به گزارش فارس، کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جمع اساتید و اعزای هیأت علمی دانشگاه شیراز، با اشاره به اینکه باید در فضایی حرکت کنیم که آموزههای دینی ما آن را تعریف کرده است و از نسخههای که غرب برای ما میپیچید به هیچ عنوان واهمه نداریم، گفت: برخیها فکر میکنند که در دانشگاههای کشور ما هیچ مشکلی وجود ندارد. اما آیا انقلاب اساسی در دانشگاههای کشور ایجاد شده است؟
دانشجو که مدعی است مدرک تحصیلی خود را از یکی از دانشگاههای انگلیس دریافت کرده، ادامه داد: مشکل اساسی دانشگاههای کشورمان این است که سنگ بنای آن بر مبنای مناسبات و الگوهای غربی بنا شده است.
وزیر علوم در ادامه تصریح کرد: غربزدگی از زمان قاجار در ایران آغاز شد و در دوران پهلوی به غربستایی رسید، اکنون ما میخواهیم غرب زدگی را بزداییم و در محتوای و ظاهر این غربزدگی را برچینیم.
وی با اشاره به اینکه زدودن غرب زدگی به این معنی نیست که غربستیزی کنیم و نظریههای آنان را مورد توجه قرار ندهیم، اظهار داشت: باید محتوای را تغییر دهیم و شکل و قالب را نیز در دانشگاهها باید اسلام کنیم اصلاح کنیم.
وزیر علوم تاکید کرد: آئیننامه مدیریت دانشگاهها که اکنون اعمال میشود آیا با روحی که آمیخته با آموزههای دینی باشد تناسب دارد؟
دانشجو تصریح کرد: هنگامی که ما سخن از دانشگاههای تکجنسیتی و اشاعه حجاب و عفاف در دانشگاهها میکنیم برخیها اعتقاد دارند که اعمال این اقدامات در دانشگاهها نوعی ناهنجاری است. در صورتی که محتوا باید با ظاهر دانشگاهها تناسب داشته باشد.
وی در ادامه گفت: در دوره حضور بنده در وزارت علوم و حضور اساتید در دانشگاهها باید در جهت تعلیم و تربیت کوشش کنیم.
گفتنی است با روی کار آمدن محمود احمدینژاد به ریاست دولت نهم در سال ۱۳۸۴، دولت وی رویکردی سرکوب گرانه نسبت به دانشگاههای کشور و دانشجویان در پیش گرفت، بطوریکه صدها دانشجو و استاد، مشمول اخراج، تصفیه، توبیخ، تعلیق و همچنین حبس شدند.
موج جدید تصفیه ها در دولت دهم نیز، با اشاره رهبر جمهوری اسلامی- که بعد از انتخابات ریاست جمهوری دو سال پیش، ریشه مشکلات را در "محتوای دروس علوم انسانی دانشگاهها" ذکر کرد- آغاز شد، که بلافاصله وزارت علوم اعلام کرد پذیرش دانشجو در ۱۲ رشته علوم انسانی و هنر متوقف شده است.
بر این اساس رشتههایی چون علوم اجتماعی، علوم سیاسی، حقوق و روانشناسی از جمله گروههای درسی هستند که پذیرش دانشجو در آنها متوقف شد. مسوولان این وزارتخانه اعلام کردند که این توقف برای بازنگری متون درسی این رشتهها صورت گرفته است.
طی بیست و دو ماه اخیر نیز، بارها وزیر علوم و همچنین مقامات انتصابی دانشگاههای کشور - از جمله روسای دانشگاهها و نمایندگان رهبری مستقر در مراکز آموزش عالی- از لزوم "اسلامی کردن دانشگاههای کشور" و تصفیه دانشگاهها از اساتید مخالف خط ولایت و "نهم دی" سخن گفته اند و دهها استاد و صدها دانشجو، به عناوین مختلف از حضور در دانشگاه محروم شده اند.