برای بسیاری خرابی دندان تنها به معنی درد کشیدن است در واقع تصور عمومی این است که خراب شدن دندان غیر از درد مشکل دیگری ایجاد نمیکند، اما نگاه پزشکان در این خصوص کاملا متفاوت است.
به عقیده متخصصان، سلامت دندان سلامت کل بدن است. رابطه خرابی دندانها با امراض گوارشی بسیار واضح و شناخته شده است.
به همین دلیل پزشکان معتقدند سلامت دهان و دندان از ملزومات دستگاه گوارش بوده و سهم بسزایی در سلامت دارد. اما این تمام ماجرا نیست.
تحقیقات نشان داده سالخوردگانی که دارای دندانهایی با ریشههای خراب هستند تا حد زیادی در معرض ابتلا به بینظمی ضربان قلب قرار دارند.
یعنی دندانهای به اصطلاح کرم خورده و پوسیده نشانه این است که وضعیت عمومی صاحب دندان خوب نیست و ممکن است مبتلا به بیماریهای قلبی یا بیماریهای دیگر باشد.
لثهها همچون پوست، محافظ بدن در مقابل میکروبها محسوب میشوند. هنگامی که لثهها سالم هستند، باکتریهای موجود در دهان معمولا وارد جریان خون نمیشوند، اما بیماری لثه امکان ورود باکتری را به درون جریان خون فراهم میکند.
برخی پژوهشگران اعتقاد دارند باکتریهایی که از دهان وارد جریان خون میشوند و به شریانهای قلب میرسند، بر دستگاه قلبی ـ عروقی تاثیر میگذارند.
احتمال داده میشود باکتریهای دهانی که وارد جریان خون شده است به پلاکهای چربی در شریانهای کورونر (رگهای تغذیهکننده عضله قلب) متصل میشوند و ایجاد لخته روی آنها را تحریک میکنند.
در نتیجه رگی که به علت وجود پلاک دیواره آن ضخیم و سفت شده و فضای داخلی آن از قبل تنگ شده، مسدود میشود و حمله قلبی رخ میدهد.
محققان دانشکده دندانپزشکی هاروارد نیز در تحقیقی به این نتیجه رسیدند که بیماری لثه و افتادن دندانها خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش میدهد.
در واقع بیماری لثه و دندانها باعث ایجاد عفونت و رشد باکتریها میشود. این باکتریها دندانها را از بین میبرند و وقتی از طریق زبان جذب بدن شدند بر سیستم خون و قلب تاثیرات بسیار منفی میگذارند و باعث سکته مغزی و قلبی میشود.
به همین دلیل پزشکان توصیه میکنند سالخوردگان مرتب برای معاینه دندانهای خود به دندانپزشک مراجعه کنند. پژوهشگران معتقدند بیماریهای لثه حتی با زایمان زودرس نیز ارتباط دارند.
برخی پژوهشها نشان داده است که باکتریهای بیماریزا درون دهان زن باردار میتوانند به جفت یا مایع آمنیونی وارد شوند و احتمالا با افزایش میزان عوامل زیستشناختی القا کننده زایمان باعث زایمان زودرس شوند.
زنان بارداری که دچار بیماری دندان یا لثه هستند، ممکن است تا 7 برابر با احتمال بیشتر نوزادی به دنیا آورند که زودرس باشد یا وزن کمی داشته باشد. همچنین زنان بارداری که بیماریهای بافتهای اطراف دندانی آنها در جریان بارداری بدتر میشود، در معرض خطر بیشتر داشتن نوزاد نارس هستند.
به همین علت است متخصصان زنان و زایمان توصیه میکنند پیش از باردارشدن اطمینان از سلامت دهان و دندان و ارزیابی دندانپزشکی صورت پذیرد.
چرا " فقط " ادمهای پیر, که فاقد دندان طبیعی هستند و یا دارای دندان کمی هستند, با رک بودنشان اطرافیانشان را بیشتر " گاز " میگیرنند ?! شاد و مهربان باشیم .
پنجشنبه 25 فروردین 1390
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.