بررسی روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه ۱۷ خرداد
از شکستن اعتماد به عوام تا شاخ و شانه کشیدن برای علی آبادی
روزنامه های صبح دوشنبه تهران ضمن انتقاد از انتصاب محمدعلی آبادی به سرپرستی وزارت نفت، از به هم ریختن وضعیت روحی رییس دولت در سخنرانی سالانه اش در مرقد آیت الله خمینی نوشته از شادمانی یمنی ها برای غیبت عبدالله صالح ابراز خوشحالی کرده و در ضمن جیره بندی شدن دلار و پایان تثیت قیمت ها و بالاترین تورم را نشانه های ناگواری برای اقتصاد دانسته اند.
"پایان دوره تثبیت قیمتها عنوان اصلی دنیای اقتصاد است و تهران امروز در تیتر اول خود نوشته "دلار جیره بندی شد".
از اجلاس انقلابی در تهران تا عبور خونین از جولان
رسالت از قول سید حسن نصرالله نوشته "آیت الله خامنه ای در تقوا و اجتهاد بی نظیرست"، کیهان با عنوان "عبور خونین از مرز جولان" خبر از جبهه جدید مردم سوریه علیه اسرائیل داده است، روزنامه جمهوری اسلامی "اتهامات مجدد آمانو علیه برنامه هسته ای ایران" را با اهمیت دیده و سیاست روز پیشنهاد "برگزاری اجلاس رهبران کشورهای انقلابی منطقه در تهران" را در صدر اخبار خود آورده است.
سیاست روز در سرمقاله خود نوشته انقلابهای اخیر در منطقه بسیاری از کشورها و مقامات را به جنبش واداشته تا با حضور در کشورهای در حال تحول به نوعی با اثبات تاثیرگذاری خود در این انقلابها بتوانند حضور آتی خود را در درون منطقه تثبیت کنند.
به نظر این روزنامه شرایط منطقه اما دو موقعیت کاملا متفاوت را در بین کشورهای دیگر ایجاد کرد؛ در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران در شرایط جدید خاورمیانه و شمال آفریقا حمایت رسمی خود را از تحرکات مردمی ابراز کرده است، وقوع تحولاتی در سوریه موجب بروز اتهاماتی به ایران در رابطه با حمایت ایران از سرکوب مردم سوریه میشود؛ اما اخبار حاکی از آن است که اعتراضات در سوریه همچنان ادامه دارد؛ در این راستا با توجه به روابط و مناسبات مثبت ایران و ترکیه در منطقه با دولت سوریه بیشترین توجهات در این میان به سمت آنکارا و تهران چرخید.
سیاست روز پیشنهاد کرده در شرایطی که جمهوری اسلامی روابط و مناسبات مهم و استراتژیکی را با هر دو کشور سوریه و ترکیه در پیش گرفته است، برخی از صاحبنظران معتقدند جمهوری اسلامی میتواند در این زمینه با ایجاد مذاکرات و گفتوگوهایی ترکیه را از روند در پیش گرفته بر حذر بدارد؛ در عین حال برگزاری اجلاسی با حضور رهبران کشورهای انقلابی منطقه در تهران و بررسی نظرات آنها در مقابل اجلاسی که ترکیه برگزار کرده است به اذعان کارشناسان میتواند هم موجب همبستگی رهبران کشورهای انقلابی و هم در عین حال موجب ارتقای موقعیت ایران در منطقه شود.
روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به حضور علی عبدالله صالح در سعودی برای معالجه نوشته ناگفته پیداست که دربار ریاض نگران آینده یمن نیست بلکه با اصرار خود توانست حتی به قیمت قتل عام مردم و ویرانی یمن، دیکتاتور را ۳ ماه در صنعا حفظ کند و شتاب حرکت قیام در پشت مرزهای خود را کند سازد. این بدان معنی است که امروز هم ریاض میخواهد چنین وانمود کند که "مدیریت بحران یمن" را در دست گرفته و گویا اوضاع تحت کنترل ریاض است!
به نوشته این روزنامه ریاض امیدوار است و اصرار دارد که اساس رژیم دیکتاتوری یمن حفظ گردد و در عین حال امتیاز خاصی از این طریق نصیب مردم یمن نشود چرا که در مرحله بعدی، پیامدهای تحولات عظیم در پشت مرزهای عربستان، درون مرزهای جغرافیائی این کشور، غیرقابل پیشبینی و به کلی غیرمنتظره است.
روزنامه جمهوری اسلامی در پایان اظهار نظر کرده که اگر قرار بود اوضاع به میل آل سعود به پیش برود، هنوز هم میبایست صدام، مبارک و بن علی بر سر کار باشند. در حالی که کاملاً بعید به نظر میرسد که مردم یمن حاضر به قبول استمرار وضعیت جهنمی حاکم باشند. هر چند اکنون شاه عربستان، عنوان میزبان دیکتاتورهای سرنگون شده را به خود اختصاص داده لکن روزی نوبت خود میزبان نیز فرا خواهد رسید.
مخالفت با ادغام ها
"خط قرمز مجلس روی ۱۲۴ مصوبه دولت" گزارش اصلی مردم سالاری است، "حکم قطعی ۳ پرونده فساد اقتصادی اعلام شد" عنوان اول قدس است، خراسان نوشته "حکم ۱۰ مفسد اقتصادی اعلام شد"، آرمان خبر داده "پاستور ۲۸ تذکر گرفت" و جهان صنعت از "۲۶ تذکر قوه مقننه از مجریه" نوشته است.
جام جم نوشته لایحه تجمیع وظایف و اختیارات وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات با مسکن و شهرسازی و راه و ترابری و تشکیل وزارتخانه جدیدی تحت عنوان امور زیربنایی و ارتباطات ۱۱ خردادماه جاری به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید اما کارشناسان معتقدند ادغام وزارت ارتباطات با وزارتخانه هایی چون راه و مسکن هیچگونه سنخیتی ندارد و در کشورهای پیشرفته دنیا نیز این ادغام صورت نگرفته است اما در اکثر این کشورها همزیستی ارتباطات و اقتصاد چه به صورت یک وزارتخانه تلفیقی و چه به صورت سازمانهای وابسته به وزارتخانه از اهمیت پتانسیلهای نهفته فناوری ارتباطات و اطلاعات در رشد اقتصادی حکایت می کند.
به نوشته این روزنامه مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادغام این وزارتخانه را با وزارتخانه های مسکن و راه به دور از اخذ نظر کارشناسی از متخصصان وزارت ICT دانست و گفت: این ادغام براساس نظر مجلس شورای اسلامی صورت گرفته و نظر کارشناسی متخصصان این مجموعه در این تصمیم اخذ نشده و مدیران و معاونان این وزارتخانه در جریان این ادغام قرار نداشتند.
مریم باستانی در سرمقاله جهان صنعت نوشته این روزها صداهای بلند و رسایی از درون ساختار مدیریتی وزارتخانههای ادغام شده به گوش میرسد. صداهایی که شاید تا همین چند ماه پیش هرگز راه به عرصه رسانه نمییافت اما با برکناری ناگهانی سه وزیر و ادغام چهار وزارتخانه، مدیریتهای میانی جسارت نقد به دولت را یافتهاند.
به نظر این روزنامه اقتصادی ترسیم چنین فضایی نشان میدهد که راندمان کاری در این وزارتخانهها به چه صورتی درآمده است، اگر تحقق بهرهوری ۵/۲ درصدی در برنامه پنجساله پنجم در گرو نیروی انسانی فعال و پیشرو باشد، با چنین فضایی قاعدتا تحققپذیر نیست.
به نوشته سرمقاله جهان صنعت دولت برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای خود چند ماهی است که طرح دورکاری را در دستور کار قرار داده است اما حتی این طرح هم با وجود فضای متزلزل مدیریتی به هدف موردنظر نخواهد رسید چراکه اولین گام برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها فضای آرام و مدیریتی مطمئن است که آن هم با وجود ادغامهای پیاپی عملا امکانپذیر نیست.
انتصاب یک سرپرست و گفتگوها
وحید حاجیپور در روزنامه جوان نوشته پس از عکسهای یادگاری محمد علیآبادی با شورت ورزشی به هنگام انتصاب وی به ریاست سازمان تربیت بدنی، هفته گذشته شاتر دوربینهای «گالری دولت»، تصویر وی را در کنار «پیتهای نفتی» به ثبت رساند. بعید است کسی بتواند منطقی بودن انتصاب محمد علیآبادی به سمت سرپرست وزارت نفت را به اثبات برساند اما دستور ویژه رئیس جمهور به یکی از «همهکارههای دولت» برای حضور در وزارت نفت را باید یکی از جنجالیترین و غیرکارشناسانهترین انتصابهای دولت دهم نامید که رد پای مرموزی از جریان انحرافی در آن دیده میشود، به طوری که منابع آگاه، فرستادن علیآبادی به وزارت نفت را برای برخی پاکسازیها میدانند.
به نظر این روزنامه نزدیک به سپاه پاسداران تبحر خارقالعاده علیآبادی برای رواج «سیاست» در نهادهای تحت مسئولیتش یکی از مهمترین تواناییهای سرپرست وزارت نفت به شمار میرود؛ از یاد رفتنی نیست تصمیمهای خلقالساعه سازمان تربیت بدنی که در سفرهخانههای لوکس تهران و محفلهای پردود راهی ورزش کشور میشد و دست آخر آن میشد که نباید میشد.
شرق در مقاله ای به قلم یک عضو کمیسیون انرژی مجلس نوشته معرفی محمد علیآبادی بهعنوان سرپرست وزارت نفت بهگونهای است که به نظر میرسد رییسجمهوری قصد داشته به این وسیله شخص مورد اعتماد خود را در راس وزارت نفت قرار دهد تا در آینده نسبت به معرفی وزیر اقدام کند. از طرفی از این رهگذر تکلیف این وزارتخانه مهم در آستانه اجلاس اوپک را نیز مشخص کند.
به نظر موید حسینی صدر در مقاله شرق ممکن است رییسجمهوری در این مدت مطالعه کرده و به این نتیجه برسد که علیآبادی نمیتواند رای اعتماد بگیرد و گزینه دیگری را معرفی کند. به هر حال، به نظر میرسد انتصاب علیآبادی به عنوان سرپرست وزارت نفت موقتی است تا وزارت نفت بلاتکلیف نماند و رییسجمهوری نیز نظارت مستقیم خود بر این وزارتخانه را حفظ کرده و بتواند در فرصت مناسب گزینه نهایی برای تصدی این وزارتخانه را اعلام کند. با این تفاسیر نمیتوان گفت که گزینه نهایی آقای علیآبادی نیست اما فعلا گزینه نهایی با این اوضاع و احوال نهایی مشخص نیست.
محمد حسین روانبخش در ستون طنز مردم سالاری نوشته مراسم معارفه محمدعلی آبادی سرپرست فعلی وزارت نفت دیروز برگزار شد اما برخلاف معمول، در این مراسم نه سرپرست سابق این وزارت (محمود احمدی نژاد) حضور داشت و نه وزیر سابق (مسعود میرکاظمی). چرا که سرپرست سابق این وزارت کمتر از یک ماه سرپرست بود و در این مدت هم جز یک مراسم افتتاح که با انفجار همراه شد، چیز جدیدی برای عرضه نداشت. به نظر شما این سرپرست باید تودیع می شد؟!
به نوشته این مقاله علی آبادی قبل از سرپرستی وزارت نفت، رئیس شیلات و تربیت بدنی بود. شاید میرکاظمی هم که سابقه حضور در وزارتخانه های نامربوط را دارد، می خواهد بر خلاف علی آبادی حرکت کند و به جای شرکت در مراسم تودیع و معارفه، رفته خودش را برای وزارت ورزش آماده کند. با روند در پیش گرفته شده توسط دولت، بهترین فرد برای وزارت ورزش همین مسعود میرکاظمی است!
اخراجی ها برای انتخابات
تهران امروز در گزارش اصلی خود نوشته در نهایت راز سکوت برخی اخراجیهای کابینه نهم و دهم کشف شد و یکی از سایتهای نزدیک به دولت منتشر کرد و نوشت که «وزیران اخراجی دولت نهم و دهم، اقدام به راهاندازی تشکل جدیدی برای حضور در انتخابات مجلس کردهاند. جلسات این تشکل با حضور ۱۰ وزیر و به صورت هفتگی برگزار میشود.» از سوی دیگر اخباری هم از اردوگاه اصلاحطلبان به گوش میرسد که این فعالیتها هم در سطح وزرا و استانداران دولتهای قبل از نهم تعریف میشود.
به نظر این روزنامه اکنون آنچه بیش از فعالیتهای دولت سازندگی و اصلاحات به چشم میآید، طیفبندیهای درون پاستور است البته نه پاستورنشینان فعلی بلکه مردانی که هر یک به انگیزهای در سال ۸۴ و ۸۸ به ساختمان سفید ریاستجمهوری آمدند و منشور دولت را امضا کردند اما در میانه راه از همراهی باز ماندند و اکنون لقب اخراجیها را یدک میکشند و مهم اینکه در این میان باید وزرای اخراجی این دو دولت را از یکدیگر تفکیک کرد بدین معنا که باید آنها را در سه یا چهار دسته تقسیم کرد.
رییس دولت و مشکلاتش
"لغو سفر رییس جمهوری به ارمنستان" تیتر اول شرق است و ابتکار در سرمقاله خود با اشاره به سخنرانی اخیر رئیسجمهور نوشته این بار هیجانش متفاوت از قبل بود. دیگر آن خشم و خروش و شکوه همیشگی آقای احمدینژاد نبود که به سخنرانیاش هیجان میداد و او را در صدر اخبار مینشاند و دیگر خبری از آن هواداران سینهچاکش نبود که در تأیید گفتههایش عاشقانه فریاد میزدند و گوش تیز میکردند تا کلام و حرفحرفش را از فضا بربایند و در گوش جان بنشانند. آری، آری اینبار، هیجان از نوع دیگر بود. همان هواداران دیروزی این روز آمده بودند تا سخنش را بشکنند نه بشنوند.
به نوشته این مقاله او همواره تپق میزد، کلمهها و جملهها را اشتباه و جابهجا بهکار میبرد. داد میکشید و با خواهش از حضار میخواست تا به سخنانش گوش دهند. هرچه میگفت چیزی به پایان سخنرانیاش نمانده است و بهزودی به پایان میرسد، شعارهای هواداران دیروزیاش علیه او بلندتر میشد و هیجانات بالاتر میرفت. نگارنده برق شادی را در چشم برخی از برهمزنندگان سخنرانی میدید. میخندیدند. کِیف میکردند. با موبایل به دوستانشان اطلاع میدادند که اینجا چه کیفی دارد. ما حال رئیسجمهور را گرفتهایم. آنان از اینکه قهرمان خویش را خوار و خفیف میکردند و وقارش را بههم میریختند، لذت میبردند.
سرانجام سرمقاله ابتکار این است که این اتفاق عبرتآموز هم بود. درست یک سال پیش، همین قصه برای سیدحسن خمینی تکرار شد. آن روز در سایهی سکوت آقای احمدینژاد، البته بنابه ادعای برخی، رفتار تحریکآمیز ایشان، حرمت حرم امام و خانوادهاش رعایت نشد و صدالبته این رشته سر دراز دارد. اما اینک او می داند با ریسمان نامطمئن آرا و تأییدیههای آنی عامهی مردم نباید خود را در چاهی انداخت که بیرون آمدن از آن ناممکن باشد. مگر همین مردم نبودند که یک روز میگفتند بازرگان بازرگان نخستوزیر ایران و فردایش شعاری ضد او دادند.
پس چی شد
کیهان در ستون طنز خود نوشته است:
گفت: از قول جریان انحرافی اعلام شده بود که اواسط خرداد یک حادثه ناگوار اتفاق می افتد!
گفتم: پس چرا هیچ اتفاقی نیفتاد؟!
گفت: همان جریان می گوید، چون به مردم گفته بودیم دعا کنند و آنها هم دعا کرده اند، بلا رفع شد، اما چند روز دیگر را مشخص کرده و گفته اند ممکن است در آن روزها اتفاق ناگواری بیفتد!
گفتم: اگر باز هم اتفاقی نیفتاد چی؟!
گفت: دوباره می گویند دعا کردیم بلا رفع شد!!
گفتم: اگر تا این اندازه مستجاب الدعوه هستند چرا برای نجات خودشان از بن بستی که با آن مواجه شده اند دعا نمی کنند؟!
گفت: چه عرض کنم؟!
گفتم: گدایی در خانه ای رفت و صاحبخانه چیزی به او نداد. گدا گفت؛ الان دعا می کنم که بلایی بر سرت نازل شود! صاحبخانه گفت؛ اگر دعایت اثر دارد، اول دعا کن بلایی که بر سر خودت نازل شده رفع شود و بعد...!!
sora.sefid - ایران - تهران
|
این جماعت کلاف سر در گم اقتصاد ایرانو انقدر پیچوندن که خیلی خرابتر از قبل شد و با برپا کردن این حاشیه های مثلا جنجالی فقط دنبال پرت کردن حواس مردم نسبت به اقتصاد در حال مرگ ایرانن. وضع رو به وخامتی ناگفتنی هستش. |
سهشنبه 17 خرداد 1390 |
|