رامین مهمانپرست: ایران آماده مذاکره با ۱+۵ است
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه گفته است ایران آماده مذاکره با گروه ۱+۵ است.
به گزارش خبرگزاری فارس، مهمانپرست شامگاه چهارشنبه چهارم خرداد در نشستی خبری در اصفهان، بنای مذاکره ایران و گروه ۱+۵ را «بسته ژنو سه و نشست استانبول» اعلام کرد.
گروه ۱+۵ در سال ١٣٨٧ در یک بسته پیشنهادی اعلام کرد که پس از تعلیق غنیسازی اورانیوم از سوی ایران، حاضر است در زمینههای اقتصادی، انرژی، کشاورزی، محیط زیست و زیرساختها، مشوقهایی به ایران بدهد.
ایران اما در مقابل، یک بسته پیشنهادی دیگر به غرب ارائه کرد که در آن موضوعات گستردهتری مانند تروریسم، موادمخدر و برنامه هستهای سایر کشورها گنجانده شده بود. اما آمریکا اعلام کرد محتویات این بسته به «نگرانیها درباره برنامه اتمی ایران» پاسخ نمیدهد.
آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه، چین و آلمان اعضای گروه ۱+۵ هستند که در رابطه با برنامه هستهای ایران که به گفته آنها در جهت «مقاصد نظامی» است، فعالیت میکنند. اما ایران میگوید که برنامه هستهایاش، صلحآمیز است.
سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران نیز اردیبهشت سال جاری در نامهای به کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهان بازگشت اروپا به «گفتوگو برای همکاری حول نقاط مشترک» شد.
جلیلی در این نامه نوشته بود گفتوگوها باید به عنوان مثال «دلایل ریشهای تروریسم، قاچاق مواد مخدر، دزدی دریایی در آبهای آزاد، همکاری تقویت شده در حوزه تأمین و امنیت انرژی و نیز خلع سلاح هستهای» را شامل شود.
اما کاترین اشتون در پاسخ گفت نامه جلیلی شامل «هیچ موضوع تازهای» برای آغاز مذاکرات هستهای نبوده است.
رامین مهمانپرست در بخش دیگری از این نشست خبری گفت فعالیت ایران در زمینه هستهای کاملاً «صلحآمیز» است.
به گفته وی، ایران از انرژی هستهای در زمینههای «تولید انرژی، بخش کشاورزی و در عرصههای صنعتی» استفاده میکند.
این اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، واکنشی به گزارش تازه یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره «ابعاد نظامی» برنامه هستهای ایران است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تازهترین گزارش خود که سهشنبه ۲۴ می ۲۰۱۱ (سوم خرداد ۱۳۹۰) منتشر شده، اعلام کرد ایران بهطور «مخفیانه» در حال ساخت «کلاهک اتمی» است.
آمانو در این گزارش گفته آژانس نمیتواند تأیید کند که همه برنامه هستهای ایران، صلحآمیز باشد.
در این گزارش از احتمال طراحی «کلاهک هستهای» توسط ایران برای نصب بر روی موشک شهاب سه خبر داده شده است.
برنامه اتمی ایران همواره موضوعی بحثبرانگیز بوده است. آمریکا و کشورهای غربی میگویند این احتمال وجود دارد که برنامه هستهای ایران در جهت «مقاصد نظامی» باشد.
بر همین اساس، علاوه بر شورای امنیت سازمان ملل که تاکنون با صدور چهار قطعنامه، به تحریمها علیه برنامه اتمی ایران و افراد و سازمانهای مرتبط به آن رأی داده، آمریکا، اتحادیه اروپا و برخی دیگر از کشورها تحریمهای یکجانبهای نیز علیه ایران اعمال کردهاند.
love-iran - ایران - چابهار
|
من نه از اخوند خوشم میاد نه از حکومت اسلامی اما از زور بیشتر بدم میاد امیدوارم بمب اتم هم درست کنن تا دهن اینها بسته بشه انگار خودشون ندارن خیلی حرفه زوری هست به پاکستان و هند و اسرائل کاری ندارن خودشان هم که هیچی ایران رو گیر میدن این شد استاندارد دو گانه مرگ بر امریکا مرگ بر اخوند |
پنجشنبه 5 خرداد 1390 |
|
alexxx - اتریش - وین
|
ای اقا این غربیها هم ادعاشون واقعا بیش از دانائیشونه. چون با گذشت این زمان طولانی ودراز مدت هنوز شیرفهم نشدند که به این شکل تحریماشون نتیجه و اثر رضایت بخشی نداده و نمیده چون نظام فعلی ایران زره ای دلش به حال ملتش نسوخته و بدون لحظه ای تعبیق تحریمهای وارد شده را بر دوش و گردن مردم مظلوم ایران تغیرجهت داد. هنوز هم که هنوزه ملت داره تووان این تحریما رو میده و اقایان دولت نامردان دارن همواره اهداف مورد علاقه خودشون رو دنبال میکنن و به ریش و حال مردم و مخالفانشون میخندند. گرچه نزدیک است انروز که این خنده چنان گریه شود. شاد باشین |
پنجشنبه 5 خرداد 1390 |
|
love-iran - ایران - چابهار
|
1k adame sadegh - کانادا - تور. دوست گرامی این بخث اش جدا هست سوخت فسیلی هزینه زیادی بر روی دولت میاره و داشتن انرژی هسته ایی یک امتیاز به نفع کشور هست و مردم تازه مگه امریکا نفت نداره؟؟ بمب اتم نداره؟؟زیر دریایی هسته ایی نداره؟>؟ از بمب اتم استفاده نکرده ؟؟؟ به امید روزی که بمب اتم هم بسازیم و حکومت شپشی اخوندی هم نابود شه |
جمعه 6 خرداد 1390 |
|