تام دونیلون، مشاور امنیت ملی باراک اوباما، گفته است که حکومت ایران دچار ضعف های ساختاری متعددی است و بر ساکت کردن مخالفان و حفظ بقای خود تمرکز کرده است.
او گفت که آمریکا همچنان بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی مصمم است
آقای دونیلون در بخشی از نطقش در موسسه تحقیقاتی خاور نزدیک واشنگتن که از حامیان سرسخت اسرائیل است، به تشریح سیاست و دیدگاه کاخ سفید درباره ایران پرداخت.
وی گفت: "بر اساس مشاهدات ما، رژیم ایران از زمان انتخابات ژوئن ۲۰۰۹ به طوری جدی بر امور داخلی - ساکت کردن مخالفان و حفظ بقای خود - تمرکز کرده است."
این سخنرانی روز پنجشنبه ایراد شده بود اما کاخ سفید متن آنرا عصر جمعه به وقت واشنگتن در اختیار رسانه ها قرار داد.
تام دونیلون افزود با وجود اعتراضات جاری در بسیاری از کشورهای عرب، ایالات متحده بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی تمرکز کرده است.
ایران با رد اتهام های آمریکا، کلیه برنامه های هسته ای خود را صلح آمیز می داند.
مشاور امنیت ملی باراک اوباما گفت: "در دیپلماسی به روی ایران باز است اما این دیپلماسی باید جدی باشد نه یک تلاش تاکتیکی برای به تاخیر انداختن تحریم های بیشتر."
او در عین حال هشدار داد که الگوی حکومت ایران مانند الگوی شبکه القاعده فاقد یک دیدگاه مناسب با دوران کنونی است.
این در حالیست که مقام های جمهوری اسلامی بارها الگوی دموکراسی لیبرال غرب را شکست خورده دانسته اند.
آنها همچنین اعتراضات در کشورهایی مانند مصر و تونس را ناشی از "بیداری اسلامی" مردم این کشورها می دانند.
اما تام دونیلون گفت که دیدگاه های حکومت ایران به دیدگاه جنبش های اعتراضی که در تونس، قاهره، بنغازی (لیبی) و درعا (سوریه) شکل گرفته است شباهتی ندارد.
این مقام آمریکایی افزود که حکومت ایران در عرصه های اقتصادی، سیاسی، حقوق بشر و سیاست خارجی دچار ضعف است.
او گفت اقتصاد ایران از انزوا، فساد و سوء مدیریت رنج می برد، آینده جوانانش را تامین نمی کند و به طور فزاینده ای در خدمت منافع سپاه پاسداران و مقام های حکومتی است.
وی حکومت ایران را متهم کرد که مردم را از حقوق اساسی محروم کرده است.
مقام های جمهوری اسلامی بارها آمریکا را به نقض گسترده حقوق بشر در کشورهایی مانند افغانستان و عراق متهم کرده اند.
تام دونیلون افزود که هیات حاکمه در تهران، با توسل به هر ابزاری از جمله خشونت به فکر حفظ قدرت است نه کمک به رشد شهروندان.
او گفت که حکومت ایران با سیاست های خارجی خود کشوری با تمدن کهن را منزوی کرده و فعالیت های خارجی "بی ثبات کننده" آن نتیجه معکوس داشته به طوری که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را علیه ایران متحد کرده است.
|
|