مصر: رابطه با ایران امنیت کشورها را به خطر نمی‌اندازد


مصر: رابطه ما با ایران
 امنیت کشورهای خلیج فارس را به خطر نمی‌اندازد

عصام شرف، نخست‌وزیر مصر می گوید که افزایش احتمالی روابط این کشور با ایران، امنیت کشورهای عرب خلیج فارس را به خطر نخواهد انداخت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای شرف که به کویت سفر کرده، به خبرنگارن گفت: "اگر ما بخواهیم صفحه تازه‌ای در روابط با ایران باز کنیم، این اقدام، امنیت کشورهای حوزه خلیج فارس را به خطر نخواهد انداخت، چون امنیت این کشورها برای ما و برای امنیت ملی مصر مهم است."

آقای شرف در سفری دوره‌ای به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از عربستان سعودی بازدید کرده و بعد از کویت عازم قطر خواهد شد.

نخست‌وزیر مصر پیش از این و در هنگام سفر به عربستان از آغاز فصل تازه ای در روابط ایران و مصر خبر داده بود.

او بعد از دیدار با ملک عبدالله، پادشاه عربستان گفت که مصر به دنبال آغاز مجدد روابط با همه کشورها از جمله ایران است.

او دخالت در امور داخلی کشورهای حوزه خلیج فارس را خط قرمز مصر برای برقراری روابط با دیگر کشورها دانست.

گروهی از ناظران معتقدند که عادی‌سازی روابط مصر با کشورهایی مانند ایران و سوریه باعث فاصله گرفتن مصر از متحدان سنتی خود مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی خواهد شد.

نخست وزیر مصر در سفر دوره‌ای خود به کشورهای حاشیه خلیج فارس از تعویق برنامه سفر خود به کشور امارات خبر داد و دلیل آن را برنامه‌های دیگر خود دانست. او وعده داد که در زمانی دیگر به امارات، بحرین و عمان سفر کند.

علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران روز شنبه، ۳ اردیبهشت (۲۳ آوریل) از مقامات مصر خواسته بود که "هر چه زودتر در جهت برقراری و ارتقاء روابط دو کشور قدمی شجاعانه بردارند."

آقای صالحی با اشاره به 'تبادلات شفاهی و نامه‌ای' با مصر از اعلام آمادگی ایران برای برقراری رابطه با مصر خبر داده و گفته بود: "ما این آمادگی را قبلا اعلام کرده بودیم. البته ما می‌دانیم که در این زمینه فشارهایی وجود دارد، اما ملت مصر پاسخ این فشارها را داده اند."
تلاش برای برقراری رابطه بعد از ۳۲ سال

پیش از این وزیر خارجه مصر در دیدار با رئیس دفتر حفاظت از منافع ایران، خواهان ادامه تلاش‌ها برای بهبود روابط دو کشور شده بود.

همچنین در اواخر بهمن ماه ۱۳۸۹ برای نخستین بار طی سه دهه گذشته، مصر با عبور دو ناو نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از کانال سوئز برای رسیدن به سواحل سوریه موافقت کرده بود.

این اقدام در گرماگرم ناآرامی‌ها در مصر انجام شد و برخی از ناظران منطقه‌ای آن را نشانه‌ای دیگر از افزایش احتمال عادی‌سازی روابط ایران و مصر دانستند.

ایران و مصر قبل از انقلاب بهمن ۱۳۵۷، مناسبات بسیار گرمی داشتند و بین شاه سابق ایران و انورسادات، رئیس جمهوری وقت مصر، رابطه دوستی وجود داشت، اما حدود ۳۲ سال پیش ایران روابط سیاسی‌اش را با مصر به فرمان آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی قطع کرد.

علت این تصمیم، توافق صلح کمپ‌دیوید و عادی‌سازی روابط اسرائیل و مصر بود. این قرارداد یک سال پیش از انقلاب ایران، با میانجیگری آمریکا، بین انورسادات، رئیس جمهوری وقت مصر و مناخیم بگین، نخست وزیر وقت اسرائیل به امضا رسیده بود.

89562389 - ایران - نجف آباد
ایران باید به فکر رابطه با غرب باشه.با اروپا باشه.نه مصر
چهار‌شنبه 7 اردیبهشت 1390

ARTEMIS-SW - فرانسه - .پاریس
ولی نفت ایران و میلیاردهای ملایان به دست شما هم خواهد رسید این کشته ها برای این بود که کور وکچلهای اخوان المسلمین پس از 30 سال ازاد و رابطه با کثیفترین حکومت جهان ملایان ایران ??پس گور بابای انقلابتان
چهار‌شنبه 7 اردیبهشت 1390

89562389 - ایران - نجف آباد
میرحسین : افراد قوی کشور را پیش می‌برند، نه مدیرانی که فقط گوش به فرمان باشند.کشور را مدیران قوی می‌سازند،نه برنامه‌های یک یا دو شبه
چهار‌شنبه 7 اردیبهشت 1390

karaji - سوئد - گتنبرگ
تعارفات سیاسی یا زد و بندهای سیاسی !!??
چهار‌شنبه 7 اردیبهشت 1390

louisette - فرانسه - مارسی
امتحان کردن روابط با ایران ضرر نداره.خوب امتحانش کنید.تمام جوانب را بسنجید.چرا نه؟لا اقل یک چیزی برای خود مصریها ثابت میشود.
چهار‌شنبه 7 اردیبهشت 1390

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
louisette - فرانسه - مارسی . عجب ???یعنی 32 سال جنایت کثافت اعدام سنگسار قطع دست وپای حکومت ملایان که در رسانه های جهان بود بگوش مصریها نرسیده که رابطه را امتحان کنند?????? نه اقا بوی خوش نفت است.
پنج‌شنبه 8 اردیبهشت 1390

danial nabi - سوئد - استکهلم
کشورهای جهان سوم اگر میخواهند از وابستگی به غرب رها شود باید در مسیر ایران انقلابی قرار بگیرند. ایران تا 33 سال قبل تنها افتابه لگن صنعت ملی بود ولی امروز ایران با جهان اولیها رقابت صنعتی دارد.قابل توجه کشورهای اسلامی حوزه خلیج فارس.
پنج‌شنبه 8 اردیبهشت 1390

louisette - فرانسه - مارسی
Artemis-sw فرانسه -پاریس. من شخصا با چنین رابطه ای مخالفم ولی اینجا مساله مردم ابله مصر است که تب البرادعی والاخوان المسلمین آنها را سر شوق آورده .ولی چون مدتی است این آقای نخست وزیر موقت هی کرکری میخونه واحساسات عمیقی (به تحریک الاخوان و البرادعی )ابراز میکنه پس بهتر است ارتباط را از سر بگیرند تا بفهمند ارتباط یعنی چی.این مشکل آنها است .ضمنا حکومتی در مصر رو کار خواهد آمد(اگر عمرو موسی انتخاب نشود ) درست شبیه به مال خودمان یعنی توتالیتر . .شما فکر میکنید مردم مصر خیلی با فرهنگ هستند؟30 % خوب اند وبقیه را باید به گاری برای شخم زنی بست).خرافات-فساد-ازدواج های گوناگون (المسیار-العرفی-ال و ال.)در مصر بیداد می کنه .مبارک فقط چاپید وخورد بدون سیرمونی ولی انشاءالله آینده این مصریهای اسلام زده را ادب خواهد کرد. ما فقط تماشا کنیم.آمریکا خودش تمامی این طراحی ها را با کشورها میریزه وتقسیم میکنه وملت ها را با شعار وکلمه مهوع وبدون وجود " دموکراسی" مشغول کرده .آزادی با دموکراسی دو معنی مختلفند.مردم اول آزاد بشوند بعد بروند سراغ دموکراسی.
جمعه 9 اردیبهشت 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.