وزارت خارجه ایران نسبت به اخراج یک دیپلمات ایرانی از بحرین اعتراض کرده است.
روز چهارشنبه، 7 اردیبهشت (27 آوریل)، وزارت خارجه ایران اعلام کرد که در واکنش به اخراج دبیر دوم سفارت جمهوری اسلامی در منامه، یک مقام وزارت خارجه با احضار کاردار سفارت بحرین، نسبت به "طرح اتهاات بی اساس علیه دیپلمات جمهوری اسلامی ایران" اعتراض کرده است.
براساس این گزارش، مدیرکل خلیج فارس و خاورمیانه وزارت خارجه ایران در ملاقات با کاردار سفارت بحرین، گفته است که ایران حق عمل متقابل در برابر اقدام دولت بحرین را برای خود محفوظ خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری فارس، کاردار سفارت بحرین تنها دیپلمات باقی مانده در سفارت آن کشور در تهران است.
دو روز پیش، خبرگزاری بحرین خبر داد که دولت آن کشور حجت الله رحمانی، دبیر دوم سفارت جمهوری اسلامی در منامه را به فعالیت های مغایر با رفتار دیپلماتیک متهم کرده و از او خواسته است خاک بحرین را ظرف هفتاد و دو ساعت ترک کند.
براساس این گزارش، مقامات بحرینی نسبت به ارتباط آقای رحمانی با یک شبکه جاسوسی مرتبط با سپاه پاسداران که در کویت فعالیت داشت مظنون بوده اند.
مدیرکل خلیج فارس و خاورمیانه وزارت خارجه در ملاقات روز چهارشنبه با کاردار سفارت بحرین، از "برخورد ناصواب دولت بحرین با مطالبات مردمی" در آن کشور به شدت انتقاد کرد.
وی با اشاره به اعزام نیروهای نظامی و امنیتی عربستان سعودی و امارات عربی متحده به بحرین، گفت: "ورود نظامی بیگانه به بحرین برای سرکوب مردم این کشور نه تنها کمکی به حل مشکل بحرین نکرد، بلکه مسائل داخلی بحرین را منطقه ای و شرایط را پیچیده تر کرده است."
تنش در روابط دوجانبه
اخراج دیپلمات ایرانی از بحرین و اعتراض ایران به این اقدام نشانه افزایش تنش در روابط دو کشور در هفته های اخیر است.
چند هفته پیش، دولت بحرین یک کارمند سفارت ایران را اخراج کرد که به اقدام متقابل جمهوری اسلامی منجر شد و پس از آن نیز، خبرگزاری دولتی بحرین از بازداشت و محاکمه دو تبعه ایرانی و یک تبعه بحرینی به اتهام جاسوسی برای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی خبر داد.
در همانحال، مقامات و رسانه های جمهوری اسلامی دولت بحرین را به دلیل نحوه برخورد با تجمع های اعتراضی هدف انتقاد شدید قرار دادند.
در ماه فوریه سال جاری، گروهی از مردم بحرین به منظور طرح مطالبات خود شامل اصلاحات سیاسی و مبارزه با فساد دولتی در یکی از میدان های اصلی شهر منامه، پایتخت، دست به تجمع زدند که برای چند هفته ادامه داشت.
در حالیکه تظاهرکنندگان در ابتدا بر غیر مذهبی بودن اعتراضات خود تاکید داشتند، با گذشت زمان، حضور رهبران مذهبی و سیاسی شیعه در میان معترضان و ابراز حمایت جمهوری اسلامی از آنان، نگرانی هایی را در مورد انگیزه و هدف واقعی تظاهرات اعتراضی برانگیحت.
چند هفته بعد، نیروهای امنیتی بحرین با ورود به میدان محل تجمع معترضان، آنان را متفرق کردند در حالیکه چند ساعت پیش از آن، چند صد تن از نفرات نظامی و امنیتی عربستان سعودی و امارات عربی متحده برای حفاظت از تاسیسات حیاتی بحرین به آن کشور اعزام شده بودند.
این اقدام واکنش تند نهادهای و شخصیت های سیاسی و مذهبی جمهوری اسلامی را به دنبال داشت و همچنین تظاهرات متعددی در اعتراض به این اقدام در تهران برگراز شده است.