کاهش شش میلیونی اعضای فیس‌بوک در آمریکا


کاهش شش میلیونی اعضای فیس‌بوک در آمریکا

اعضای وب‌سایت پرطرفدار فیس‌بوک در حالی به مرز هفتصد میلیون نفر رسیده که بر اساس تحقیق سایت "این‌ساید فیس‌بوک" (Inside facebook) از تعداد اعضای این شبکه‌ی اجتماعی در ایالات متحده کاسته شده است.

بنا بر یافته‌های وب‌سایت Inside facebook که فعالیت‌اش متمرکز بر تحلیل شبکه‌های اجتماعی برای بازار است٬ فیس بوک در یک‌ماه در حدود شش میلیون نفر از اعضایش در آمریکا را از دست داده است.

البته شاید در نگاه نخست شش میلیون نفر کاهش در مقابل تعداد ۱۵۰ میلیونی اعضای آمریکایی فیس بوک٬ یعنی نیمی از جمعیت آمریکای شمالی٬ ناچیز به نظر آید٬ اما کاهش ۴ درصدی اعضا را نمی‌توان نادیده گرفت. PcMag گزارش می‌دهد که این کاهش اعضا٬ صرفاً محدود به آمریکای شمالی نمی‌شود٬ بلکه بر اساس یافته‌های وب‌سایت Inside facebook این موضوعی در کل مربوط به غرب٬ خصوصاً کانادا٬ انگلیس و نروژ است. بر اساس گزارش فایننشال‌پست نیز در کانادا یک و نیم میلیون نفر از اعضای فیس بوک٬ این شبکه اجتماعی را ترک کرده‌اند.

اما یکی از سخنگوهای فیس‌بوک در گفت‌وگو با وب‌سایت PcMag٬ تحلیل‌های ارایه شده درباره کاهش اعضای فیس‌بوک در مناطق مختلف را مبتنی بر اطلاعات ناقص می‌داند و می‌گوید  که «میزان فراگیری فیس‌بوک رضایت‌بخش است.»
با این‌همه بر اساس گزارش PcMag٬ آن‌چه باعث می‌شود چنین آماری باورپذیر شود٬ این است که هیچ آمار رسمی‌ای از سوی فیس‌بوک منتشر نمی‌شود. یک تحلیل‌گر شبکه‌های اجتماعی که به PcMag می‌گوید که این آمار می‌تواند درست باشد٬ اعتقاد دارد معمولاً در اغلب کشورها وقتی که دامنه نفوذ فیس‌بوک به حد قابل اعتنایی می‌رسد٬ سرعت نفوذش کاهش می‌یابد.

اما چرا شمار اعضای فیس بوک در بعضی نقاط جهان در حال کاهش است؟

تغییر در تعداد اعضای فیس‌بوک در پی تغییرات فصلی

به گزارش وب‌سایت PcMag٬ یکی از ساده‌ترین دلایل کاهش اعضای فیس بوک در ایالات‌متحده می تواند مساله فصل باشد؛ چرا که بهار فصل فارغ‌التحصیلی دانشجویان است و بنابراین وقتی‌ست که بسیاری از دانشجویان خود را بالقوه در شرایط استخدام می‌بینند. حتی اگر اکانت فیس‌بوک خود را حذف نکنند٬ اما امکان این‌که عادات اینترنتی‌شان تغییر کند وجود دارد.

برای بسیاری ورود به بازار کار فوری به معنی حذف اکانت فیس‌بوک است چرا که اخیراً مواردی مشاهده شده که افراد در مصاحبه استخدامی خود به دلیل آن‌چه در فیس‌بوک نوشته‌اند رد شده‌اند. بنابراین فیس‌بوک گاهی برای کسی که جویای کار است امری دردسرآور تلقی می‌شود.

مساله‌ی چالش‌برانگیز حریم شخصی در فیس بوک

اما موضوع اصلی می‌تواند مساله حریم شخصی در فیس‌بوک باشد. این واقعیتی انکارنشدنی‌ست که به رغم تنظیمات مختلفی که فیس‌بوک برای حفاظت از حریم شخصی اعضای خود ارایه کرده است٬ همچنان بدبینی‌های گسترده‌ای حتی در شکل بی‌اعتمادی به خود این وب‌سایت وجود دارد. هر از چندی مطلبی با این سوال محوری که آیا فیس بوک اطلاعات اعضای خود را می‌فروشد یا خیر٬ منتشر می‌شود. تبلیغات مندرج در سایت که معمولا با اطلاعات کاربر هم‌خوانی دارد٬ بیش از همه به شک‌ها دامن می زند. بسیاری از اعضا با قرار ندادن هیچ‌گونه عکسی از خود در تلاش برای حفظ امنیت خود در کنار استفاده از مزایای این ابروب‌سایت اجتماعی هستند.

برخی از تحلیل‌گران آینده حریم‌شخصی را با توجه به گسترش روز به روز فیس‌بوک بسیار چالش برانگیز ارزیابی می‌کنند. البته بسیاری از مسایل مربوط به حریم شخصی در فیس‌بوک به سیاست‌های فیس‌بوک برنمی‌گردد بلکه به ماهیت این شبکه اجتماعی کاربر محور مربوط می‌شود.

برخی از تحلیل‌گران موضوع حریم شخصی در فیس بوک را تا آن‌جا جدی تلقی می‌کنند که از یک "ترک گروهی" از فیس‌بوک در آینده سخن می‌گویند٬ زمانی که بسیاری از اعضای این شبکه اجتماعی آن را ترک می‌کنند.

کاهش علاقه به محیط فیس‌بوک؟

بسیاری میزان شهرت فیس‌بوک را در حدی می‌دانند که افراد دنیا را به دو گروه تقسیم می‌کنند کسانی که تا کنون به عضویت فیس‌بوک درآمده‌اند و آن‌ها که میل ندارند چنین کاری کنند. بر اساس این نگاه که شاید تا حدودی اغراق‌آمیز بنماید٬ آن‌ها تلاش‌های تبلیغاتی آتی فیس‌بوک را تا حد زیادی ناکام پیش‌بینی می‌کنند. بر این اساس٬ میزان اعضای فیس‌بوک به جایی خواهد رسید که ناگزیر تغییرات در تعداد اعضا لزوماً منفی خواهد بود٬ یعنی کسانی که آمده‌اند و به هر دلیلی می‌خواهند بروند.

اما موضوع این است که آیا وقتی تعداد اعضای فیس‌بوک در کل و یا به صورت ویژه در یک منطقه جغرافیایی کاهش می‌یابد٬ می‌تواند نشانه‌ای از کاهش علاقه به فیس‌بوک باشد؟ آیا فیس‌بوک نیز مثل پیشینیان خود کم کم به مرحله افول می‌رسد و کاربران علاقه‌ی خود را به آن از دست می‌دهند و سرانجام این امپراطوری عظیم سقوط می‌کند؟

به نظر می‌رسد کاهش تعداد کاربران نشانه هر چیز که باشد٬ نمی‌تواند نشانه کاهش علاقه به فیس بوک باشد. چرا که شاخص علاقه به فیس بوک به میزان بازدید از صفحات آن نیز مرتبط است٬ چیزی که مدام برای هر کاربر رو به افزایش دارد. بر اساس یافته‌ها و به گزارش PcMag میزان بازدید از صفحات مختلف در فیس‌بوک به نسبت سه ماه پیش ۴۰ درصد افزایش یافته است.

بنابراین این اعتقاد وجود دارد که به‌رغم ترک فیس‌بوک از سوی تعدادی از کاربران آن٬ بسیاری از کاربران این شبکه‌اجتماعی اما هستند که اگر دکمه‌ای در فیس‌بوک قرار داده شود که "می‌خواهم با فیس‌بوک زندگی کنم٬" عنوان‌اش باشد٬ به راحتی بر آن کلیک می‌کنند.

neda2oo7 - ایران - شیراز
وقتی کسی عکس، مطلب یا هر چیز شخصی رو در اختیار چند نفر در اینترنت قرار میده قبلش باید حساب همه چیز رو بکنه. اگر کسی تا این حد حریم شخصی براش مهمه به نظر من باید قید داشتن یک فیس بوک اکانت یا هر شبکه اجتماعی دیگه ای رو بزنه و یک زندگی غیرسایبری رو ادامه بده.
جمعه 27 خرداد 1390

بیگلی بیگلی - ایران - مشهد
فیس بوک = میخوای چند دقیقه بری یه سری بزنی و بری بیرون یهو ساعت رو میبینی میفهمی 2 ساعت الکی هدر شد
جمعه 27 خرداد 1390

khosrow60 - سوئد - سوئد
حق دارند .چراکه امریکائیها بیشتر با پول و کلک سروکار دارند .ولی ما سوئدی ها چیزی پنهان نداریم وپول هم به اندازه کافی برای زندگی داریم .درود به فیس بوک که دراین برهه اززمان بداد مردم وروابط اجتمائی و.....رسید.تنهائی بزرگ ترین فاجعه بشری را کم درد نموده پیروز باشیدوباشیم.
جمعه 27 خرداد 1390

nader46 - انگلیس - لندن
من که خیلی حال میکنم باهاش.خدایی دمش گرم ,من چندتاااز دوستان دبستان ویا دیگران را یافته ام.عمرن و ابدن فکر میکردم که بتونم پیداشون کنن.ای خالقت را شکر
جمعه 27 خرداد 1390

khonok - آلمان - برلین
بابا پولدار! راستی‌ خسرو جان چند ماه داری توی سوئد زندگی‌ میکنی‌ سوئدی شدی؟ پیروز و تازه به دوران رسیده نباشیم!!!
جمعه 27 خرداد 1390

silversaeed - ایران - تهران
فیس بوک = جامع ترین شبکه مستند اجتماعی برای آمار گرفتن از علایق، روحیات، سن و ... در هر کشوری!!
جمعه 27 خرداد 1390

love-iran - ایران - چابهار
khosrow60 - سوئد - سوئد. افرین ما سوئدی ها واقعا به حال شما باید گریه کرد حالا اگه یکجا ایران گند بزنه و سر و کله تان پیداتان میشه میشید ایرانی شما از اول افغانی و عرب هستید حالا هم تازه به دوران رسیده شدید 100 درصد افغانی هستی یک ایرانی هیچ وقت مثل تو نیست
جمعه 27 خرداد 1390

khosrow60 - سوئد - سوئد
عزیزم از چابهار باید بخشید شاید من منظورم را اشتباه گفته یانوشته باشم .منظور من اینکه زندگی در سوئد خیلی ساده است .انسان چیزی پنهان ندارد.عاشق ایران وایرانی هستم وقصد زره ائی بی مهری به ایران وایرانی ندارم .شادوپیروز باشید.
شنبه 28 خرداد 1390

بنده ی تنهای خدا - قطر - دوحه
سایت مزخرفیه واسه وقت تلف کردن!! من نه عضو شدم نه میخوام که عضو بشم که همه از زندگیم سر در بیارن! شاید واسه همینه که تنهام هه هه
شنبه 28 خرداد 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.