به گزارش خبرگزاری آلمان، کارشناسان میگویند که سقوط ارزش دلار و ناآرامیها در خاورمیانه، از عوامل اصلی بالارفتن بهای نفت است.
کاهش ارزش دلار آمریکا عامل مشوقی برای سرمایهگذاران غیرآمریکایی است که پول خود را در بخش نفت سرمایهگذاری کنند.
بهای نفت اوپک روز پنجشنبه برای هر بشکه یک دلار و ۵۵ سنت افزایش داشت که این قیمت روز جمعه هم ثابت مانده است.
پیشتر و از زمان شروع درگیریها در لیبی و زمانی که صادرات نفت لیبی به خارج قطع شد، بهای نفت در بازارهای جهانی از مرز ۱۰۰ دلار در هر بشکه گذشت.
تحلیلگران نگران آن هستند که ناآرامیهای لیبی به دیگر کشورهای صادرکننده نفت از جمله عربستان سعودی و ایران نیز گسترش یابد و این نگرانی افزایش بهای نفت صادراتی اوپک را در پی داشته است.
کشورهای اروپایی برای کاستن از وابستگی نفتی و گازی به ایران و روسیه، به افزایش سرمایهگذاریها در آفریقای شمالی بهویژه لیبی و الجزایر رو آوردهبودند اما با بیثباتی بهوجود آمده در این منطقه به گفته کارشناسان، این کشورها هماینک باید بهدنبال منابع دیگری ازجمله در قطب شمال و نروژ باشند.
دی ماه سال پیش مسعود میرکاظمی، وزیر نفت ایران گفت که هیچ کدام از اعضای اوپک، ۱۰۰ دلار را قیمت غیرمنتظرهای برای نفت نمیدانند و برخی معتقدند تا رسیدن قیمت به سطح ۱۱۰ تا ۱۲۰ دلار هم نیازی به نشست فوقالعاده برای اوپک نخواهد بود.
مسعود میرکاظمی گفته بود به باور او «بالا رفتن قیمت نفت از مرز ۱۰۰ دلار جای نگرانی نخواهد داشت.»
آمریکا که از کشورهای اصلی مصرف کننده نفت است، نگران بالارفتن قیمتهاست و پیشتر هم از اوپک خواسته بود تا تولید را افزایش دهند تا قیمتها پایین بیایند.
اگر هم از مرز $200 بگذره هیچ تغییری در اقتصاد ایران ملاحظه نخواهیم کرد, زیرا طبق رساله ملا خمینی ( جلد اول, صفحه اول ) علم اقتصاد, متلعق به فرهنگ و سیستم خر میباشد !