اظهارات دادستان تهران درباره مرگ هدی صابر و هاله سحابی
آقای عباس جعفری دولت آبادی در کنفرانس مطبوعاتی روز سه شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۰ درباره مرگ هدی رضا زاده صابر در زندان اوین گفت: "او روز جمعه اظهار کسالت میکند. دو بار به بهداری زندان منتقل میشود و بعد به دلیل کسالت بیش از حد از طریق رئیس دادسرای زندان به بیمارستان منتقل میشود اما در بیمارستان دچار آنفارکتوس (ایست قلبی) میشود."
به گفته دادستان تهران آنچه در این پرونده به عنوان ابهام از جانب دادستانی مطرح شده این است که باید گزارش وضعیت زندانی با سرعت بیشتری به دادستانی منتقل میشد.
آقای جعفری دولت آبادی در ادامه افزود: "ما در چنین شرایطی به خانواده زندانی اطلاع میدهیم و آنها اجازه دارند در هر بیمارستان و با هر پزشکی که مایل هستند صحبت کنند تا بیمار در آنجا تحت درمان قرار گیرد؛ البته این اتفاق با تاخیر رخ داد و امکان انتخاب بیمارستان وجود نداشت."
او گفت: "ما پس از مرگ به کالبدشکافی تاکید داشتیم تا فوت این فرد مانند فوت هاله سحابی به کشور هزینه وارد نکند. جسد دو روز قبل به پزشکی قانونی منتقل شد و روز گذشته پس از معاینات به خانواده تحویل و دفن شد."
هدی رضا زاده صابر در اعتراض به مرگ هاله سحابی که در حین شرکت در مراسم تشییع جنازه پدرش عزت الله سحابی و بدنبال درگیری با مامورین امنیتی دچار ایست قلبی شد و در گذشت، اعتصاب غذا کرد.
آقای صابر روز جمعه در زندان اوین پس از ده روز اعتصاب غذای تر، دچار عارضه قلبی شد و روز شنبه در بیمارستان مدرس تهران درگذشت.
دادستان تهران با تایید این نکته که فوت هاله سحابی در خارج از حوزه دادستانی تهران بوده است، گفت: "اما وقتی موضوع مرگ به ما اعلام شد. طبق وظایف کاری خودمان بازپرس را به منزل متوفی فرستادیم و از آنها خواستیم که اجازه کالبدشکافی دهند اما خانواده سحابی اعلام کردند که نسبت به این موضوع شکایتی ندارند و این به صورت مکتوب در پرونده موجود است."
به گفته عباس جعفری دولت آبادی به دلیل اصرار خانواده سحابی مبنی بر عدم کالبدشکافی، جسد به پزشکی قانونی منتقل شد و پس از بررسی آخرین وضعیت به خانواده وی تحویل داده شد.
او در این باره همچنین گفت: "دادستانی تهران در موضوع زمان و مکان دفن هیچگونه دخالتی نداشته است. ما معتقد بودیم که کالبدشکافی از هاله سحابی نظام را بیمه میکرد. دشمنان بدانند که اینگونه نیست که بتوانند جرمهای ناکرده را همواره به گردن ما بیندازند. "
پیکر هاله سحابی به وسیله ماموران امنیتی و برخلاف رضایت خانواده او به پزشکی قانونی و منزل پدری در لواسان منتقل و سپس برای دفن شبانه به گورستان بهشت فاطمیه لواسان انتقال یافت.
در حالیکه اعضای خانواده هاله سحابی معتقدند برخورد فیزیکی ماموران امنیتی عامل مرگ خانم سحابی بوده، دستگاههای امنیتی در ایران اصرار دارند که مرگ او به شکل طبیعی رخ داده است.
دادستان تهران در رابطه با اخبار منتشر شده درباره اعتصاب غذای برخی از زندانیان از گفت: "بارها گفتهایم که ما خود را مکلف به رعایت حقوق متهمان میدانیم. در زندانها نیز به مسئولان زندان تاکید کردهایم هرگونه مشکلی زندانیان دارند، به دادستانی اعلام کنند."
آقای جعفری دولت آبادی با تاکید بر اینکه اعتصاب غذا در حقیقت ضربه زدن به خود زندانی است، گفت: "برخی از اعتصابها صحت ندارد و واقعا بزرگنمایی میشود. از سوی دیگر برخی زندانیان تصمیم شخصی میگیرند و طبعا این کار مورد تایید ما نیست."
داستان تهران در پاسخ به سوالی درباره پرونده حملهکنندگان به منزل مهدی کروبی گفت: "اگر منظورتان کسی است که وارد منزل وی شده، این فرد به هفت ماه حبس محکوم شده و در صورتی که اعتراض کند، پرونده به دادگاه تجدیدنظر خواهد رفت. در صورت عدم اعتراض نیز حکم اجرا خواهد شد."
آقای جعفری دولت آبادی در این کنفرانس مطبوعاتی علت احضار مدیر مسئول روزنامه ایران را "توهین" به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه و محمد تقی مصباح یزدی، روحانی بلندپایه اصولگرا دانسته است.
دادستان تهران همچنین گفته است که در چارچوب رسیدگی به پرونده ای که آن را "یکی از مهمترین پرونده های کشور" توصیف کرده، ۶ مدیر در حوزه صنعت نفت بازداشت شده اند که پس از ۴۸ ساعت به قید وثیقه آزاد شده اند.
آقای جعفری دولت آبادی همچنین خبرهای منتشر شده مبنی بر "حصر خانگی برخی از افراد وابسته به دولت"را رد کرده است.
دادستان تهران از اظهارات محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران مبنی بر این که رها کردن بیماران توطئه ای برای بدنام کردن وزیر بهداشت است، اظهار بی اطلاعی کرد و گفت اگر این ادعا اثبات نشود، از مصادیق نشر اکاذیب است.
آقای رحیمی سه روز پیش به رسانه های ایران گفته بود که رها سازی بیماران در بیابان های اطراف تهران یک توطئه بوده است.
|
|
|
|
|
|