به گزارش تارنمای کلمه، «حجتالاسلام صدرالدین شریعتی (رئیس دانشگاه علامه) با نزدیک شدن به پایان سال تحصیلی و آغاز تعطیلی تابستانی دانشگاهها، پرونده نزدیک به ۱۵۰ استاد علوم انسانی را که برخی از آن ها از استادان برجسته و عالیرتبه در رشتههای مدیریت، جامعهشناسی، ارتباطات، اقتصاد، حقوق و علوم سیاسی هستند، برای اخراج یا بازنشستگی اجباری آماده کرده است.»
بنا به این گزارش، رئیس دانشگاه علامه میخواهد با شروع تعطیلات و در غیبت استادان و دانشجویان، مقدمات «ادغام» این دانشگاه را در موسسه آموزشی امام خمینی که متعلق به آیتالله محمدتقی مصباح یزدی است، فراهم کند.
کلمه از «فرقانی، پیران، زاهدی اصل، پناهی، خانیکی، باباجانی، شاکری، شریف، مشیری، تقوی و موذنزادگان» به عنوان شماری از استادنی که قرار است بازنشسته شوند، نام برده است.
در گروهی دیگر نزدیک به ۵۰ نفر از استادان به دلیل تبدیل وضعیت استخدام، دوباره مورد گزینش قرار گرفتهاند و «رد صلاحیت آنان قطعی شده است.»
این تارنما از «ابوالفضل دلاوری، گل محمدی، سلامی، عبدالهی، افخمی، محمد شیخی، احمدنیا، فرشاد مومنی، میرزائی و جهانگرد» در این گروه نام برده است.
بنا به این گزارش شماری از استادان نیز با «پروندهسازیهای اداری و اخلاقی تحت فشار بسیار شدیدی برای استعفا از دانشگاه قرار گرفتهاند.»
کلمه افزوده: «صدرالدین شریعتی که ازحمایت گسترده مقامات حکومتی از جمله شخص محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری ایران، اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیسجمهور و کامران دانشجو، وزیر علوم برخوردار است، تاکنون دهها استاد برجسته علوم انسانی را طی شش سال گذشته اخراج یا بازنشسته کرده و تعداد زیادی از رشتهها را در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد تعطیل کرده و چندین گروه آموزشی را هم منحل کرده است.»
دانشگاه علامه طباطبایی، بزرگترین دانشگاه علوم انسانی ایران است که در سال ۱۳۶۳ تأسیس شده است. هماکون ۱۵ هزار دانشجو در ۱۴۰ رشته این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
با روی کار آمدن دولت دهم و کامران دانشجو بهعنوان وزیر علوم، روند اخراج استادان دانشگاه در ایران شدت گرفت.
کامران دانشجو در اسفندماه سال ۱۳۸۸، اعلام کرده بود پرسنل علمی که «با نظام همسو نیستند» و «التزام عملی به ولایت فقیه ندارند»، اخراج خواهند شد. دانشجو گفته بود: «ما به دانشگاهیانی که تمایلات و فعالیتهایشان با نظام جمهوری اسلامی همسو نیست نیازی نداریم.»
در سال گذشته از جمله مرتضی مردیها، استاد فلسفه در دانشگاه علامه طباطبایی؛ علیاصغر بهشتی شیرازی، استاد ارتباطات در دانشگاه علم و صنعت، پروفسور محمد شهری، استاد مهندسی الکترونیک؛ و پروفسور تورج محمدی؛ اخراج شدهاند.
همچنین بیش از ۵۰ استاد دانشگاه بهشکل اجباری بازنشسته یا اخراج شدند که در میان این گروه نیز نام کسانی چون امیرناصر کاتوزیان، کریم مجتهدی، علی شیخالاسلام، حسن بشیریه، محمد عرفانی، محمد آشوری، جمشید ممتاز، محمدرضا شفیعی کدکنی و رضا داوری به چشم میخورد.
|
|
|
|
|