پس از ۱۸ سال حدنصاب تازهای برای پرش ارتفاع ایران به جا گذاشته شد و امین حسینزاده رهبر از استان بوشهر، با پرشی به ارتفاع دو متر و ۲۵ سانتیمتر روی سکوی قهرمانی ایران ایستاد.
این رقابتها پس از ۱۶ سال وقفه در ورزشگاه حافظیه شیراز برگزار میشود و ثبت این رکورد ملی نشان میدهد که ۱۶ سال عدم برگزاری رقابتها، لطمههای فراوانی به دو و میدانی ایران زده است و اگر امسال نیز این مسابقات انجام نمیشد، رکورد حسین شایان نیز فرو نمیریخت.
رکورد پیشین ایران در این ماده در اختیار حسین شایان بود که در سال ۱۳۷۲ به ارتفاع دو متر و ۲۳ سانتیمتر به ثبت رسیده بود. شایان رکورد خود را در ورزشگاه خالی از تماشاگر آزادی به جا گذاشت.
شایان پس از رکوردشکنی به اتفاق بیژن شادمهر، در برنامه تلویزیونی ورزش و مردم حضور پیدا کرد و هر دو بر این باور بودند که باز هم این حدنصاب، بهبود خواهد یافت. اما زوال دو ومیدانی ایران و عدم تخصیص امکانات مناسب به شایان، مانع از تحقق این وعده شد.
دو سانتیمتر برای ۳۷ سال!
در بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ تهران، تیمور غیاثی رقابتی تنگاتنگ با نی ژی کین از چین، مدال طلای پرش ارتفاع را به گردن آویخت.
پرنده چینی که رکورددار اسبق جهان بود، مقابل غیاثی تسلیم شد تا نماینده ایران با دو متر و ۲۱ سانتیمتر روی سکوی قهرمانی بایستد و حدنصاب تازهای برای ایران برپا کند.
رکورد غیاثی ۱۹ سال دوام آورد. حسین شایان رکورد او را شکست و از قضا، رکورد شایان هم ۱۸ سال پابرجا بود. حال پرسش این جاست که آیا رکورد پرنده بوشهری نیز قرار است به همان اندازه عمر کند؟
تا قبل از رکوردشکنی حسینزاده، رکورد پرش ارتفاع ایران از ۱۹۷۴ تا ۲۰۱۱ به مدت ۳۷ سال فقط دو سانتیمتر افزایش یافته بود. یعنی حدود نیم میلیمتر رشد در هر سال!
در این دوره از رقابتهای قهرمانی کشور، ۳۰۰ ورزشکار از ۳۱ استان حضور دارند. این مسابقات مرحله اصلی انتخابی برای حضور در اردوی تیم ملی و حضور در مسابقات قهرمانی آسیا محسوب میشود.
ورزشکارانی که در این مسابقات بتوانند به رکوردهای از پیش تعیینشده دست پیدا کنند واجد شرایط دریافت حقوق ماهیانه از فدراسیون دو و میدانی هستند.
در ماده پرش ارتفاع پس از امین حسینزاده رهبر از بوشهر، کیوان قنبرزاده از مازندران با پرش دو متر و ۱۵ سانتی متر دوم شد و میثم ساداتی از همین استان با دو متر و هشت سانتیمتر سوم شد.
نتایج سایر مواد
پرش طول: ۱. محمد ارزنده (چهارمحال و بختیاری) هفت متر و ۵۷ سانتیمتر ۲. سامان برزگر (مازندران) ۳. مصیب ناصری (بوشهر)
۴۰۰ متر با مانع: ۱. اسماعیل مصدق (خراسان) ۵۲ ثانیه و ۲۶ صدم ثانیه ۲. علی شفاف (گلستان) ۳. میرمهدی سپهروند
پرتاب نیزه: ۱. ایوب آرخی (گلستان) ۷۳ متر و ۱۰ سانتیمتر ۲. محسن عزیزنژاد (چهارمحال و بختیاری) ۳. صادق خادمی (کهکیلویه و بویراحمد)
از نکات قابل توجه این مسابقهها حضور ورزشکاران ملیپوشی چون احسان حدادی و هادی سپهرزاد در شیراز است اما حضور آنها در مسابقهها هنوز قطعی نیست.
گفتنی است، قدیمیترین رکورد دوومیدانی ایران متعلق به حمید سجادی در ماده سه هزار متر با مانع است که سال ۱۹۹۱ در کوالالامپور به جا گذاشته است.
رکوردهای مواد پنج و ۱۰ هزار متر نیز در اختیار سجادی است که در سالهای ۱۹۹۵ و ۹۶ ثبت کرده بود.
در رقابتهای بانوان، چند رکورد ملی ایران از دوران قبل از انقلاب اسلامی تاکنون دست نخورده باقی مانده است.