اختلاف دولت و مجلس ایران بر سر وزارتخانهها
مجلس شورای اسلامی ایران به دولت «اخطار» داده تا وزارت ورزش را تشکیل دهد و برای وزارت راه و ترابری نیز وزیر معرفی کند.
به گزارش خبرگزاریهای ایران، محمدرضا میرتاجالدینی، معاون پارلمانی رئیسجمهور ایران در پاسخ به مجلس گفته است وزیر مسکن هماکنون سرپرست وزارت راه است و نیازی به معرفی به مجلس ندارد اما لایحه شرح وظایف این وزارتخانه طی هفته آینده به مجلس تقدیم میشود.
وی همچنین درباره وزارت ورزش و جوانان نیز گفت: «فعلاً در این مورد خبری نیست و هماکنون سازمان ملی جوانان پیرامون مباحث جوانان و سازمان تربیت بدنی در حوزه وظایف خود انجام وظیفه میکند.»
محمود احمدینژاد پس از استیضاح بهبهانی توسط مجلس، علی نیکزاد، وزیر مسکن و شهرسازی را به عنوان سرپرست وزارت راه و ترابری منصوب کرد.
اکنون و با گذشت سه ماه از این انتصاب، نمایندگان مجلس میگویند دوره قانونی سرپرستی بر وزارتخانه به پایان رسیده و رئیسجمهور باید وزیر راه را به مجلس معرفی کند.
علی لاریجانی، رئیس مجلس نیز روز دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ گفت: «اگر دولت بخواهد وزارتخانهها را با هم ادغام کند، ممکن است مجلس قبول نکند، پس اول باید مجلس تصویب کند و بعد ادغام صورت گیرد.»
با این حال علی نیکزاد، وزیر مسکن و سرپرست وزارت راه گفته است من وزیر وزارتخانههای ادغام شده (مسکن و راه) هستم.
به گفته وی «وزارت راه و ترابری مدت زیادی است که در وزارت مسکن و شهرسازی ادغام شده و لایحه آن بهزودی به مجلس ارائه میشود.»
تشکیل نشدن وزارت ورزش نیز یکی دیگر از اختلافات مجلس و دولت است. نمایندگان مجلس روز گذشته اعلام کردند دولت باید وزارت ورزش را تشکیل دهد و وزیر ورزش را نیز معرفی کند.
علی لاریجانی نیز مدتی پیش در پی تشکیل نشدن وزارت ورزش، از دولت به قوه قضائیه شکایت کرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران، ۱۲ دیماه ۸۹ طرحی را تصویب کردند که بر اساس آن وزارت جوانان و ورزش باید بهعنوان بیست و دومین وزارت دولت ایران تشکیل شود اما دولت ایران تاکنون این وزارتخانه را تشکیل نداده است.
آخرین مهلت تشکیل وزارت ورزش و جوانان ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ بوده است.
با این حال اسفندیار رحیممشایی، رئیس دفتر رئیسجمهور ایران، ٢٨ فروردینماه گذشته گفت: «دولت و رئیسجمهوری این موضوع (تشکیل وزارت ورزش) را به صلاح ورزش کشور نمیدانند.»
یک روز پس از سخنان مشایی، مصطفی پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی گفت مجلس شورای اسلامی، تشکیل این وزارتخانه را تصویب و شورای نگهبان نیز آن را تأیید کرد و نمیتوان با عناوینی چون «به صلاح نیست» و یا «درست نیست»، تشکیل این وزارتخانه را به تأخیر انداخت.
|