نامه قذافی به کنگره آمریکا؛ درخواست آتش‌بس، وعده‌ی اصلاحات


نامه قذافی به کنگره آمریکا؛ درخواست آتش‌بس، وعده‌ی اصلاحات

در حالی‌که رژیم لیبی همچنان در معرض حملات هوایی ناتو قرار دارد، قذافی با ارسال نامه‌ای به نمایندگان برجسته کنگره آمریکا، خواستار فراهم کردن شرایط برای آتش‌بس و یافتن راه‌‌حلی صلح‌آمیز برای بن‌بست سیاسی در لیبی شده است.

سرهنگ معمر قذافی

گفته می‌شود معمر قذافی، با ارسال نامه‌ای به کنگره آمریکا خواستار پایان یافتن نبرد سه ماهه نیروهای ائتلاف بین‌المللی با نیروهای تحت فرمان خود شده است. این نامه خطاب به رهبران کنگره آمریکا نوشته شده، اما مسئولان اداری کنگره گفته‌اند که نمی‌توانند هویت فرستنده نامه‌ای که در روز پنج‌شنبه (۹ ژوئن) دریافت شده را تایید کنند. به اعتقاد آنها «حتی اگر این نامه پرتناقض را شخص رهبر لیبی نوشته باشد، باز هم معنایی جز این ندارد که قذافی باید برود.» این نامه با نام «معمر قذافی، فرمانده انقلاب بزرگ» امضا شده است.

قذافی در این نامه از آمریکا خواسته است تا نیروهای ناتو را مجاب به پذیرش آتش‌بس کند. او هم‌چنین گفته است که پیشنهاد صلح، با آغاز اصلاحات معنی‌دار دموکراتیک در لیبی بحران‌زده همراه خواهد بود. نامه سرهنگ قذافی در شرایطی ارسال شده که نبرد سنگین میان نیروهای حامی وی با شورشیان لیبیایی در شهری در ۱۶۰ کیلومتری طرابلس، پایتخت لیبی آغاز شده است. این نبرد جبهه جدیدی در این جنگ داخلی ۵ ماهه گشوده است.

در نامه ۳ صفحه‌ای منتسب به معمر قذافی آمده که حکومت لیبی حاضر است برخوردهای مسلحانه را متوقف کند: «لیبی بارها اراده خود برای آتش‌بس و استقرار ناظران بین‌المللی برای نظارت بر اجرای آن را نشان داده است. ما ‌پیش‌تر هم خواستار توقف حملات و عملیات ناتو شده بودیم تا بتوانیم فرصتی برای یافتن راه‌حل سیاسی بحران لیبی بیابیم و از راه‌حل‌های نظامی فاصله بگیریم.»

قذافی همچنین گفته: «ما حاضریم با طرف‌های مناسب که توسط آمریکا انتخاب شده‌اند، پشت میز مذاکره بنشینیم. بیایید به تخریب‌ها پایان دهیم و با آغاز مذاکرات، راهی صلح‌آمیز برای حل مساله لیبی بیابیم.»

اگرچه آشکارا می‌توان نشانه‌های عقب‌نشینی را در نوشتار قذافی دید، اما ادبیات او تغییر چندانی نکرده است: «ملت ما نباید تحت استعمار اروپاییان باشد. کشور ما نباید دوباره تجزیه شود.» او برای اولین بار خواستار کمک‌های انسانی به مردم لیبی شده است.

وعده «اصلاحات دموکراتیک» بارها در این نامه تکرار شده است. او هم‌چنین تلاش بسیاری کرده تا نشان دهد میان ایالات متحده و متحدان اروپایی‌اش، از جمله فرانسه، شکافی عمیق پدید آمده است. رهبر لیبی، فرانسه را متهم به این کرده که با مشارکت در این مبارزه تخاصم‌آمیز نظامی، قصد داشته منافع اقتصادی خود را افزایش دهد و از توسعه منافع تجاری آمریکا در لیبی جلوگیری کند.

تلاش قذافی برای تاثیرگذاری بر سیاستمداران آمریکا

هفته گذشته، نمایندگان کنگره با تصویب قطعنامه‌ای از باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا خواستند که نقش این کشور در ماموریت لیبی را برای آنها روشن کند. اما نمایندگان بخشی از قطعنامه را که درباره پایان احتمالی عملیات نظامی در لیبی بود، پیش از تصویب حذف کردند. حالا قذافی با کمک مشاورانش قصد دارد از ابهاماتی که در ذهن نمایندگان کنگره نسبت به ماهیت عملیات وجود دارد، به نفع خود استفاده کند.

کنگره آمریکا از هویت فرستنده نامه منتسب به قذافی مطمئن نیست

قذافی دو ماه پیش، در اوایل آوریل هم پیشنهاد آتش‌بس را مطرح کرده بود و به این ترتیب می‌توانست راه کمک‌های انسانی به درون کشورش را باز کند. اپوزیسیون لیبی اما اعلام کرد تا زمانی که قذافی همه نیروهای خود را از همه شهرهای تحت کنترل آنها بیرون نکشد و آزادی‌های بیشتری به مردم لیبی اعطا نکند، آتش‌بس را نخواهد پذیرفت.

ترکیه: تضمین امنیتی برای قذافی در تبعید

به گزارش خبرگزاری رویترز، رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه که کشورش یکی از ۲۸ عضو ناتو است، روز جمعه اعلام کرد به آقای قذافی گفته که در صورت خروج از لیبی، امنیت او را تضمین خواهد کرد، اما پاسخی دریافت نکرده است. به اعتقاد آقای اردوغان «قذافی راهی جز ترک لیبی ندارد.» بسیاری از مقامات کشورهای تاثیرگذار جهان تاکنون اعلام کرده‌اند که معمر قذافی باید از قدرت کناره‌گیری کند تا بحران سیاسی در لیبی پایان یابد.

نیروهای بین‌المللی به رهبری ناتو، با تصویب شورای امنیت سازمان ملل، اعمال منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی را آغاز کردند. عملیاتی که هدف از انجام آن، محافظت از جان غیرنظامیان و نیروهای مخالف بود که تحت حملات شدید و گسترده نیروهای حامی قذافی قرار گرفته بودند.

تظاهرات در لیبی علیه حکومت تمامیت‌خواه معمر قذافی نیز بخشی از دومینوی براندازی دیکتاتورها در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است که با الهام گرفتن از خیزش‌های موفق مردمی در تونس و مصر از پنج ماه پیش آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

مخالفان لیبیایی در این مدت توانستند چندین شهر را تصرف کنند و حال از زمان آغاز عملیات ناتو، آنها قدرت و نفوذ بیشتری به دست آورده‌اند، اما معمر قذافی هم‌چنان با تمام توان به سرکوب خونین معترضان و مخالفان ادامه می‌دهد و قصد وداع با قدرت را در سر ندارد. او بارها اعلام کرده که تا آخرین قطره خون، مبارزه خواهد کرد و در لیبی خواهد ماند.

محموداحمدی نژاد - ایران - گنبدکاووس
واقعا از سیاست ترکیه خوشم میاد که میانه رو هست.ولی اینبار جرم سرهنگ جون سنگین تره وباید اعدام بشه
شنبه 21 خرداد 1390

khosh bavar - ایران - یزد
سرخنگ, چقدر تو احمق و کدونی !? اخه usa و بقیه مگر بیعقل هستند که بخاطر تو قاتل, ارزشهای انسانی و دمکراسیشان را زیر سوال ببرند و با تو روی میز مذاکره بشینند و شانس مجددشان ( obama , سارگوزی و کامرون ) را بعنوان رئیس جمهور کشورشان بخطر بیندازند و باعث " برکناری " خود شوند و تو در مقامت باقی بمانی و به ریششان نیشخند بزنی ?! واقعا که خری و از سیاست چیزی نمیفهمی !
شنبه 21 خرداد 1390

karaji - سوئد - گتنبرگ
معلوم نیست اگر مشابه همین بلا به سر اخوندها بیاید کدام کشور به انان تضمین امنیتی خواهد داد , شاید انگلیس !!
شنبه 21 خرداد 1390

PARVANE1 - انگلستان - برنموث
خریت و جهل به کنار. بیرحمی و سنگدلی تا چه حد.??????? بعد از اینهمه کشتار!!!!!!!!!!!! تازه حالا دو زاریش افتاده که یک من ماست چقدر کره میده. تمام دیکتاتورها چهره کریهی دارن الا یکنفر. حالا هرچی دلتون میخواد به من حمله کنید.LOL
شنبه 21 خرداد 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.