بازداشت محمد سیف زاده و سیستم «فریب-خبرسازی» جمهوری اسلامی
محمد سیفزاده، حقوقدان و وکیل دادگستری توسط ماموران وزارت اطلاعات ارومیه بازداشت شده است. شب گذشته فرزند وی موفق شده است به مدت دو دقیقه با پدرش در زندان اطلاعات ارومیه ملاقات کند. گفته می شود پرونده آقای سیفزاده، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، از طریق تلاش برای خروج غیرقانونی از مرز در شعبه ششم بازپرسی ارومیه در حال بررسی است. در حالی که وی این اتهام را رد کرده است.
رضا معینی مسئول بخش ایران ِ سازمان گزارشگران بدون مرز در گفتگو با صدای آمریکا، ضمن ارائه جزییاتی از وضعیت محمد سیفزاده، نحوه برخورد جمهوری اسلامی با وکلای دادگستری در ایران را محکوم کرده است.
صدای آمریکا: آقای معینی سازمان گزارشگران بدون مرز چه اطلاعی از وضعیت آقای سیفزاده به دست آورده اند.؟
رضا معینی: آقای سیفزاده وکیل سرشناسی در ایران هستند و وکالت بسیاری از روزنامه نگاران را برعهده داشتند. گویا از چند وقت پیش که هنوز تاریخ دقیق آن مشخص نیست در بازداشت به سر میبرند. آقای سیفزاده برای مسافرت به شهر ارومیه رفته بودند که از سوی اداره اطلاعات ارومیه بازداشت شدند. صدای آمریکا: روز گذشته خبرهایی مبنی بر ناپدید شدن آقای سیفزاده منتشر و عنوان شد که وی هنگام خروج غیرقانونی از مرز از سوی مرزبانان ترکیه دستگیر شده، شما در باره انتشار خبر و گزارشهایی موازی در خصوص فعالان مدنی و سیاسی چه نظری دارید؟
رضا معینی: لازم است به این نکته اشاره کنم از کاربرد عبارات و اصطلاح هایی که بار حقوقی دارند و میتوانند در مواقعی بسیار خطرناک باشند و به نفع بازداشت شدگان نیست باید پرهیز کرد. «ناپدید شدن» اصطلاحی است «حقوقی» چون کسی خود به خود ناپدید نمیشود و این یعنی ناپدید کردن. و این گونه خبرهایی که منتشر میشود صرفا برای پر کردن صفحات خبری است و برای مخالفان و یا موافقان یک حکومت نمیتواند موثر باشد. به ویژه نمیتواند به وضعیت یک زندانی کمک کند . حجم این گونه خبرها، طی ماه های گذشته بسیار زیاد شده است. اولین علت آن نبود «آزادی بیان» و مطبوعات و روزنامه نگاران حرفه ای در ایران است و عامل مهم تر تحرک سیستم «فریب-خبرسازی» جمهوری اسلامی است که هدف اش ایجاد اغتشاش ذهنی در میان مردم است.
صدای آمریکا: آقای معینی واکنش سازمان گزارشگران بدون مرز، به دستگیری آقای سیفزاده که توسط ماموران وزارت اطلاعات ارومیه بازداشت شدند چیست، و صدور حکم محکومیت ایشان به عنوان «عضو موسس کانون مدافعان حقوق بشر» را توسط مراجع قضایی جمهوری اسلامی چگونه ارزیابی میکنید؟
رضا معینی: جای تاسف دارد که یکی از چهره های برجسته حقوقی ایران، یا چنین وضعیتی بازداشت شوند و به این گونه، مورد مجازات قرار بگیرند. مجازات آقای سیفزاده، مجازاتهایی که برای خانم نسرین ستوده در زندان در نظر گرفته شده، و همه این وکلا، وکلایی هستند که در خدمت مردم، زندانیان سیاسی، روزنامه نگاران زندانی بودند. از جمله آقای سیفزاده که سال هاست که از پروندههای اتهامی زندانیان سیاسی و روزنامه نگاران زندانی دفاع و پیگیری میکند. جای تاسف دارد که به این شکل، با این حقوق دانان برجسته، که شاید نمونههای کم نظیری در جهان باشند، برخورد میشود. ما سازمان گزارشگران بدون مرز، ضمن محکوم کردن این اعمال، اعلام میکنیم که این سازمان در کنار وکلا، و مدافعان حقوق بشر و کسانی که برای آزادی بیان و مطبوعات در ایران تلاش کردهاند، ایستاده است.
مر گ بر خامنه ای - دیگه کی مونده هرچی روشنفکر - حقوقدان - روزنامه نگار وووووو بازداشت کردند ( اندیشمندان را شاید بتوان نادیده گرفت و یا بزور خفه شان نمود ! اما تاریخ ، گواه هزاران سال فریاد رسای آنان بوده و هست . ارد بزرگ)
یکشنبه 4 اردیبهشت 1390
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.