اعطای جایزه «تئودور هکر» به شیوا نظرآهاری


اعطای جایزه «تئودور هکر» به شیوا نظرآهاری

شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر، برنده جایزه شهر اسلینگن آلمان، به نام جایزه "تئودور هکر، برای صداقت و شهامت سیاسی" شد. خانم نظرآهاری در مراسم اهدای جایزه حضور نداشت و همکار او خانم پریسا کاکایی این جایزه را دریافت کرد.
 

نگاهی به فهرست برندگان جوایز "تئودور هکر، برای صداقت و شهامت سیاسی" نشاندهنده آن است که اعضای هیئت داوران این جایزه را به شخصیت‌هایی اهدا می‌کنند که اگرچه در آلمان مشهور نیستند، اما در کشور خود به خاطر تلاش‌های درخور توجه در راه حفظ حقوق بشر، صلح و دمکراسی، مورد توجه‌اند و رژیم حاکم به پیگرد، اذیت و آزار آنان پرداخته است.

شیوا نظرآهاری متولد سال ۱۳۶۳، فعال در حوزه‌ی حقوق بشر، دفاع از زندانیان سیاسی و دفاع از حقوق کودکان است. وی هم‌زمان روزنامه‌نگار و وبلاگ‌نویس و جزو دانشجویان محروم از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی عمران است.

خانم نظرآهاری به خاطر فعالیت‌های حقوق بشری خود تا کنون بارها دستگیر و محکوم شده است. او می‌گوید که حتا در زندان هم از مبارزه دست برنداشته و همواره به خاطر نوشته‌هایش بر دیوار زندان مورد مواخذه قرار گرفته است. به همین جهت ماموران زندان او را وادار می‌کردند با تغییر زندان، دیوارهای سلول قبلی را بشوید و نوشته‌هایش را پاک کند. او می‌گوید حتا در سلول اتفرادی نیز با ماده خمیر دندان به نوشتن یادداشت بر دیوارها می‌پرداخته است.



شیوا نظرآهاری که از موسسان کمیته گزارشگران حقوق بشر در ایران است،  سال‌هاست می‌کوشد شرایط وخیم حقوق بشر در ایران را به آگاهی جهانیان برساند. به همین دلیل نیز با واکنش شدید ماموران امنیتی و قضات دادگاه‌ها روبرو بوده است. اتهام‌های دادگاه به او فراوانند: از تبانی و اجتماع علیه امنیت ملی گرفته تا اخلال در نظم عمومی ، تبلیغ علیه نظام و حتا محاربه، که مجازات اعدام دارد.

جایزه "تئودور هکر" به خاطر فعالیت و شهامت خانم شیوا نظر آهاری در نوشتن گزارش‌هایی در اینترنت در باره نقض حقوق بشر در ایران، برای او در نظر گرفته شده است.

تئودور هکر فیلسوف، منتقد فرهنگی، مترجم  و نویسنده توانای آلمانی است که در سال ۱۸۷۹ به دنیا آمد و دوره‌ی جوانی را در شهر اسلینگن آلمان به سر برد. تئودور هکر به سبب مخالفت‌هایش با رژیم نازی و پایداریش در این امر مشهور است. هکر در سال ۱۹۴۵ با پایان جنگ جهانی دوم در گذشت.

در پنجاهمین سالگرد درگذشت هکر، شهر اسلینگن آلمان جایزه "تئودور هکر" را تعیین کرد. این جایزه هر دو سال یک بار به شخصیت‌هایی در سراسر جهان اهدا می‌شود که تلاش‌های درخور توجهی در راه حفظ حقوق بشر، صلح و دمکراسی انجام داده‌اند.

شیوا نظرآهاری که به خاطر فعالیت‌های حقوق بشری خود محکوم شده و ممنوع الخروج است، نتوانست این جایزه را که روز یکشنبه (۱۷ آوریل/ ۲۸ فروردین) اهدا شد، شخصا دریافت کند. در غیاب او این جایزه به خانم پریسا کاکایی، همکار شیوا نظرآهاری در کمیته گزارشگران حقوق بشر تقدیم شد.
khosh bavar - ایران - یزد
مبارکت باشد !
دوشنبه 29 فروردین 1390

feminism - انگلستان - لندن
درود بر تو شیوا جان که با بردباری و استقامت, سرت و قامتت را استوار و فراز نگه داشتی تا جهانیان را با سیاستِ دیکتاتوری و ظالمانۀ اسلامیون فاشیست که همانا پایمال کردن و نادیده گرفتن حقوق بنیادین انسانهاست, آگاهی دادی. تو خود الگو و نمونۀ این وضعیت در ایران هستی که حق سفر و خروجت را از تو ربوده و دزدیده اند . پایدار و مقاوم باشی ای بانوی شجاع.
دوشنبه 29 فروردین 1390

bavar88 - هلند - امستردام
این ایرانیهای سبز هم خوب یاد گرفتند که سوراخ دعا در غرب کجا است تا بتونند اونها را بچاپند..از فیلم های چرت ساختن تا خیمه شب بازی بچگانه در نیویورک...
دوشنبه 29 فروردین 1390

nader46 - انگلیس - لندن
اگر زنان ودختران شجاع ایرانزمین, دیکتاتور و نوکرانش را سرنگون کنند.فعلا اکثر مردها تو فکر مرد!!! بودنشون هستن.مبارزه جسارتووشجاعت میخواد که با داشتن سبیل و .....به دست نمی یاد.
دوشنبه 29 فروردین 1390

h.k - دانمارک - اودا
nader 64کاملا شریکم.درفرمایشاتت.مردان ایران فعلادست به دعابرداشتن.ودخیل میبندند.که معجزه بشود.البته جز گروه اندکی.ولی بانوان شجاع ایران امیدوارم پیروزباشند.درهمه تظاهرات پیشروبودند.فکرکنم قبلاهاهم همینگونه بوده که کشورایران به شکل کنونی درامده.بی انصافی نکنیم دردویدن سریعترازخانمهامیدوند.
سه‌شنبه 30 فروردین 1390

Kavkaz - ایران - تهران
nader46 - انگلیس - لندنh.kو - دانمارک - اودا. شهامت و شجاعت این شیر زن ایرانی قابل ستایش است.من هم چشمه هایی از شجاعت دختران را در اعتراضات خیابانی دیده ام و منکر این قضیه هم نیستم.اما کامنتهای شما بدور از واقعیت است و کاملا از روی احساسات نوشته شده.
سه‌شنبه 30 فروردین 1390

h.k - دانمارک - اودا
kavkaz ایران.تهران.حدست درست بود.اخه جوانان ومردان ایران مابادیدن چهارتاموتوری.تارومارمیشوند.درصورتیکه نمی بایدبه این اشغالهااجازه دادواردشهرشوند.وتاهسته تجمعات صدهاموتوری راسرنگون کرد.وبهشان التیماتوم بایدداد.گروگانشان گرفت.ومردانه ایستاد.شهادت بسیاربالاتراززندگی ننگین است.درمحلات شبکه,عیاران,,بایستی ترتیب داده شود ونافرمانی مدنی راهم جزفرهنگ مبارزه باشد.وگرنه شوخی نیست.یاباید این ننگ ابدی راپزیرفت یاجوانمردانه دربرابرظلم سینه سپرکرد.وهمدیگررا داشته باشید.به امیدپیروزی.
چهار‌شنبه 31 فروردین 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.