بررسی روزنامه های صبح تهران- شنبه ۲۷ فروردین


بررسی روزنامه های صبح تهران- شنبه ۲۷ فروردین



تقدیر از تحریم شکنی آمریکائیان و اعتراض به نقض حقوق بشر در بحرین

روزنامه های اول هفته تهران از انتقاد امامان جمعه و مراجع تقلید از وضعیت اقتصادی مردم خبر داده اند. انتقاد از مخفی ماند شاخص های اصلی در آمار، تقدیر معاون اول رییس جمهور از شرکت های آمریکائی به خاطر نادیده گرفتن تحریم های جهانی و انتقاد از بی اعتنائی به کشتار مردم بحرین و اعتراض به توجه رسانه های جهانی به نقض حقوق بشر در سوریه بخش های دیگر این روزنامه ها در اول هفته تهران است در حالی که خبر مربوط به تحریم 32 مقام سیاسی و قضائی ایران به اتهام نقض حقوق بشر انعکاسی در این روزنامه ها نیافته است.

"تاکید مراجع تقلید بر دفاع نمایندگان از حقوق مردم" عنوان اصلی مردم سالاری است. روزگار از قول آیت الله جنتی نوشته "اگر بیکار داشته باشیم این مملکت سرپا نمی ماند". چند روزنامه از انتقاد آیت الله صافی از وضعیت اقتصادی کشور و گرانی ها خبر داده و از قول آیت الله امینی نوشته اند نباید فقیران بیشتر شوند، چنان که آخر هفته خبر از انتقاد آیت الله موسوی اردبیلی از گرانی ها آمده بود.

آمار مخفی، نرخ برق و افزایش وسیع نقدینگی تورم زا

تهران امروز خبر از "برق تابستانی با قیمت جدید" داده، قدس و ابتکار از "جزئیات افزایش قیمت برق" نوشته اند، "رشد پنجاه هزار میلیارد تومانی نقدینگی" عنوان اصلی جهان صنعت است و دنیای اقتصاد از "نقدینگی 261 هزار میلیارد تومانی" نوشته است.

تهران امروز از "جالی خالی شاخص های اصلی در نمایانگر ها" نوشته و افزوده تاخیر در اعلام نرخ رشد اقتصادی کشور که مهمترین شاخص ارزیابی اقتصاد است، به یک رویداد تکراری تبدیل شده است و بانک مرکزی که یکی از مراجع رسمی اعلام شاخصهای اقتصادی کشور به شمار می‌رود، تازه ترین نماگر اقتصادی را که به سه ماهه دوم سال 89 مربوط می‌شود، منتشر کرد ولی در این گزارش نیز همانند گزارش‌های قبلی خبری از اعلام نرخ رشد اقتصادی نیست.

این روزنامه اشاره کرده گذشته صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود از اقتصاد ایران اعلام کرد، نرخ رشد اقتصادی ایران در سال گذشته به یک درصد کاهش یافت و پیش بینی شد که نرخ رشد اقتصادی کشور در سال جاری صفر شود.

طهماسب طلایی‌ در سرمقاله جهان صنعت نوشته مدت‌‌هاست که آمارهای مورد طلب کارشناسان اقتصادی و فعالان بخش صنعت و بازرگانی توسط بانک مرکزی، مرکز آمار و نهاد‌های مربوطه با کندی زیادی منتشر می‌شود و چندی است که حتی برخی از نرخ‌های اقتصادی اعلام نمی‌شود به همین دلیل اعلام رشد نقدینگی (تا شهریور 89) در فروردین‌‌ماه 90 غنیمتی است در این بی‌آماری.

این نویسنده اشاره کرده چند وقت پیش رییس کل بانک مرکزی بیفتیم که اعلام کرده بود به دلیل تفاوت محاسبات بانک مرکزی و وزارت صنایع نرخ رشد اقتصادی منتشر نمی‌شود و افزوده باز هم جای شکر است که فهمیده‌ایم دلیل عدم انتشار چیست.

به نظر سرمقاله جهان صنعت انگار فراموش کرده‌ایم آمارهای خارجی همه از مشکلات اقتصاد خبر می‌دهند و با رویکرد مثبت نگر و اعلام‌های رو به رشد این ایام همخوانی ندارد و خود می‌تواند دلیلی برای اختلاف در خصوص اعلام نرخ‌های مهم در اقتصاد ایران شود.

تقدیر از آمریکائی ها برای شکستن تحریم ها

محسن شمشیری در سرمقاله روزنامه حمایت نوشته ‏ ‏بیش از 600 شرکت خارجی برای حضور در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی اعلام آمادگی کردند که نشان از شکست تحریم های خارجی علیه ایران دارد. افزایش تقاضا برای نفت اوپک موجب شده که توجه شرکت های نفتی و کشورهای مصرف کننده به سرمایه گذاری در نفت و گاز ایران به عنوان یکی از راهکارهای امنیت انرژی در جهان و تامین نیاز اروپا و آسیا افزایش یابد.

بر اساس این نوشته در شرایطی که ایران به عنوان رئیس اوپک تعیین شده و افزایش تقاضا برای نفت اوپک به مرز 30 میلیون بشکه در روز طی امسال می رسد، اهمیت برگزاری این نمایشگاه در ایران از نظر کشورهای مصرف کننده و رسانه های جهان دوچندان شده است. ‏

روزنامه های دیگر از حاشیه های این نمایشگاه بین المللی نوشته اند. به نوشته جهان صنعت افزایش دو برابری تعداد شرکت‌های چینی در شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی منجر به نگرانی سازندگان و صنعتگران داخلی از ورود کالاهای نامرغوب به صنعت نفت ایران شده است.

حمید باستانی در گزارشی از نمایشگاه بین المللی تهران در همین روزنامه نوشته صحبت از نفت است و توسعه ایران در بخش اقتصاد و توسعه و معاون اول دولت احمدی‌نژاد در راس محور سخنانش خارجی‌ها را مورد خطاب قرار داد و بارها از آمریکایی‌های حاضر در ایران تقدیر و تشکر کرد تا بیشتر روی سخن وی با غرب باشد. وی دسته‌بندی تحریم‌ها را سبک، مضحک و سنگین خواند تا بگوید که قطار توسعه ایران در حال حرکت است و کسانی که برای سرمایه‌گذاری به ایران نیامده‌اند از این قطار جا مانده‌اند. اما در عین حال هم خواست که زودتر به این قطار ملحق شوند و با بازی برد- برد به تامین امنیت انرژی و دیپلماسی انرژی روی بیاورند.

به گزارش جهان صنعت رحیمی گفته است ایران را به چه مناسبت و گناه تحریم کرده‌اید‌؟ برای اینکه ما حاضر نیستیم شما را به اربابی خود بپذیریم؟ شما که ارباب نیستید‌. وی ادامه داد: تحریم سبک است‌، یعنی برای پرواز اروپا به هواپیمای ما سوخت نمی‌دهند تا جای دیگر سوخت بگیرد. این است دفاع شما از حقوق بشر،شما با حکومت ما مشکل دارید، چرا مردم را تحریم می‌کنید؟ شما القاعده را ساختید و...؟ چه کسی به برج‌های آمریکا حمله کرد، آن‌وقت برای حقوق بشر قطعنامه می‌دهید علیه ما؟
در همین حال روزنامه های مختلف در ستون های خبری ویژه خود نوشته اند معاون اول رئیس‌جمهور در ابتدای مراسم شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی حمایت از سازندگان ایرانی را پیرو سیاستهای دولت آقای "هاشمی" عنوان کرد اما پس از گذشت چند دقیقه و دریافت دست نوشته‌ای تغییر موضوع داد و همه چیز را مربوط به دولت احمدی نژاد دانست.

به گزارش روزنامه جمهوری اسلامی محمدرضا رحیمی پس از خواندن دست نوشته‌ ای که پشت تریبون به او رسید با بیان اینکه منظور من از ادامه سیاستهای دولت‌های نهم و دهم بوده است و نه دولت دیگری، تصریح کرد: اشتباه در به کار رفتن دولت دیگری در سخنرانی امروز من اشتباه در زبان و بیان بوده است که همین جا آن را اصلاح می‌کنم. این اقدام در هیچ یک از دولتهای گذشته سابقه نداشته است.

چهره های جهانی با پول فراوان راهی تهران

روزگار در زیر عکسی از زین الدین زیدان فوتبالیست نامدار جهان نوشته این روزها ورزش ایران چهره های نام آشنای جهان را در خود می بیند و اضافه کرده کارلوس کرش پرتغالی و والسکوی ایتالیایی که سرمربیان دو تیم مهم کشور شده اند و از سویی دیگر سازمان ورزش برای اثبات کردن لیاقتش در تلاش است تا دیگر نامهای بزرگ را برای سرمربی گری تیمهای دیگری همچون بسکتبال، هندبال، شنا و تنیس و خلاصه هر ورزشی که فکرش را بکنید وارد ایران کند. مثل اینکه راهش را یاد گرفته اند. کاری که عرب ها همیشه آن را انجام داده اند و بعضی اوقات هم سود کرده اند. البته ضرر آنها بیش از سود آنها بوده اما هرچه بوده عرب ها ورزششان را رو به جلو هل دادهاند.

این روزنامه به یاد آورده که احمدی نژاد از طریق رئیس دفترش اسفندیار رحیم مشایی برای حضور مارادونا در ایران تلاش می کرد، شائبه های سرمربی گری دیه گو در تیم ملی مطرح شد و حتی اما به هر ترتیب نداشتن کارنامه مناسب مارادونا باعث شد تا قیدش را بزنند وگرنه همه کار انجام شده بود. دیروز اما خبر حضور زین الدین زیدان در تهران محافل ورزشی را تحت تاثیر قرار داد.

به گزارش روزگار برای آمدن لوتار ماتئوس کاپیتان سابق تیم ملی آلمان هم برنامه ریزی هایی انجام شده است. زیزوی مسلمان که در ایران محبوبیتی چشمگیر دارد حضورش سر و صدای زیادی به پا خواهد کرد. سال گذشته جرزینیو برای شرکت در یک برنامه تلویزیونی به تهران آمد که زیاد مورد توجه واقع نشد.

بهمن فروتن در یکی از مقالات اصلی روزگار نوشته دورانی که ما در آن زندگی می کنیم، دیگر قهرمانش بتمن و سوپرمن نیستند. نماد قهرمان جهان مدرن ویکی لیکس است که با اطلاعات خود، دنیا را زیر و رو می کند. سایتهای خبری- تحلیلی جای قهرمانان کلاسیک را گرفته اند.

نویسنده با اشاره به این که فدراسیون فوتبال هنوز نتوانسته امکان زندگی و کار برای مربی جدید تیم ملی فراهم کند و وی هنوز در هتل اقامت دارد نوشته می گویند زیدان موافقت کرده با دریافت یک میلیون و 200 هزار یورو به تهران سفر کند و از نمایشگاه فوتبال دیدن کند. از خبرنگاری که بهم زنگ زده بود، پرسیدم "دولت هم در تامین این پول دخیل است یا فقط بخش خصوصی دارد زیدان را می آورد؟" جواب این بود که "سازمان تربیت بدنی هم در ماجرا دخیل است و شاید در تامین بودجه مشارکت داشته باشد."

به نوشته مقاله روزگار از کسانی که دارند زحمت آوردن زیدان را می کشند. می نوشتم فقط حواستان باشد به اینکه همپای تعدیل چهره بین المللی فوتبال و ورزش ایران، به فکر ایجاد بهره وری از سفر زیدان و امثال او هم باشید. چنان که ژاپن و ترکیه در دهه 90 بزرگان فوتبال اروپا و امریکای جنوبی را دعوت کردند تا بازیکنانشان به سمت فوتبال بین المللی حرکت کنند و اعتماد به نفس یابند.

چرا سوریه آری ، چرا بحرین نه؟

خراسان در عنوان اصلی خود نوشته "آیت الله سیستانی درخواست پادشاه عربستان را برای مکالمه تلفنی رد کرد"، کیهان نوشته ایران "نسبت به کشتار بحرین بی تفاوت نمی ماند"، رسالت در تیتر اول خود نوشته "شورای امنیت کشتار بحرین را متوقف کند" و روزنامه جمهوری اسلامی هم از "درخواست ایران از شورای امنیت برای توقف فوری کشتار مردم بحرین" خبر داده است.

در حالی که روزنامه های امروز هیچ اشاره ای به تحریم بین المللی 32 چهره سیاسی و قضائی ایران به عنوان ناقضان حقوق بشر نکرده اند کیهان در سرمقاله خود نوشته به موازات سونامی تحولات سیاسی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا طی چندماه گذشته، موج نقض فاحش حقوق بشر از سوی رژیم های وابسته به نظام سلطه و حکومت های دست نشانده کماکان استمرار و جریان دارد و سرکوب شدید اعتراضات مدنی و مردمی از طریق بکارگیری اهرم های خشونت و سبعیت نقطه مشترک عدول از موازین اولیه حقوق بشر است.

به نوشته این روزنامه امروز به گواهی تمامی حقوقدانان و آگاهان به مسایل حقوق بین الملل و حقوق بشر آنچه در بحرین می گذرد مصداق بارز نه تنها نقض حقوق بشر بلکه نقض حقوق بشردوستانه است. چرا که؛ از حقوق بشر دوستانه هنگامی سخن به میان می آید که نقض حقوق بشر به درجه فاحش می رسد.

قدس در نقطه مقابل به سوریه پرداخته و شکایت کرده که چرا رسانه های غرب به نقض حقوق بشر در سوریه بیش از حد اهمیت می دهد. این روزنامه تاکید کرده: با اینکه ممکن است تشابهاتی میان سوریه و کشورهای تونس و مصر در مباحث داخلی وجود داشته باشد، اما سوریه در زمینه های سیاست خارجی به طور کل با کشورهای یاد شده اختلاف دارد. در حالی که مصر و تونس ارتباط مستحکمی با اسرائیل و آمریکا در دوره مبارک و بن علی با هدف بقای حکومت داشتند، اما این موضوع در سوریه هرگز اتفاق نیفتاد و همین موضوع، محور اصلی گردهمایی مردم سوریه پیرامون حکومت بشار اسد و موفقیت این حکومت در گذر از آزمون سخت مقبولیت مردمی محسوب می شود.

نویسنده قدس بدون اشاره به اعتراض ها و تظاهرات مردمی در شهرهای سوریه نوشته از ویژگیهای مهم افکار عمومی سوریه احساسات ملی "آمریکا ستیز" و "اسرائیل ستیز" آن است که موضع رسمی نظام سوریه نیز در امتداد این احساس عمومی قرار دارد. با وجود چنین ویژگیهایی در تحولات سوریه، چرا رویدادهای این کشور به یک باره از سوی نظام سلطه تا حد تحولات تونس و مصر و بعضاً یمن اهتمام داده می شود و شبکه هایی چون الجزیره قطر برخلاف تحولات تونس و مصر با این قدرتها همسو شده و شبکه ای چون العربیه که همواره ضد سوریه بوده، این بار یکی از مجریان خود را به سبب افشای حقیقت آنچه در سوریه می گذرد، اخراج می کند.

تاخیر در نیروگاه بوشهر

محمد حسین روانبخش در ستون طنز مردم سالاری نوشته: داستان روسیه در نیروگاه اتمی بوشهر داستان خوشمزه ای است! آنها قرار بود 11 سال پیش این نیروگاه را تکمیل شده به ایران تحویل دهند اما هر 6 ماه یکبار با یک بهانه ، آنرا به تعویق انداختند تا مرداد ماه پارسال که مثلا این نیروگاه راه اندازی شد و قرار شد برق تولیدی آن در بهمن ماه به شبکه سراسری برق متصل شود (توجه دارید که تا این اتفاق نیفتد، در واقع نیروگاه راه اندازی نشده است!). در بهمن ، وزیر امور خارجه گفت که 20 فروردین این اتفاق می افتد و 20 فروردین هم به اطلاع مردم همیشه در صحنه رساند که 20 اردیبهشت این اتفاق خواهد افتاد.

با این تفاصیل، روز گذشته، سفیر ایران در روسیه به کمک مقامات تهران و مسکو آمد و گفت: نیروگاه اتمی بوشهر طی شش هفته آینده عملیات تولید برق را آغاز خواهد کرد. یعنی وی طی یک مصاحبه کوتاه توانست وعده جدید را20 روز دیگر عقب بکشد و آنرا به 10 خرداد برساند.

به نوشته این طنزنویس در مردم سالاری اگر حرف این سفیر عزیز درست از آب در آمد و تا 10 خرداد، نیروگاه برق تولید کرد و برق تولیدی اش به شبکه برق سراسری وصل شد و دیگر قطع نشد، آن وقت شاید بشود درباره فراموش کردن گذشته و بستن قرارداد نون و آب دار دیگری ( البته نون و آب دار برای برادران روسی) فکر کرد; ولی الحق و الانصاف، اگر امروز بخواهیم دل به وعده روسها و حرف سفیر عزیز خوش کنیم و گذشته را فراموش کنیم که آنوقت ممکن است امر بر روسی ها مشتبه شده و ما را با ایرانی های زمان عهدنامه گلستان و ترکمانچای اشتباه بگیرند.
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.