رئیس کمیسیون انرژی مجلس پیشبینی کرده که قیمت برق در سال جاری چهار تا پنج برابر خواهد شد. قیمت گاز مصرفی خانهها نیز، به گفتهی چند شهروند ساکن تهران، نسبت به قبوض قبلی افزایشی بیش از ۱۰ برابر داشته است.
در حالی که طبق قانون مصوب مجلس قیمت حاملهای انرژی پس از حذف یارانهها باید در یک دوره پنج ساله و به صورت پلکانی بالا میرفت، اولین قبضهای گاز و برق در سال جاری نشان از افزایشی بیسابقه داشته است. یکی از شهروندان تهرانی به دویچهوله گفت، در حالی که قبض گاز او همیشه بین ۳ تا ۵ هزارتومن بود، این ماه برای گاز ۵۷ هزار تومان پرداخت کرده است.
خانم خانهدار دیگری که در یک مجتمع ۱۸ واحدی زندگی میکند میگوید: «قبلا برای کل مجتمع ما بین ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار تومان پول گاز میآمد ولی آخرین قبضی که برای ما آمده، یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان است.»
یک زن کارگر ساکن تهران درباره قیمت برق مصرفی خانهاش میگوید: «من قبض برقم همیشه حداکثر ۸ هزار تومان میآمد، تازه تابستان که کولر روشن میکردیم. حدود بیست روز پیش از عید برای زمستان آمده ۲۲ هزار تومان. خوب اگر اینطوری پیش برود برای من خیلی سخت میشود. حالا تازه میگویند بعد از عید گرانتر هم میشود.»
خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا گزارش داده که روز ۱۵ فروردین گروهی از ساکنان کرمانشاه در اعتراض به افزایش شدید قیمت گاز مقابل شرکت گاز این استان تجمع کردهاند. یکی از این افراد به خبرنگار ایسنا گفته است: «تا کنون بیش از ۲۰ هزار تومان بابت قبض گاز پرداخت نکردهام، اما با دیدن قبض این دوره در نوروز با مبلغ ۶۶۴ هزار تومان شوکه شدم.»
روزنامه محافظهکار "تهران امروز" نیز در شماره روز شنبه ۲۰ فروردین خود با اشاره به چند برابر شدن قبضهای گاز نسبت به دوره پیشین نوشت: «بیم آن میرود در صورت تشدید وضع موجود اتفاقات ناخوشایندی رخ دهد یا اینکه بسیاری از مشترکین از پرداخت بهای قبضهای گاز خود خودداری کرده و این کار تدریجا به یک رویه تبدیل شود.»
این در حالی است که مدیرعامل شرکت گاز ایران در تاریخ ۲۱ فروردین در گفتوگو با خبرگزاری مهر هشدار داد که گاز مشترکانی که بهای قبض مصرفیشان را پرداخت نکنند، در نوبت اول ۲۴ ساعت و در نوبت دوم ۴۸ ساعت قطع خواهد شد.
احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، نیز در گفت و گوی دو هفته پیش خود با رسانهها گفته بود که در هنگام بررسی لایحه حذف یارانهها از وزیر نیرو پرسیده که اگر مردم مناطق فقیرنشین تصمیم بگیرند قبضهای خود را پرداخت نکنند آیا شما میتوانید کاری کنید؟ به گفتهی آقای توکلی، پاسخ وزیر به این پرسش منفی بوده است.
مقاومت مردم در برابر جنبش بازاری کردن جامعه
محمد مالجو، کارشناس اقتصاد سیاسی در ایران، معتقد به وجود یک "جنبش بازاری کردن جامعه" در دورهی بعد از جنگ است. او میگوید، در تمام این سالها، دولتهای مختلف تلاش کردهاند با برنامهریزی، منطق بازار را بر زندگی اقتصادی مردم حاکم کنند. وی این جنبش را حرکتی برنامهریزی شده و دولتساخته، برای استقرار نوعی نظام اقتصادی میداند که در آن حوزههای هرچه بیشتری از حیات جامعه تحت هدایت قیمتهای بازار قرار میگیرند.
آقای مالجو در مقابل معتقد به نوعی حرکت ضد این جنبش از سوی مردم نیز هست. او میگوید: «مقاومتهایی که در مقابل این حرکت بازاری کردن جامعه میشود را میتوان ضد جنبش حمایتی جامعه نام گذاشت. یعنی واکنشی حمایتی و خودجوش از سمت مردم، در راستای حفظ منافع و مصالح طبقات فرودست و متوسط که میتواند از رهگذر جنبشهای اجتماعی، حرکتهای اعتراضی و افزایش نارضایتیهای اقتصادی یا شکلهای مختلفی که میتواند به خود بگیرد، باشد.»
اما به اعتقاد وی، اینکه نهایتاً بخشهای گوناگون جامعه بتوانند این نارضایی را به یک عمل جمعی، از نوع شورش، اعتراضات منظم یا شکلهای دیگر تبدیل کنند، به این بستگی دارد که نیروهای مخالف تا چه اندازه توانستهاند عنصر سازماندهی را در درون جامعه ایجاد کنند.
او میگوید: «آنچه مسلم است، نارضاییهای اقتصادی در تکتک موارد مثل افزایش قیمت گاز و برق و غیره بیتردید اتفاق میافتد. اما اینکه این نارضاییها ضرورتاً به یک عمل جمعی اعتراضآمیز منجر شوند یا نشوند، به گمان من، آنقدرها پیشبینیپذیر نیست.»
سال ۱۳۹۰ از سوی رهبر جمهوری اسلامی "سال جهاد اقتصادی" نامیده شده است. اجرای طرح حذف یارانهها، قطعی شدن حذف سه یا چهار صفر از پول ملی، بازگشت واحد پولی دینار به سیستم ملی کشور از جمله اقداماتی است که در این سال عملی خواهند شد. آیا این "جهاد اقتصادی" وضعیت نابسامان اقتصاد ایران را بهبود خواهد بخشید؟ محمد مالجو به این موضوع چندان خوشبین نیست. او میگوید: «اگر قرار به بهبود اوضاع اقتصادی در ایران باشد، این امر اتفاق نمیافتد، مگر از طریق همدلی، یاری و مساعدت بخشهای گوناگون جامعه. به نظر میرسد در حدود بیست و اندی ماه اخیر این همدلی و مساعدتهای مردمی، به واسطهی اختلافنظرهای سیاسی گسترده بین هیأت حاکمه و بخشهای گوناگون مردم، عملاً وجود ندارد. بنابراین ما شرط لازم برای بهبود وضعیت اقتصادی را که عبارت باشد از همدلی مردمی، نداریم. به نظر میآید، به جای اینکه سیاستگذاران ابتدا روی حوزهی اقتصادی متمرکز بشوند، باید مسئلهی اصلی جامعهی ایران را حل کنند و این مسئلهی اصلی، عدم وفاق سیاسی است که هر سیاست دیگری را به نوبه خودش میتواند به شکست بکشاند.»
اکثر مردم کشور نباید پرداخت کنند.کو همبستگی؟کو برق ،آب وگاز مجانی؟همبستگی کوه را میشکند.همبستگی.وبس وبعد نتیجه اش خواهید دید.این بالا وپائین کردن ها 32 سال عادت حکومت شده.نرقصید بعد میبینید دیگر ساز نمیزنند.
مردک عنتر بعدش میآید میگوید از ملت بپرسید آیا تحریمها بر رویشان تأثیری داشته یا خیر ؟ احقهای بیشعور جانی این تازه اولش در اولین قیام سراسری که با تشکل تمامی ملت بر پا خواهد شد سنگ در خانه اتان را نیز خواهیم کند و بر فرق سر بی مغزتان چنان خواهیم کوبید که دیگر ندانید کعبه کدام سو و راه فرار از کدام سو خواهد است ... با همبستگی ملی و نپرداختن قبوض اب و برق و گاز در یک همیاری ملی بسوی سرنگونی اراذل و اوباش آخوند برویم .
تا مادامی که مردم هیچ حرفی نمیزنن و ساکت هستن و از شکنجه و کشتار میترسن نمیتونن متحد بشن این حکومت هم هر بلایی سرشون میاره مطمئنم که قیمتها 10 برابر که خوبه 50 برابر هم بشه مردم به پاش برسه مصرف نمیکنن و یا کامل پول رو پرداخت میکنن صداشون هم در نمیاد تا مادامی که هر کسی فکر کنه که این همه ایرانی هست چرا من برم اعتراض کنم و کشته بشم تا مادامی که حاجی بازاری برای اینکه یه تومن از پولش کم نشه هر روز میره سر کار تا مادامی که قشر پولدار عشق و حال میکنن و ماشینهای آنچنانی سوار میشن و براشون مهم نیست چه اتفاقی داره میافته تا مادامی که با این همه ظلم بازم مردها و زنها جمعه ها تو صف نماز جمعه هستن و باور دارن که صورت آقا نورانیه تا مادامی که ملت دلشون به نون و سیب زمینی مجانی خوشه و تا مادامی که برای یه ساندیس مجانی میرن استقبال احمدی نژاد تا مادامی که مردم چند دسته هستن و هر کسی ساز خودشو میزنه و تا مادامی که با عرض معذرت ایرانی ها با تمام ادعاهاشون بدترین ملت دنیا هستن و همیشه در بخل و حسد و کینه زندگی میکنن همین آش و همین کاسه س و هیچ اتفاق خاصی نمی افته .
ما که الان نزدیک به سه ماهه که قبض گاز رو پرداخت نکردیم..خیلی ازهمسایه ها هم همینطور..تا تالان که نه کسی گازمون روقطع کرده نه هیچ مشکل دیگه ای داشتیم..همش حرف مفته بابا...ازاین هارت وپورت ها زیاد میشه...کی باورمی کنه؟؟؟
قسمت اول :. اینا همش دلیل داره خارجی داره و نه داخلی !!!..رهبر و دارودستش و سگ هاش همشون دربست استخدامی و آبدارچی اروپائی هستند !! و تمامی این گرونی ها علتش قالی پهن کردن جلوی مو زدها و چشم آب های کشورهای غربیه که بفرمائید مال شما فقط یه پول چائی بما بدهید !! . به خارجیه میگن دستگاه هات رو بیارایران و یا تو نیروگاهتون سهیم بشو ما بتو فقط دلار و یورو رو میدیم و ده تومن بیست تومن سابق دیگه نیست بلکه مثل اروپا هر کیلووات رو ده و بیست یورو با بازور ساندیسی ها به ایرانی ها میفروشیم ..گاز هم به فیمت ارزش بین المللی و اونم به یورو و دلار به مردم می فروشیم ..بیا دیگه بهشته برات !! نه بابا نترس ازشون بخاری ازشون بلند نمیشه . سی میلیونشون گدونژاد هستند و ده میلیونشون ساندیسی و خیلی ها از بقیشون هم یا تو زندونن و تو امام زاده و یا خمارند و جیب همدیگر رو دارن میزنن !! بیا ..دیگه !!
قسمت دوم :. چی میگی آقا ما انقلاب کردیم که شاه می دزدیده و میبرده و میخورده و حضرت امام خمینی (ص) که سر مثتعمره گردانی فرانسه و انگلیس انتخاب شدند یکی از انسان های "پاک " بودند و صددرصد "مسلم ان " در میان بازاری ها بودند از پاریس هی نامه میدادن که اگر در رو برام بازکنید که بیام سی و دوسال بعدش درخت اسلامیم میوه میده که هرکدومتون بهش یه دونه ازش میرسه !! از ایشان پرسیدند که میوه اسلامی چه جوریه ؟ که ایشان با آن حالت تقوائی و صورت نورانی گفتند که فقط یک کلام به ملت ایران بگم که توش زرده حلوائی ماننده ..!!میلیون ها خواهند خورد و کیفش خواهند کرد "که ارزششان بیش از این نخواهد بود "!! .
قسمت سوم :. گاز ارزونیکه که حاجی خانم ها باهاش چهار ساعته خورشت سبزی و آبگوشت و . گله پاچه درست می کردن و شبانه روز هم بطریقی روشن بود وداشت میسوخت تموم شد!! اگر گاز دوست داری که باهاش پخت پز کنی و ماشینت راه بیفته هنوز هم هست ولی باید ازنماینده خارجیه تو ایران بخری که دلار و یورو فقط قبول داره !! میگی پولت نمیرسه اگر دختر داری برن کنارخیابون وایسن و اگر پسر داری بفرستشون پاسدار بشن و تریاک فروش !! چند تا مو زرد خارجی داخل یه اتاق تو تهرون نشستن و دارن بهم نگاه میکنن و با انگشت هاشون بازی می کنن...یه نفر ریشی چندتا تلنگه به در اتاق میزنه و در رو باز می کنه و به حاضرین میگه آقای صالحی که بلده انگلیسی صحبت کنه تو راه بندون گیر کرده با احمدی نژاد باهم تو راه هستند ..دقیقه ای بعد یه خانم چادری که تیکه چادرش رو به لای دندوناش گرفته یه سینی که چند تا استکان چائی روشه وارد اتاق میشه !! .
قسمت چهارم :. در همون هین که خانم چادریه سینی رو میزه میگذاره اون مرد ریشی هم یه سینی دیگه میاره که خیار و سیب و هلو روش و یه جعبه درباز سوهان قم و با یه لبخند نوکر لیسانه با اون خانم چادریه از اتاق بیرون میروند ..چند لحظه بعد آقای صالحی و احمدی نژاد بابوی غلیظ گلاب وارد اتاق میشوند !! مو زدها کیف هایشان را باز می کنند و به احمدی نژاد بابت خدمات نوکرانه و گماشته گرانانه که بسیار قابل تقدیر بوده تقدیر نامه تقدیم می کنند و به او یاد آور میشوند که گاز برق آب و ...مواد خوراکی را به قیمت بین المللی به مثتعمره نشینان و برده گان نفت بفروشد و شماره حساب های جدید بانکی را به او میدهند !! مو زرد ها با گفتن اینکه نوکران خوب یعنی ولایت فقیه و احمدی نژاد راهی فرودگاه میشوند !!
mg42 - : نه عزیز, اگه میگفتم 1 کیلو اهنربا, حتما قیمت اهنربا 3 برابر میشد و شاید هم الان با این نوشتنم دیگه اهن ربایی در بازار پیدا نشه ?! شاد و منصف باشیم .
چهارشنبه 24 فروردین 1390
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.