بررسی روزنامه های تهران؛ شنبه ۲۰ فروردین


بررسی روزنامه های تهران؛ شنبه ۲۰ فروردین

مسعود بهنود

روزنامه‌نگار

ریزش تونل مترو در مشهد

گزارش های مربوط به حمله نظامی عراق به پایگاه مخالفان مسلح جمهوری اسلامی در عراق، واکنش ها به فیلم شباهت دادن احمدی نژاد به یاران امام زمان، ابراز نگرانی از سیاست های پولی و اقتصادی و ارزی دولت و تاکید بر درس هائی از زلزله و سونامی ژاپن بخش هائی از مطالب روزنامه های اول هفته تهران را به خود اختصاص داده است.

عملیات در پایگاه اشرف


اخبار مرتبطبررسی روزنامه های صبح پنجشنبه تهران؛ ۱۸ فروردینبررسی روزنامه های صبح چهارشنبه تهران؛ ۱۷ فروردینبررسی روزنامه های صبح سه شنبه تهران؛ ۱۶ فروردین
عملیات نیروهای نظامی عراق علیه پایگاه اشرف متعلق به سازمان مجاهدین خلق در روزهای صبح اول هفته انعکاسی یک سویه دارد.

تهران امروز نوشته این عملیات اخطاری بود برای مجاهدین تا هر چه سریع‌تر به قوانین بین‌المللی تن داده و این کشور را ترک کنند. این حرکت که در راستای خواست مردم عراق صورت گرفته، طبق قوانین عراق انجام شده است.

این روزنامه به تعداد کشته شدگان که توسط سازمان مجاهدین خلق اعلام شده شک کرده و در مقابل ادعا کرده که این گروه کارنامه سیاهی در کشتار مردم ایران و عراق دارد به‌طوری که ۱۲ هزار ایرانی توسط آن ها به شهادت رسیده اند و در کردستان عراق نیز بیست و پنج هزار نفر از آنان را به شهادت رساندند.

تهران امروز نوشته بیش از یک هزار عضو مجاهد خلق دارای پاسپورت اروپایی هستند و می‌توانند به این کشورها سفر کنند و سایر اعضا که دستشان به خون آلوده نیست، از ۲۰۰۳ می‌توانند به ایران یا یک کشور ثالث رفته و در آنجا زندگی کنند.

رسالت در سرمقاله خود نوشته هم اکنون شیشه عمر سازمان مجاهدین در دست کشورهای غربی است .ایالات متحده آمریکا،انگلیس و فرانسه سعی دارند به جای مقابله با تروریسم واقعی به مامن و پناهگاه اعضای این گروهک تبدیل شوند. بسیاری از معاملات میان غرب و منافقین به عنوان پشت پرده صورت می گیرد و دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی غربی عملا کاری به فعالیتهای خرابکارانه منافقین علیه جمهوری اسلامی ندارند.

به نظر این روزنامه هوادار دولت تکلیف منافقین در خاک عراق به طور کامل مشخص است .در این خصوص باید جرم هر یک از اعضا و ساکنان اردوگاه اشرف مشخص شود. آن ها که به طور مستقیم در زمان حکومت صدام حسین به سرکوب ملت عراق پرداخته اند باید به این سبب محاکمه شوند.عده ای نیز که صرفا تعلقات ایدئولوژیک به گروهک منافقین داشته و در جنایات مستقیم آن دخیل نبوده اند باید از کشور عراق اخراج شوند.

رسالت تاکید کرده در هر صورت ابقای گروه مجاهدین خلق در خاک عراق به عنوان کشور همسایه ایران امکان پذیر نیست.تبرئه آن ها معنا و مفهومی ندارد و پادگان اشرف جایی برای ماندنشان نیست.

ظهور نزدیک است یا انتخابات

کیهان در سرمقاله خود با اشاره به تهیه و پخش یک سی دی به نام «ظهور نزدیک است» که این روز ها با مخالفت برخی از روحانیون روبرو شده نوشته فیلم با اغراض خاص و آلوده ای تهیه شده از جمله آن ها حذف بخشی از کلام رهبر است که برای اثبات نظر خود از کلام آقا مایه گذاشته و به نقل از ایشان نوشته اند «من با اطمینان کامل می گویم تحقق وعده الهی در راه است» و حال آن که رهبر بعد از اشاره به بیداری جهان اسلام گفته بود « این هنوز آغاز راه است و تحقق کامل وعده الهی یعنی پیروزی حق بر باطل و بازسازی امت اسلامی در راه است".

به نظر حسین شریعتمداری نماینده ولی فقیه در کیهان طی ۲۳ سال گذشته نیز از برخی شخصیت ها به عنوان «شعیب بن صالح» یاد شده بود، از جمله آیت الله هاشمی رفسنجانی، سردار رحیم صفوی و دیگران که البته سی دی تهیه نشد بلکه افرادی تنها حدس و گمان خود را در محافل خصوصی مطرح می کردند اما اگر بر فرض محال- هیچکس هم به آن اعتراض نمی کرد و نتیجه آن که آیت الله هاشمی رفسنجانی در اذهان عمومی با عنوان شعیب بن صالح یعنی یکی از فرماندهان سپاه امام زمان تلقی می شد. حدس بزنید که در جریان فتنه ۸۸ چه اتفاقی می افتاد؟! آیا کسانی این را نظر و دیدگاه امام زمان تلقی نمی کردند؟

انفجار لوله گاز، سیاست در سینما و سی دی ظهور در صفحه اول ابتکار

کیهان سی دی «ظهور نزدیک است» را کار افرادی با وابستگی به «حلقه حاشیه ساز دولت» دانسته و نوشته این یک ترفند سیاسی است که با هدف تبلیغات انتخاباتی برای یک جریان انحرافی تهیه و در سطح گسترده ای توزیع شده است. و تهیه کنندگان سی دی که از بی اعتمادی مردم نسبت به خود باخبرند، قصد داشته اند با توزیع گسترده آن ابتدا آقای دکتر احمدی نژاد را در اذهان عمومی همان «شعیب بن صالح» معرفی کنند و بعد با استناد به این که نزدیک به وی هستند، لیست نامزدهای مورد قبول خود نامزدهای مورد تایید امام زمان جا بزنند!!

ابتکار در گزارشی نوشته علی اصغر سیجانی که علاوه بر سمت مجری‌گری، کارگردانی فیلم ظهور نزدیک است را هم برعهده داشته گفته «عده‌ای از خواص در مقابل حقیقت بزرگ که همان در آستانه ظهور قرار داشتن است، ایستاده‌اند.»

این فرد در برابر سئوالی درباره تناقض های فیلم گفته نا محققی مثل علامه کورانی را داریم که در کتاب عصر ظهورش تطبیق را بارها انجام داده و هم در مصاحبه آخری که با ایشان داشتیم و در حال حاضر نیز در سایت ما وجود دارد، گفتند که تطبیق اشکال ندارد؛ به علاوه اینکه ما وقتی تطبیق‌های خود را در مستند ظهور بسیار نزدیک است خدمت ایشان گفتیم از جمله سیدخراسانی بودن مقام رهبری را، ایشان گفتند که خیلی امیدواریم اما قطعی نباید گفت؛ در مورد شعیب ابن صالح هم گفتیم که نشانه‌ها به آقای احمدی‌نژاد می‌خورد که علامه کورانی باز هم با گفتن انشااله، که اینها یعنی تطبیق‌های ارائه شده از سوی ما در مستند ظهور بسیار نزدیک است را بصورت ضمنی و تلویحی تأیید کردند.

کارگردان فیلم ظهور نزدیک است به نوشته ابتکار با اشاره به این که مخالفان ما مطرح می‌کنند که شخصیت شعیب ابن صالح چندین بار مطرح شده؛ مثلا یک بار آقای هاشمی رفسنجانی، یک بار سردار صفوی و یک بار سردار شمخانی؛ اما این افرادی که مطرح کرده‌اند، دلیل محکمی برای آن نداشته‌اند، اما برای اثبات شعیب ابن صالح بودن آقای احمدی‌نژاد بالای صد صفحه مقاله فقط در سایت ما نوشته شده است.

مردم سالاری محمود احمدی نژاد را مرد هفته برگزیده و نوشته او نشان داده که علا قه زیادی به گفت وگو با خبرنگاران به خصوص خبرنگاران رسانه های خارجی دارد، به طوری که در هیچ سفر خارجی پیدا نمی شود که محمود احمدی نژاد رفته باشد و ساعت ها برای گفت وگو با خبرنگاران خارجی برای بیان دیدگاه هایش اختصاص نداده باشد. به خصوص در سفرهایی که به آمریکا برای حضور در نشست های سازمان ملل می رود، از این فرصت استفاده می کند و در جمع خبرنگاران خارجی، دیدگاه هایش را مطرح می کند.

این روزنامه احمدی نژاد را چهره ای دانسته که به رسانه ها علا قه مند است، حتی اگر فرصتی برای رسانه های مکتوب داخلی برای گفت وگوهای اختصاصی تا به حال پیش نیامده باشد اما دولت سخنگوی رسمی ندارد و معلوم نیست کی دولت فکری اساسی برای پاسخگویی سیستماتیک و قابل دسترس توسط سخنگوی فعال خواهد کرد؟

امکان دخالت بشر دوستانه

عباس عبدی در سرمقاله روزگار با اشاره به این که یک ویژگی انحصاری و مهم انسان ها، نامگذاری پدیده هاست نوشته اگر این روزها به شبکه الجزیره نگاه کنید، متوجه می شوید که اتفاقات مصر و لیبی انقلاب نامیده می شوند، اما اتفاقات بحرین و عربستان از چنین عنوانی بهره مند نمی شوند تا ذهن مخاطب را با سوگیری مواجه کنند. یکی از نام گذاری هایی که کاربرد بیشتری یافته است، دخالت اخیرا بشردوستانه نظامی کشورهای جهان در کشورهایی است که حقوق بشر در آنجا به نحو چشمگیری نقض می شود. برخی می کوشند دخالت های نظامی در ربع قرن اخیر را در این قالب تحلیل کنند و در مهمترین موردی که موجب شده بیش از پیش این اصطلاح مطرح شود، دخالت نظامی ناتو در لیبی است.
نویسنده با تاکید بر این که کسی نمی تواند با دخالت نظامی بشردوستانه و برای نجات دادن مردمی تحت ظلم و ستم مخالفت کند نوشته باید پرسید آیا در نظام بین الملل کنونی دخالت نظامی بشردوستانه امکان پذیر هست یا خیر؟ به عبارت دیگر آیا در واقعیت چیزی با این عنوان وجود خارجی دارد که با آن موافق یا مخالف باشیم، یا شبیه پری دریایی ساخته خیال و آرزوی عدهای است، یا مستمسکی برای موجه جلوه دادن برخی تصمیمات و اقدامات سیاسی؟

سرمقاله روزگار اضافه کرده در نظام بین الملل موجود، مداخله نظامی بشردوستانه ای که مشروع باشد، امکان پذیر نیست. هرچند ممکن است در مواردی شاهد نتایج بشردوستانه ای از این مداخلات باشیم، ولی این دلیل بر اطلاق عنوان بشردوستانه به آن مداخله نمی شود.

چرا مثل ژاپنی ها نیستیم

محمد صفری در مقاله ای در سیاست روز با انتقاد از این که ویرانی های زلزله های گذشته ایران هنوز باقی است به زلزله و سونامی ژاپن اشاره کرده و نوشته گزارش‌هایی درباره زلزله ژاپن منتشر شده است مبنی بر این که دنیا در حال تحسین آرامش و متانت مردم زلزله‌زده این کشور است.

دلیل این تحسین و ستایش به خاطر چند رفتار دور از انتظار است. شاید هم درستش همین باشد شاید هم نباید بگوییم رفتار دور از انتظار! از جمله صف‌های منظم برای دریافت آب و غذا توسط مردم زلزله‌زده ، این که غارت و تجاوز و تعدی از سوی مردم دیده نشد، مردم تلاش ندارند که آذوقه انبار کنند و نکته جالب توجه دیگر این که رستوران‌ها ۳۰ تا ۵۰ درصد قیمت غذاهای خود را کاهش داده‌اند.

نویسنده سیاست روز با این سئوال که چرا رفتار مردم ژاپن اینگونه است تاکید کرده شاید برخی خوششان نیاید که بگوییم در کشور ما نیز هنگام وقوع زلزله در بم رفتارهای ناهنجاری از سوی برخی صورت گرفت. اما واقعیتی است دردناک که نیازمند بازشناسی و موشکافی دارد.

فرهنگ و تمدن و آموزه‌های دینی ما بسیار غنی‌تر و فراتر از فرهنگ و تمدن و آیین مذهبی کشوری همچون ژاپن است. پس چرا اینگونه تفاوت فاحش تا به این حد؟!

پویا جبل عاملی در سرمقاله دنیای اقتصاد با اشاره به همراهی بانک های مرکزی کشورهای غربی به بانک ژاپن در پاسخ این که چرا بانک مرکزی ژاپن باید از این همراهی بانک‌های مرکزی کشورهای دوست، برای افت ارزش ارز کشورش شادمان باشد نوشته پاسخ روشن است و ای کاش بعد از این همه گوشزد‌های مکرر کارشناسان کشور، تصمیم‌سازانی که قدرتی فراتر از سیاستگذاران پولی دارند این جواب صریح را دریابند و از آن درس گیرند.

به نظر نویسنده پاسخ آن است که اقتصاد ژاپن با وجود این زلزله و سونامی، سالی نه چندان مناسب را از منظر رشد اقتصادی سپری می‌کرد و دیگر اعضای گروه هفت تنها برای افزایش رشد اقتصادی ژاپن و کمک به بازسازی اقدام به تقویت ارزش ارز خود در برابر ین کردند.

سرمقاله دنیای اقتصاد با اشاره به این که ژاپن، اقتصادی با درآمد سرانه بالای ۴۲ هزار دلار در پی کم کردن ارزش پول ملی خود است نوشته آنوقت کشور در حال توسعه ای چون ما که بالاترین دغدغه‌اش باید رشد اقتصادی باشد، هر روز اقدام به تقویت پول ملی خود می‌کند.

سرمایه فارکس‌بازان کجا می‌رود

ستاره شهریاری‌ در سرمقاله جهان صنعت نوشته فعالیت فارکس در ایران غیرقانونی شد تا سازمان بورس خود رویه‌ای تازه برای معاملات ارزی قانونی کشور پیاده کند و این شائبه پدید آید که به جای حل مساله، صورت را پاک کرده است. احتمالا این بارهم باید در انتظار معاملاتی بر گرفته از آنچه در دنیا انجام می‌شود، باشیم با این تفاوت که نهاد ناظر بازار سرمایه پس از صرف اندکی وقت و مطالعه! تغییراتی را برای ایرانی شدن شرایط معاملات اعمال کرده و به سرمایه‌گذاران اطمینان خاطر می‌دهد که همه چیز در شرایط قانونی انجام می‌شود.

نویسنده با اشاره به این که درسال‌های ترکیدن حباب بورس خیلی‌ها در این بازار مشغول فعالیت و کسب بازدهی بالا بودند اما حالا این بازار رقیب حذف شده و فعالیتی عادی در بازار به اقدامی غیرقانونی تبدیل شده و پاسخ مسوولان ساده و فرافکنانه است که می‌گویند این سرمایه‌گذاران به بورس بیایند تا ۶۵ درصد در سال سود کسب کنند.
سرمقاله جهان صنعت پرسیده اگر اینچنین نبوده پس چرا با وجود مزیت‌هایی که برای بورس فریاد کشیده می‌شود برخی به فارکس علاقه نشان می‌دهند و آیا با چنین قانونی همه چیز تمام می‌شود؟


رقص روی ارزش پول، علی کاشی. مردم سالاری

razmandeh - سوئد - استکهلم
اخطار اخطار!!به ازای هر نفر که در اشرف کشته شود 100 بسیجی واخوند را به درک خواهیم فرستاد. بجنگ تا بجنگیم
شنبه 20 فروردین 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.