش جریان بزاق طی شب است. مسواک زدن قبل از خواب در کاهش بوی دهان صبحگاهی تاثیر زیادی دارد. سعی کنید پیش از صبحانه خوردن، زیاد صحبت نکنید و صورت تان را زیاد به کسی نزدیک نکنید،

گرسنگی؛ بوی بد دهان در زمان گرسنگی با مسواک زدن هم از بین نمی رود. سعی کنید زمان غذا خوردن خود را منظم کنید یا در زمان گرسنگی قرار ملاقات ترتیب ندهید.

خستگی و ضعف؛ در این حالت بدن نمی تواند محصولات فرعی زائد را با سرعتی بیش از سرعت تولید آنها دفع کند و امکان بوی بد دهان هست. سعی کنید آب فراوان بنوشید و از آدامس های شوگرفری استفاده کنید. در برخی موارد، وضعیت سلامتی یا دوره خاصی از زندگی باعث ایجاد بوی نامطبوع دهان می شود.

دوران قاعدگی؛ دوران قاعدگی معمولاً بوی بد دهان را به دنبال دارد. در حاملگی، یائسگی و در بلوغ نیز به دلیل تغییرات هورمونی بوی بد دهان وجود دارد.

کهولت سن؛ در افراد مسن بوی بد دهان به سبب تغییرات متابولیک و سایر علل نظیر کم آبی بدن ، کاهش مقاومت به عفونت، کاهش اشتها و... وجود دارد.


نقش تغذیه در بوی دهان
باید در نظر داشته باشیم دهان بوی چیزی را می دهد که می خوریم، به عنوان مثال بوی غذاهایی مثل سیر و پیاز و... کاملاً واضح است. کسانی که گوشت فراوان در غذای خود مصرف می کنند، دهانشان بوهای بیشتری نسبت به کسانی دارد که تغذیه گیاهی بیشتری دارند.

همچنین مصرف رژیم پرچربی و غذاهایی که پروتئین زیاد و مواد قندی کمی دارند باعث بدبوشدن دهان می شوند. سیگار، نه تنها به خاطر بوی خود سیگار و توتون، بلکه به سبب ایجاد زبان مودار و کاهش جریان بزاق به بدبویی دهان کمک می کند.


دلایل عمومی و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
بهداشت ضعیف دهان، انباشته شدن غذا در لابه لای دندان ها و عفونت لثه (ژنژیویت)، باعث بدبویی دهان می شود. بزاق انسان به طور طبیعی و مداوم، مخاط و دندان ها را می شوید و میزان رطوبت و نظافت آن را تنظیم می کند. کسانی که از دهان نفس می کشند یا آب کم می نوشند، دهانشان بوی بد می گیرد.

بسیاری افراد هنگام مسواک زدن از پاک کردن سطح زبان خود غافل می شوند. تجمع مواد غذایی روی زبان یکی از عوامل بدبو شدن دهان است.

بیماری هایی که باعث ایجاد بوی بد دهان می شود

- کسانی که لوزه های بزرگ دارند، به دلیل کم شدن جریان بزاق و خشک شدن دهان، دهانشان بوی بد می گیرد.

- بیماری های سینوس و بیماری های حلق نیز از علل بوی بد دهان هستند.

- آبسه ریه بوی گندیده شبیه به بوی گوشت فاسد دارد که حتی گاهی اولین علامت بیماری است.

- سل ریوی در حالت پیشرفته و سایر بیماری های ریوی نظیر برونشیت مزمن، باعث بدبویی دهان و بازدم ناشی از تنفس می شود.

- در اختلالات گوارشی، زخم های معده ، یبوست و عفونت های روده یی نیز بوی بد دهان مشاهده می شود.

- در دیابت بوی استون در هوای بازدم به مشام می رسد.

- در نارسایی کلیه بویی شبیه آمونیاک و در سیروز کبدی بوی کیک گندیده به مشام می رسد.

- کمبود ویتامین و هر بیماری که سبب تب شود نیز از علل بوی بد دهان است.

بوی بد دهان در اثر استفاده از بعضی داروها

- ایزوسورباید می تواند باعث بوی بد دهان شود.

- آنتی هیستامین ها، آمفتامین ها، آرامبخش ها، دیورتیک ها، فنوتیازین ها و داروهای شبه آتروپین باعث کاهش تولید بزاق و کاهش شست وشوی خودبه خودی حفره دهان و ایجاد بوی بد دهان می شود.


خلاصه مطالب
به طور کلی افراط در مصرف دخانیات، کهولت سن، یائسگی، بیماری های عمومی با تب بالا، اضطراب، کم آبی بدن، مصرف بیش از حد ادویه جات و غذاهای گوشتی زیاد، افراط در مصرف مواد چربی دار و عدم رعایت بهداشت دهان از علل ایجاد بوی بد دهان هستند.

چون اغلب بوهای بد دهان به علت عوامل موضعی است، بنابراین حذف این عوامل و اصلاح ناهنجاری های موجود در دهان اولین قدم درمان است. رعایت بهداشت دهان شامل مسواک زدن دندان ها، لثه، زبان و استفاده از نخ دندان در کاهش بوی بد دهان با منشاء دهانی بسیار موثر است. زبان یکی از جایگاه های اصلی میکروب ها در دهان است و باید به بهداشت زبان توجه کرد.

بیمارانی که به سبب خشکی دهان (به دنبال مصرف دارو یا بیماری) بوی بد دهان دارند، می توانند از آدامس های بدون شکر استفاده کنند.

بوی بد دهان ناشی از بیماری زمانی از بین می رود که بیماری درمان شود و بهداشت دهان رعایت شود. استفاده از دهان شویه ها علاوه بر موقت بودن اثر، ممکن است بیماری را نیز از دید پزشک مخفی دارد.

خوردن میوه های تازه و سبزیجات و رژیم غذایی غنی از فیبر بهتر است. همین طور نوشیدن آب زیاد در کاهش بوی بد دهان تاثیر بسزایی دارد. زمان وعده های غذایی خود را منظم کنید.

sourena.de - المان - اشتوتگارت
قابل توجه ساندیس خورهای سایت که فکر میکنن با مسواک زدن میتونن بوی گند ساندیس شون رو برطرف کنن!!!
شنبه 4 تیر 1390

amoo uk - انگلستان - لیدز
sourena.de - المان - اشتوتگارت/دمت گرم گل گفتی.و مهمتر اخوندها چرا همیشه بالا میشینن و نزدیک به ساندیس خورها نمیشن ?چون بوی تعفن هر دو گاز خردل تولید میکنه ووو
شنبه 4 تیر 1390

khosh bavar - ایران - یزد
sourena.de : دارمت عزیز, که گل گفتی ! پس تا بعد
شنبه 4 تیر 1390

karaji - سوئد - گتنبرگ
چقدر احمقانه است کسی سیر و پیاز بخوره و بره تو مردم ...
شنبه 4 تیر 1390

sourena.de - المان - اشتوتگارت
amoo uk - انگلستان - لیدز و khosh bavar - ایران - یزد درود بر شما و همه عزیزان ازادیخواهم. شاد باشید
شنبه 4 تیر 1390

PARVANE1 - انگلستان - برنموث
sourena.de - المان - اشتوتگارت سورنای عزیز مشکل اینجاست که حتی اگر فکرساندیسخوری درفکرو روح و جانت حظور کنه دیگه سراپای وجودت متعفن میشه ازدرون و بیرون. به قولخوشباور عزیزمون, شاد و سورنا باشیم. سرافراز باشی همیشه.
سه‌شنبه 7 تیر 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.