خلیل بهرامیان روز دوشنبه دوم مه (۱۲ اردیبهشت) به روزنامه بریتانیایی گاردین گفت: قرار بود شیرکو معارفی، فعال سیاسی، روز یکشنبه اعدام شود اما حکم اعدام او برای تجدیدنظر احتمالی در قوه قضائیه به تعویق افتاده است.
شیرکو معارفی، فعال سیاسی کرد، در اکتبر ۲۰۰۸ (سال ۱۳۸۷) به اتهام عضویت در حزب کومله بازداشت شد. کومله، یک حزب مخالف جمهوری است و ایران حزب کومله را تروریست میداند.
آقای معارفی به «محاربه و اقدام علیه امنیت ملی» محکوم و براساس این حکم، به اعدام محکوم شد.
اکنون وکیل او به گاردین گفته است که میترسد جمهوری اسلامی بدون اعلام قبلی آقای شیرکو را اعدام کند.
آقای بهرامیان تاکید کرد: شیرکو بیگناه است و اتهام محاربه برای افرادی صادر میشود که علیه حکومت سلاح به دست گرفتهاند اما آقای معارفی یک فعال صلحجو بوده است.
دیدهبان حقوق بشر و عفو بینالملل از ایران خواستهاند حکم اعدام آقای معارفی را تغییر دهد.
درمدت چند ماه گذشته این دومین بار است که حکم اعدام شهروندان کرد در ایران به تعویق افتاده است.
حکم اعدام حبیبالله لطیفی، که قرار بود پنجم دی ماه سال ۱۳۸۸ به اجرا گذاشته شود، درحال حاضر به تعویق افتاده است.
اعدام شیرکو معارفی در شرایطی به تعویق افتاده است که تاکنون چند فعال سیاسی کرد در ایران اعدام شدهاند.
زینب جلالیان، دختر ۲۸ ساله کرد در آذر ماه ۸۸ و احسان فتاحیان، جوان ۲۸ ساله کرد، آبان ماه ۸۸ در ایران اعدام شدند.
اعدام فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علمهولی و مهدی اسلامیان، پنج کرد مخالف با دولت جمهوری اسلامی به جرم «دستداشتن در عملیات تروریستی» در اردیبهشت سال ۸۸ بازتاب گستردهای داشت.
این اعدامها با اعتراض بسیاری از احزاب و ایرانیان خارج از کشور و سازمانها و نهادهای سیاسی ملی و بینالمللی روبهرو شد. مردم کرد ساکن مناطق غرب ایران دست به تجمعهای اعتراض آمیز زدند و عزای عمومی اعلام کردند.
پس از اعدام جوانان کرد در ایران عبدالجبار کرمی، نماینده مردم شهرهای سنندج، کامیاران و دیواندره در استان کردستان، با نوشتن نامهای خطاب به رئیس قوه قضائیه، نگرشهای قوه قضائیه نسبت به جامعه کرد و اهل سنت را «تبعیضآمیز» دانسته و از صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه خواسته بود این نگرشها را عوض کند.
بازداشت و اعدام فعالان کرد و تهدیدها علیه روحانیون اهل سنت در سطح استان کردستان بخشی از مشکلات این اقلیت است که فعالان حقوق بشر بهویژه طی سال گذشته در مورد شدت گرفتن آن ابراز نگرانی کرده بودند.
دیدهبان حقوق بشر و عفو بینالملل نیز از افزایش مجازات اعدام در ایران ابراز نگرانی کرده و گفتهاند که سال گذشته (میلادی) شمار اعدام شدگان در ایران، پس از چین، بیش از هر کشور دیگری بوده است.
فعالان حقوق بشر به گاردین گفتهاند که افزایش اعدام در ایران، تاکتیکی برای ترساندن مردم ایران در زمانی است که جنبشهای طرفداری از دموکراسی درحال فراگرفتن سراسر خاورمیانه است.
SSEPEHR - ایران - ایران
|
فقط میشه گفت: عجب صبری خدا دارد اگر من جای او بودم......... در ضمن اگر مسئولین سایت ناراحت نمیشوند بگویم بعضی از کاربران تمام نظراتشان (یعنی هر چه دل تنگشان می خواهد ) را میگذارید اما ازگذاشتن بیشتر نظرات بنده که حول حس انساندوستی ومحبت واتحاد است ابا میکنید!!درصورتی که هرگز به خود اجازه توهین به کسی را نمیدهم اما .... بگذریم شاید به مذاقتان خوش نمی آید!!!در این صورت وقتم را نباید دیگر بابت نظر دادن در این سایت تلف کنم.در پایان بگویم دموکراسی را دیگر باور ندارم در نه دنیای مجازی ونه در دنیای واقعی!!
---------------
کاربر گرامی:
علت عدم درج نظرات شما نوشتن کلمه - زیر گنید کبود - به جای شهر است.
تشکر از توجه شما
ایرانیان انگلستان |
سهشنبه 13 اردیبهشت 1390 |
|
feminism - انگلستان - لندن
|
ای ننگ و نفرین بر شما که جوانان را اینگونه پرپر میکنید و به خاطر دلایل موهوم و بی پایه و یک مشت چرندیات, اتیکت و برچسبِ «محاربه و اقدام علیه امنیت ملی» به آنها زده و جان شیرینشان را از آنها میگیرید ! |
سهشنبه 13 اردیبهشت 1390 |
|
khosh bavar - ایران - یزد
|
SSEPEHR عزیز, چرا چنین فکری میکنی و برایش هم چنین راه حلی انتخاب کردی که دودش فقط به چشم شما و نسل اینده خواهد رفت !? دمکراسی, یعنی جنگیدن و ان هم بطور مداوم, زیرا همانطوریکه خوب گفتی و خوب تجربه کردی, دمکراسی ضعیفترین سیستم اجتماعی میباشد که بر پایه " عقل و استدلال " بنیاد شده که حتی اگر یک روز که هم شده به این دمکراسی توجه نکنید, مانند ادم مریضی که به سرم وصل است و با قطع شدن چند قطره سرم, مرگ ان مریض را به ارمغان دارد, دمکراسی هم مانند ادم مریض میباشد, |
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390 |
|
khosh bavar - ایران - یزد
|
قسمت 2): که " بدون " کمک و پرستاری دیگران قادر به ادامه حیات نیست ! سپهر عزیز, در دنیای غرب, که بعنوان مهد گهواره دمکراسی به دنیا معرفی و فروخته شده, اگر قشر علم و ادب و بعضی از سیاستمداران در لحظه های " حساس و حیاتی " مراقب این سیستم دمکراسی نباشند, بر اثر نیروهای ضد دمکراسی, راهی که این سیستم دمکراسی که بمدت صدها سال طی کرده, در عرض " یک روز " به دیکتاتوری ختم خواهد شد ! میدانم که با حضور خود در اینجا به " وقت و اعصاب " احتیاج دارید, ولی این 2 فاکتور در " زنده " نگاه داشتن سیستم ضعیف دمکراسی بسیار نقش مهمی بازی میکند, زیرا انسانها همانند حیوان سخنگو, همیشه به " منافع " شخصی خود فکر میکند که از طریق فاکتور " زورگویی = قدرت " بر علیه فاکتورهای دمکراسی که همان " وقت و اعصاب " هستند, خواهان رسیدن به نیازهای " خود " میباشد و توجهی به نیازهای " جامعه = مردم " را ندارند. فراموش نکن, اگر بزرگان ما خود را عقب نمیکشیدند و با وجود 100% در مقابل این قشر ضد دمکراسی که همان اسلام است می ایستادند, سرنوشت شما و من این نبود که هست ! شاد و دمکراسی باشیم . |
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390 |
|
SSEPEHR - ایران - ایران
|
khosh bavar عزیز دوست گرامی از اینکه نظرم را خواندی وبرایم وقت گذاشتی سپاسگزارم.بدون شک دنیا راه پر فراز ونشیبی را برای رسیدن به دموکراسی پیش رو دارد. البته من ایمان دارم که یکروزی،دیر یا زود بشر ناگزیر به اجرای صلح و محبت وعدالت در سراسر گیتی خواهد بود. ودر ضمن خدمت مسئولین سایت عرض کنم بنده از همان ابتدا از زیر گنبد کبود،بعنوان شهر یاد کردم وشما تابحال هیچ ایرادی از آن نگرفته بودید! در هر صورت سپاسگزارم که توضیح دادید. |
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390 |
|
ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
|
اعدام اعدام اعدام...هدیه ی عنقلابیون به ملت در سال 1357/ حالا یا خفه خون گرفته اند یا در خارج تمرگیده با شعارهای تهوع اور و جوانانی که فریب انها را خورده و در دام خفاش اسلام خمینی افتادند در زیر خاک!!!!! و برای حرکت دیوانه وار و خیانتکارانه خود در حمایت از ملایان با اگراندیسمان نقائص فبل از عنقلاب برای خود کردیت می خرند ولی کور خوانده اید رژیم را اوردید????حتی از زنده یاد بختیار بعنوان نوکر بی اختیار نام بردید و تقدیس یاسر عرفات ابو عمار برای حقنه ی خمینی/ اگر هنوز مدافع عنقلاب هستید خبر مرگتان در ایران میماندید و مبارزه میکردید/ |
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390 |
|