ایران و ترکیه در ارتباط با بحرین رایزنی کردند


ایران و ترکیه در ارتباط با بحرین رایزنی کردند

ایران و ترکیه در ارتباط با بحرین گفتگو کردند و همزمان مخالفان دولت در ایران از سیاست "دوگانه" این کشور در برابر ناآرامی‌های منطقه انتقاد کردند.

به گزارش ایرنا، علی اکبر صالحی، وزیر امورخارجه ایران و احمد داود اوغلو، وزیر امورخارجه ترکیه در تماسی تلفنی پیرامون تحولات خاور میانه و شمال آفریقا تبادل نظر کردند.

بنابراین گزارش، وزاری خارجه دو کشور در این گفتگو خواستار آن شده اند که ناآرامی ها در کشور بحرین با "تامین مطالبات مشروع مردم، انجام اصلاحات مورد نظر مردم و بدون حضور نیروهای خارجی" حل و فصل شود.

به نظر می رسد تاکید بر عدم 'حضور نیروهای خارجی' در حل بحران بحران که در گفتگوی تلفنی آقایان صالحی و داود اوغلو مطرح شده است، اشاره دارد به اعزام نیروهای نظامی عربستان سعودی به بحرین که طی روزهای گذشته بارها توسط مقام های ایرانی مورد انتقاد قرار گرفته است.

در همین حال، شبکه خبر تلویزیون ایران، امروز (چهارشنبه 17 فروردین) از برگزاری راهپیمایی طلاب حوزه های علمیه قم و مشهد در اعتراض به "کشتار مسلمانان" در ناآرامی های لیبی، یمن و بحرین خبر داده است.

جامعه روحانیت ایران نیز امروز با صدور بیانیه ای از آنچه "لشکرکشی عربستان، امارات متحده عربی و کویت به بحرین" خوانده شده، به شدت انتقاد کرد و حمله نظامی کشورهای غربی به لیبی را محکوم کرده است.

در جریان تظاهرات ضد دولتی در بحرین که از حدود یک ماه پیش آغاز شده، نیروهایی از کشورهای منطقه از جمله صدها تن از نیروهای عربستان سعودی وارد خاک بحرین شده اند.

پیش از ورود این نیروهای خارجی، مقامات بحرین از شورای همکاری خلیج فارس که عربستان سعودی هم یکی از اعضای آن است درخواست اعزام نیروی کمکی کرده و گفته بودند که هدف از حضور این نیروها در بحرین، حفظ امنیت تاسیسات نفت و گاز و مالی این کشور خواهد بود.

گروه های مخالف دولت بحرین هم در واکنش به ورود نیروهای نظامی خارجی اعلام کرده بودند که هرگونه مداخله نیروهای خارجی را به مثابه اشغال کشورشان تلقی خواهند کرد.

مقام های دولتی ایران از آغاز اعتراض های ضد دولتی در بحرین خواستار به رسمیت شناخته شدن حق اعتراض مخالفان شده اند و سرکوب دولتی مخالفان را محکوم کرده اند.

موضع گیری های اخیر دولت ایران در برابر ناآرامی های بحرین واکنش هایی در سطح جهانی به دنبال داشته است.

بحرین مواضع مقام های دولتی ایران در برابر حوادث این کشور را دخالت در امور داخلی خود می داند.

دو کشور سفرای خود را از تهران و منامه فراخوانده و هر کدام اقدام به اخراج یک دیپلمات از کشور مقابل کرده اند.

بحرین همچنین پرواز هواپیماهای شرکت هواپیمایی دولتی خود را به مقصد ایران و بالعکس متوقف کرده است.

انتقاد از 'دوگانگی' مواضع دولت ایران

شورای هماهنگی راه سبز امید، تشکل نزدیک به رهبران مخالفان دولت در ایران، با انتشار بیانیه ای ضمن "اعلام همبستگی با جنبش های دموکراسی خواهی" در خاورمیانه و شمال آفریقا، از موضع‌گیری‌های دولت ایران در برابر این ناآرمی ها و رفتار با رهبران مخالفان دولت در ایران انتقاد کرده است.

در این بیانیه که وبسایت های نزدیک به مخالفان دولت آن را منتشر کرده اند، شورای هماهنگی راه سبز امید با اشاره به گذشت ۷ هفته از حبس خانگی رهبران مخالفان دولت در ایران، اعلام کرده است: "ادعای حاکمیت ایران در دفاع از حقوق برابر شیعیان ستمدیده بحرینی هنگامی افکار عمومی جهان را قانع می کرد که راهپیمایی مسالمت آمیز مردم معترض خود را سرکوب نمی کرد، رهبران جنبش سبز را بدون محاکمه در دادگاه صالحه به طور غیر قانونی زندانی نمی کرد و به شورای نگهبان اجازه نمی داد که به جای هفتاد میلیون ایرانی تصمیم بگیرد."

در این بیانیه از تظاهرات گسترده روز ۲۵ خرداد ۱۳۸۸ به عنوان "نقطه عطفی در روند مطالبات تاریخی مردم ایران" یاد شده و از قیام های مردمی در تونس و مصر به عنوان "جنبش های نوید بخشی" یاد شده که در مجموع به "خیزش مردم منطقه" انجامیده است.

شورای هماهنگی راه سبز امید که پس از حصر خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی، زهرا رهنورد و فاطمه کروبی، تلاش کرده است که رهبری مخالفان دولت در ایران را بر عهده بگیرد، در بیانیه ششم خود "ضمن تاکید بر حق تعیین سرنوشت به عنوان حق بشری جهانی، بدون توجه به تعلقات دینی، قومی و نژادی، حمایت خود را تمامی جنبش های دموکراسی خواهی منطقه تجدید و با آنها اعلام همبستگی" کرده است.

این شورا، همچنین "هرگونه مداخله نظامی برای سرکوب جنبش های مردمی در کشورهای دیگر را شدیدا محکوم کرده و بی تفاوتی جامعه جهانی یا بکارگیری معیارهای دوگانه در قبال اینگونه تحولات را نقض آشکار موازین بین المللی" و از علل اصلی "تقویت حکمرانان خودکامه و تضعیف جنبش های مردمی" دانسته است.

این بیانیه در پایان "برگزاری انتخابات آزاد، سالم، رقابتی و غیر گزینشی" را تضمین کننده استقلال، امنیت، دموکراسی، صلح و توسعه پایدار برشمرده است.

مخالفان دولت در ایران می گویند که حکومت این کشور در حالی رهبران کشورهای بحران زده در خاورمیانه و شمال آفریقا را دعوت به برآورده کردن مطالبات مردم می کند که از زمان شکل گیری اعتراضات انتخاباتی در سال ۸۸ تاکنون، به مخالفان دولت اجازه برگزاری یک تجمع یا راهپیمایی مسالمت آمیز را نداده است.

iranazadiran - ایران - تهران
غلط می کنند.
چهار‌شنبه 17 فروردین 1390

oghab - فنلاند - هلسینکی
مالفان دولت زیادی .....میخورند .
پنج‌شنبه 18 فروردین 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.