تحول سبز: جایزه جهانی کتاب حقوق بشر دیروز طی مراسمی در وین به هاله سحابی تقدیم شد. این جایزه که به کتاب” نامه هایی به شکنجه گرم” اهدا شده بود توسط هوشنگ اسدی نویسنده کتاب به خانواده سحابی وهاله سحابی که در مراسم تشییع جنازه پدرش توسط نیروهای امنیتی کشته شد تقدیم گردید.
هوشنگ اسدی در این مراسم که در سالن شهرداری شهر وین برگزار شد ضمن سخنانی با اشاره به حادثه دردناک مرگ هاله سحابی در مراسم تشییع جنازه مهندس سحابی گفت:امروز صبح یک زن دیگر ایرانی قربانی خشونت حکومت اسلامی گردید. من با چشمانی اشکبار و قلبی خونین این جایزه را به هاله سحابی مبارز راه آزادی و همه جانباختگان این راه تقدیم می کنم.
در این مراسم که با شرکت بیش از ۵۰۰ نفر و در حضور مقامات سیاسی مطبوعاتی وهنرمندان وین برگزار شد، هوشنگ اسدی ضمن سخنانی تاکید کرد که این جایزه به همه کسانی تعلق دارد که نقض حقوق بشر را اصلیترین معضل جامعه ایران می دانند و همه کوشش خود را برای احقاق حقوق مردم ایران به کاربسته اند.
این جایزه بین المللی که دومین دوره آن برگزارشد، برای کتاب” نامه هائی به شکنجه گرم” به نویسنده و روزنامه نگار ایرانی تعلق گرفته است. این کتاب شرح خاطرات هوشنگ اسدی در زندان های جمهوری اسلامی است و تابستان سال گذشته توسط انتشارات “یک دنیا”در اکسفورد منتشر شده و بر اساس مطالب مندرج در وبلاگ کتاب مورد استقبال گسترده مطبوعات برجسته جهان قرار گرفت هاست.
نویسنده ایرانی در این مراسم اعلام کرد بنیادی علیه شکنجه تاسیس کرده است.
” جشن کتاب” اطریش ازسال ۲۰۰۶ به معرفی و تجلیل از بهترین و پرخواننده ترین کتاب های سال اختصاص دارد. ” جشن کتاب ” ازسال گذشته، باهمکاری صاحبان “صنعت نشرکتاب و رسانه” و وزارت آموزش، فرهنگ وهنر این کشور ” جایزه جهانی بهترین کتاب حقوق بشر” را نیز اهدا می کند. هدف از ارائه این جایزه تاکید براهمیت حقوق بشر بعنوان مقوله ایست که مطابق منشور سازمان ملل، بنیان “آزادی، عدالت وصلح ” در جهان است.
منتخبین این جشن، نویسندگان و روزنامه نگارانی هستند که خشونت و پایمالی حقوق بشر را بصورت خبر، گزارش و کتاب عرضه و جهانیان را از نادیده انگاشتن قوانین بین المللی مطلع کنند. برخی از این نویسندگان و روزنامه نگاران خود درمعرض خشونت می گیرند وگاه جانشان هم بخطرمی افتد.
جایزه بین المللی” کتاب حقوق بشرسال” برای قدردانی و بزرگ داشت ارزنده ترین این فعالیت ها که در قالب کتاب (چه مستند وچه داستانی) ارائه شده اند، اختصاص یافته است.
هر ساله یاتی بین المللی شامل ۱۹ نفر از شاخصترین روزنامه نگاران و معتبرترین اهالی رسانه تحت مدیریت وزیر فرهنگ اتریش کتابهائی را که از سال ۲۰۰۵ به بعد به زبانهای انگلیسی یا آلمانی منتشر شده اند، بعنوان نامزد دریافت جایزه به هیات داوران معرفی می کنند. هیات داوران هم که شامل شش روزنامه نگار برجسته اطریشی است کتاب برنده را برمی گزیند.
برای انتخاب کتاب برگزیده حقوق بشر امسال ۲۰ کتاب که نویسنده یکی از آنها ماریا وارگاسیوسا برنده نوبل ادبیات است، در اختیارهیات داوران قرار گرفت.
هوشنگ اسدی که کتابش به زبانهای لهستانی و هلندی و آلمانی در حال ترجمه است و برگردان آن به چند زبان دیگر دنیا هم بزودی آغاز می شود، درمصاحبه های خود اعلام کرد که متن فارسی کتاب بزودی منتشرخواهد شد و با ناشرقرارداد نگارش جلدهای دو و سوم کتاب منعقد شده است.
neda2oo7 - ایران - شیراز
|
دستشون درد نکنه ولی برای جالبه در مورد ایرانیا همیشه وقتی در زندان می افتند یا فوت می کنند اینا زود جایزه میدن. |
پنجشنبه 12 خرداد 1390 |
|
alexxx - اتریش - وین
|
نمیدونم چرا ما ایرانیا هر بار در مورد شخصی که به دام دیوان میافتد, صبر میکنیم تا مرحله ای که دیگه بدتر نمیتونه بشه. ( معمولا" تا مرگ انها ) و انوقت بیاد اونها مافتیم و مراسم یادبود مجلل و تاسف و تحسین برگذار میکنیم. البته انگیزه بی حرمتی به عزیزانی که جانشان را در راه هدفشان فدا کرده اند نیست. بلکه به فکر چاره ای که توجهات قبل از ودا گفتنشان با زندگی جلب این مظلومان شود. پیروز و مسرور باشید!!! |
پنجشنبه 12 خرداد 1390 |
|
haghighatgo - آلمان - برلین
|
قسمت اول:. الان دوباره مو زردها و چشم آبی ها لم دادن رو مبل هاشون لم دادن و جشن میگیرن که یکی +یکی دیگه از ایرانی ها کم شد ...یعنی صد تا زبون مزاحم کمتر ...فرنگیه مو زرد چشم آبی از خوشحالیش با استکان ویسکیش همانطور که بازی بازی میکنه بر میگرده و روش میکنه به طرف یکی دیگه ازاین مو زردها و همینطور که استکان مشروبش رو بلند می کنه به طرف چاک پوزش ببره که توی اون خالش کنه میگه ...صد آفرین به گماشته مون خامنه ای مشهدی بازم امتحانش رو بهمون داد و قبول شد که خوب خوب مواظب مستعمرمونه ...میدونید ایرونی ها را باید تو سرشون زد و علیل و زندونیشون کرد و بعد هم ترتیبشون رو داد وگرنه اینها پرو میشن و اونم بدجوری و برامون جهودها لگد ول می کنن و زبونشون هم هی دراز و دارزتر میشه ..تاریخ داریم ..تاریخ داریم ...عرب نیستیم ....نفت مفتی نمیدیم . مرگ بر گماشته عمامه بسرهای جهودها میگن.... |
پنجشنبه 12 خرداد 1390 |
|
haghighatgo - آلمان - برلین
|
قسمت دوم :. یکی دیگه ازاون فرنگی ها میگه. داریم تو لیبی هم دنبال ولایت فقیه میگردیم ولی باید مثل مشهدیه کارش خیلی درسته و بکرباشه ...چند نفری رو اونجا هم پیدا کردیم !!..فرنگی ها بهم نگاهی می کنند و میگن بیا.. بیا یخورده برای پدر و دختر..اسمشون چی بود ها؟...سهابی قربان ..اشک تمساح بریزیم و بعدش هم بهشون بخندیم...راستی اون لوحه جایزه "خداحافظی و خوشحالی نامه امپریالیست جهودها " رو کجا گذاشتید؟ ..همین جا بود دیگه ..بیا شما این رو دستت .. فرنگیه به رفقاش میگه جلوی دوربین خودمون باید غمگین نشون بدیدم که خیال کنن ما نارحت شدیم!! . |
پنجشنبه 12 خرداد 1390 |
|
خانه به دوش - سوئد - استکهلم
|
neda2oo7 - ایران - شیراز ,,هموطن حرف دلم همین بود.اول متن خواندم بعد خواستم کامنت بنویسم دیدم که شما پیش قدم شدی.واقعا.چرا?چرا?چرا?تاوقتی زنده هستیم و هر کسی تا حدودی فعالیت میکند نامش نیست همینکه مرد شهرت جهانی پیدا میکند.روح مرحوم سحابی با دختر معصومش شادباد.ولی هزارو1 جایزه هم دادند.چه شد باری از ملت کم نشد هیچی رژیم جنایتکار هم برچسپ ضد عن قلاب هم بهش چسپانده. |
پنجشنبه 12 خرداد 1390 |
|