نتایج تحقیقات نشان میدهد که وجود سرطان پروستات در مردان بیش از خودشان، همسرانشان را آزار می دهد. در تحقیقی که بر روی ۲۶۳ مرد که به سرطان پروستات مبتلا بودند، انجام شد، نشان داد که این بیماری هم از نظر احساسی و هم از نظر زندگی و روابط زناشویی بر هر دو فرد یعنی زن و شوهر تاثیر گذار است.
گزارش دیگری در مجله پزشکی تومورشناسی حاکی از آن است که اگرچه مردان مبتلا به این بیماری تنها از نظر جسمانی مشکل پیدا می کنند اما همسران آنها با مشکلات بیشتری که به مراتب سختتر و تحمل ناپذیرتر است، مواجه خواهند شد. متاسفانه روشهای درمان بسیار کمی برای این بیماری وجود دارد و به همین دلیل زنان با انواعی از پریشانیهای روانی مواجه میشوند. دکتر لورال نورت هوس از دانشگاه پزشکی میشیگان، در این رابطه گفت: زنان اولین کسانی هستند که وظیفه مراقبت از همسرانشان را برعهده دارند، در حالی که خودشان کمکهای اندکی چه از نظر اطلاعاتی و چه از نظر پشتیبانی در مسائل مختلف برای ایفای نقش خود دریافت میکنند تا پریشانی و نگرانیهای خود را بهبود بخشند.
خانوادهها همگی با یک مشکل مواجه نیستند، علائم جسمانی مثل بی اختیاری ادراری و روابط جنسی غیرعادی، ظاهرا بیشترین تاثیرات را بر زندگی زناشویی آن خانوادهها بر جای می گذارد. نورت هوس و همکارانش به این نتیجه رسیدهاند که میزان مشکلات زنان و تفاوت آنها با یکدیگر به نوع و مرحله سرطان همسرانشان وابسته است. وی پیشنهاد داده است که بهترین راه حل برای این موضوع، اطلاع درمانی مناسب به خانواده بیمار در برخورد مناسب با نوع سرطان است که این اطلاعات شامل مسائلی در خصوص سرطان، علائم آن و چگونگی برخورد با علائم احتمالی و چگونگی کنترل نگرانیهای این افراد است.
بهترین روش کاهش تورم پروستات در اوایل بیماری خوردن دانه های کدوی دارویی یا پوست کاغذی است از بذرهای این گیاه دارویی داروهای ضدپروستات ساخته می شود مانند پپونین