اعتصاب غذای زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج پس از چهار روز پایان یافت اما شماری از این زندانیان در نامهای به بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل متحد، گفتهاند که در صورت تحقق نیافتن خواستههایشان، باز هم دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
منصور اسانلو، رسول بداقی، عیسی سحرخیز، حشمتالله طبرزدی، مهدی محمودیان، کیوان صمیمی، رضا رفیعی، جعفر اقدمی، علی عجمی، مجید توکلی و بهروز جاوید از جمله زندانیان سیاسی رجاییشهر بودند که اعتصاب غذا کرده بودند.
اعتصاب غذای زندانیان سیاسی زندان رجاییشهر کرج در اعتراض به شرایط نامناسب رفاهی و بهداشتی و نیز محرومیت از ملاقات حضوری و حق مرخصی از روز یکشنبه آغاز شده بود.
اعتراض به احضارها، بازداشتها، تهدیدها و فشار بر خانوادههای زندانیان صنفی، سیاسی و حقوق بشری از دیگر دلایل این اعتصاب غذا اعلام شده بود.
در این میان، یکی از نزدیکان منصور اسانلو، رئیس زندانی هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، به رادیو فردا گفت که وی در ملاقات کابینی با فرزندان خود گفته است که این اعتصاب غذا پایان یافته است.
بر اساس این گزارش، آقای اسانلو گفته است که زندانیان در صورت تحقق نیافتن خواستههایشان، دوباره در روزهای آینده دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
در همین حال، به نوشته وبسایت جرس، نزدیک به اصلاحطلبان، تعدادی از زندانیان سیاسی زندان رجاییشهر کرج در نامهای به دبیرکل سازمان ملل متحد با تأکید مجدد بر ادامه اعتراض خود در زندان، از او خواستند نماینده ویژه خود را برای تهیه گزارش از وضعیت حقوق بشر در ایران، به ویژه زندانها و زندانیان سیاسی، اعزام کند.
آنان در بخشی از این نامه بر ادامه اعتصاب غذا در روز ۲۸ فروردین ماه و تعدادی از روزهای اردیبهشت ماه و همچنین روزهای جهانی کارگر، معلم و مطبوعات تأکید کردهاند.
این نامه به امضای منصور اسانلو، رسول بداقی، مجید توکلی، عیسی سحرخیز، کیوان صمیمی، حشمتالله طبرزدی و مهدی محمودیان رسیده است.
این گروه از زندانیان سیاسی اعلام کردهاند: در صورتی که حاکمیت حاضر نشود به گفته آنان، دست از خودکامگی بردارد و تمامی مفاد حق قانونی ملت را بر مبنای اعلامیه جهانی حقوق بشر اجرا کند، حرکت اعتراضی خود را از روز اول خرداد ماه، به شکل اعتصاب غذای نامحدود تا رسیدن به خواستههاشان ادامه خواهند داد.
آنها در نامه خود به دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین نوشتهاند که حاکمیت از طریق ایجاد فضای رعب و وحشت و اعمال یک حکومت امنیتی- پلیسی، جلوی فعالیت احزاب، گروههای منتقد سیاسی و مطبوعات و روزنامههای مستقل را گرفته و فعالان سیاسی و کنشگران اجتماعی را بازداشت کرده است.
این زندانیان سیاسی در عین حال از حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران معترضان، و همسرانشان؛ زهرا رهنورد و فاطمه کروبی، انتقاد کرده و این اقدام را غیرقانونی دانستهاند.
اعتصاب غذا در زندانهای جمهوری اسلامی ایران موضوع جدیدی نیست و در تابستان سال گذشته نیز ۱۷ تن از زندانیان سیاسی زندان اوین در اعتراض به انتقال به سلولهای انفرادی، شرایط زندان و برخورد نامناسب مأموران زندان دست به اعتصاب غذا زده بودند.
به نوشته وبسایت جرس، این ۱۷ زندانی سیاسی در اعتصاب خود به تعدادی از خواستههای قانونی خود هم دست یافتند. از جمله، زندانیان که حق استفاده از کتاب و روزنامه را نداشتند، از این حق برخوردار شدند.
در عین حال، شرایط بهداشتی و رفاهی بند ۳۵۰ زندان اوین نیز تا حدودی بهبود یافت. اما این زندانیان هنوز از حق ملاقات حضوری، تماس تلفنی و مرخصی محروم هستند.
سازمانها و فعالان حقوق بشر بارها از شرایط زندانهای جمهوری اسلامی ایران و نیز برخورد مأموران با زندانیان انتقاد کردهاند.
در همین حال به نوشته وبسایت تحول سبز، مائده قادری، از اعضای کانون وکلای تهران، در پی اعتصاب غذای چند روز گذشته اش به بهداری زندان وکیلآباد مشهد منتقل شده است.
بر اساس این گزارش، مائده قادری روز ۱۲اسفند سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و تاکنون در زندان وکیلآباد مشهد و تحت بازجویی قرار داشته است.
او در اعتراض به عدم پاسخگویی مراجع قضایی نسبت به علت بازداشتش، اتهامات امنیتی وارد شده به خود و ممنوعالملاقات شدنش، دست به اعتصاب غذا زده است.
nader46 - انگلیس - لندن . سربازای داخله زندان نامه ها را منتشر میکنند.سایت کلمه اعلام کرد سه تا سرباز تو اوین نامه زندانیان را به بیرون منتقل میکردند که بازداشت شدند. خدامیدونه چی به سر سربازان عزیز میارن.
یکشنبه 28 فروردین 1390
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.