شرکت آمازون سرویس اینترنتی ذخیره موسیقی به راه انداخت
شرکت آمازون روز پنجشنبه از شرکت های رقیب خود، اَپِل و گوگِل پیشی گرفت و سرویس اینترنتی جدید «میوزیک لاکِر» را راه اندازی کرد. کاربران می توانند با استفاده از این سرویس به جای ذخیره ترانه های مورد علاقه خود روی کامپیوترشان، آنها را در فضای وب ذخیره کنند و در صورت وجود اینترنت، از هر کجا به آن دسترسی یابند. مثلا کسانی که نرم افزار گوگِل دَندروید بر تلفن های همراهشان داشته باشند می توانند از طریق تلفن به آهنگ ها و ترانه های خود گوش دهند.
هر کاربر می تواند نزدیک به ۱۰۰ ترانه روی سرور آمازون ذخیره کند. اگر این فضا برای کاربران کافی نباشد، آنها می توانند با پرداخت سالانه ۲۰ دلار به فضای بیشتری دسترسی پیدا کنند. آرام سینریچ، استاد رسانه در دانشگاه راتگِرز در نیوجرزی آمریکا می گوید نزدیک به ۱۰ سال روی ذخیره اینترنتی موسیقی کار شده است. به گفته او ایده همیشه آن بود که اشخاص موسیقی های مورد علاقه خود را در یک ابر اینترنتی ذخیره کنند و بتواند هر وقت و هر کجا با فشار یک دکمه به آن دسترسی پیدا کنند.
البته راه اندازی سرویس موزیک لاکِر سبب نگرانی صنعت موسیقی شده است. شرکت های ضبط موسیقی تنها هفته گذشته از سرویس موزیک لاکر آگاه شدند و شرکت آمازون هم همان وقت اعلام کرد که قصد دارد برای پخش این موسیقی ها مجوز دریافت کند.
در حالی که به افراد اجازه داده می شود که ترانه های مورد علاقه شان را روی کامپیوتر و یا تلفن های همراه خود ذخیره کنند مشخص نیست این حقوق چگونه به ذخیره اینترنتی گسترش می یابد و صنعت موسیقی هم اکنون در تلاش است جایگاه خود را در این معادله پیدا کند.
فیل گالو، خبرنگار ارشد مجله بیلبورد، معتقد است کاربران در نهایت باید برای این سرویس هزینه پرداخت کنند. شرکت های اَپِل و گوگِل سیستم پردازش ابری خریده اند و پیش بینی می شود بزودی سرویسی مشابه با موزیک لاکِر راه اندازی کنند. به نظر می آید این دو شرکت هم اکنون مشغول مذاکره با صنعت موسیقی در باره مسائل حقوقی هستند.