مراسم ختم هدی صابر با حضور نیروهای امنیتی برگزار شد
منتقدان و حداقل یک سازمان حقوق روزنامه نگاران مقامات جمهوری اسلامی را مسئول درگذشت هدی صابر دانسته |
مراسم سوم هدی صابر فعال زندانی سیاسی که روز ۲۰ خرداد ماه پس از چند روز اعتصاب غذا درگذشت، در مسجد اعظم قلهک تهران برگزار شده و به گزارش مخالفان دولت ایران طی آن یک نفر بازداشت شده است.
وبسایت "کلمه" نزدیک به میرحسین موسوی از رهبران مخالفان در ایران گزارش داده است که حدود دو هزار نفر در این مراسم شرکت کردند.
بنابه این گزارش در این مراسم ده ها نیروی امنیتی در اطراف و داخل مسجد حضور داشتند.
هدی صابر فعال ۵۲ ساله سیاسی که تابستان گذشته بازداشت شده بود پس از حدود هشت روز اعتصاب غذای تر در اعتراض به مرگ هاله سحالی دیگر فعال ملی مذهبی درگذشت. مخالفان و سازمان های حقوق بشر دولت ایران را مسئول مرگ وی شناخته اند.
پیکر هدی صابر روز دوشنبه و تحت تدابیر شدید امنیتی در قطعه ۱۰۰ بهشت زهرا به خاک سپرده شده بود.
به گزارش کلمه در این مراسم صدای هدی صابر از بلندگوی مسجد پخش شد و پسرش حنیف در آن سخنرانی کرد.
بنابه این گزارش در میان مراسم یکی از حاضران خواستار فرستادن صلوات برای سلامتی زندانیان سیاسی شد که ماموران امنیتی او را دستگیر کردند.
کلمه همچنین گزارش می دهد که ماموران امنیتی از این مراسم عکس و فیلم گرفتند.
بنابه این گزارش احمد منتظری، محمد نوری زاد، سعید لیلاز، عبدالله نوری، فرشاد مومنی، محسن امین زاده، محسن آرمین، محمد رضا خاتمی که جملگی جزو منتقدان حکومت ایران به حساب می آیند در این مراسم حضور داشتند.
وبسایت کلمه همچنین گزارش می دهد که زندانیان بند ۳۵۰ اوین نیز مراسمی به بزرگداشت هدی صابر برگزار کرده اند.
مرگ هدی صابر که منتقدان حکومت ایران او را زندانی سیاسی می دانند انعکاس گسترده ای داشته است.
در تازه ترین واکنش، گروه "گزارشگران بدون مرز" در بیانیه ای گفته است که "چگونگی مرگ هدی صابر، روزنامه نگار و نویسنده زندانی ایرانی را به شدت تقبیح و رژیم ایران را متهم می کند که مسئول این واقعه است."
در این بیانیه آمده است که هدی صابر روز ۱۰ ژوئن (۲۰ خرداد) به خاطر درد در ناحیه سینه به بیمارستان انتقال یافت و ساعاتی بعد، بر اثر حمله قلبی درگذشت.
به گفته سازمان گزارشگران بدون مرز، مقامات زندان اوین خانواده صابر را از واقعه مرگ او مطلع نکردند و تنها دو روز بعد بود که اعضای خانواده از طریق اینترنت، از درگذشت هدی صابر آگاه شدند.
دبیرکل سازمان گزارشگران بدون مرز بازداشت هدی صابر را "بدون توجیه قانونی" دانست و گفت که دولت ایران مانع از دسترسی او به مراقبت های پزشکی لازم شد.
این سازمان با ابراز حمایت از شکایت خانواده صابر از مسئولان به خاطر نحوه رفتار با هدی صابر، از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است تا "در مورد نحوه مرگ تمامی روزنامه نگاران و زندانیان سیاسی در ایران تحقیقات لازم صورت گیرد."
هدی صابر در مجله ایران فردا فعالیت داشت و از زمان بازداشت در روز ۱۲ اوت سال گذشته (۲۰۱۰)، در زندان به سر می برد.
یک روز پیشتر ده نماینده اصلاح طلب مجلس ایران، طی تذکری از وزیر دادگستری خواسته بودند تا دلایل فوت هدی رضازاده صابر را بررسی و اعلام کند.
این ده نماینده در نامه خود نوشتند که در خصوص علل درگذشت هدی صابر ابهاماتی وجود دارد و خواستار رفع این ابهامات شدند.
عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در واکنش دولتی به مرگ هدی صابر تلویحا از مقام های زندان انتقاد کرده است.
او گفت که ایراد دادستانی این است که باید گزارش وضعیت زندانی پس از وخامت حال با سرعت بیشتری گزارش می شد.
آقای دولت آبادی گفت: "ما پس از مرگ به کالبدشکافی تاکید داشتیم تا فوت این فرد مانند فوت هاله سحابی به کشور هزینه وارد نکند."
هدی صابر در اعتراض به مرگ هاله سحابی که در حین شرکت در مراسم تشییع جنازه پدرش عزت الله سحابی و بدنبال درگیری با مامورین امنیتی دچار ایست قلبی شد و در گذشت، اعتصاب غذا کرده بود.
فریده جمشیدی، همسر هدی صابر، گفته است که به قوه قضائیه شکایت می کند و خواستار معرفی عاملان "شهادت" شوهرش می شود.
او اعلام کرد که در صورتی که مقامات ایرانی به خواسته او توجهی نکنند، از نهادهای بین المللی درخواست کمک خواهد کرد.
خانم جمشیدی در مصاحبه با بی بی سی فارسی گفت که از قوه قضائیه می پرسد که چرا به او و فرزندانش اجازه داده نشد در آخرین لحظات زندگی آقای صابر با او ملاقات کنند، چرا از شوهرش مراقبت های پزشکی به عمل نیامد و چرا بر اساس شهادت زندانیان، وی مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.
او با اشاره به نامه ۶۴ نفر از زندانیان سیاسی اوین گفت که آقای صابر بدلیل اختلال در سیستم گوارشی به بهداری اوین برده شد، اما در آنجا مورد ضرب و شتم "فردی که ظاهرا پزشک اما در واقع از نیروهای امنیتی بوده است" قرار گرفت.
این گروه از زندانیان بند ۳۵۰ اوین با ارسال نامه ای شهادت داده اند که "هدی صابر در هشتمین روز اعتصاب غذای خود در بهداری از سوی مامورانی که حدس می زنند ماموران امنیتی و اطلاعاتی بوده اند به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت."
|
|