هفته گذشته بنیاد موزیلا، توسعه دهنده مرورگر محبوب فایرفاکس نسخه نهایی (Final) این مرورگر صفحات وب، یعنی فایرفاکس ۴ را منتشر ساخت.
پیش از این قرار بود، طبق جدول زمانی فایرفاکس ۴ برای ماه نوامبر سال ۲۰۱۰ آماده شود، اما این تاریخ مرتباً با تاخیر مواجه گردید.
نسخه نهایی فایرفاکس ۴، مجهز به موتور Gecko 2.0 می باشد و محیط ظاهری آن کاملاً تغییر کرده است. تغییرات صورت گرفته در فایرفاکس ۴ به اندازه ای بنیادی است که مدیران موزیلا اعلام کرده اند برنامه نویسان و توسعه دهندگان می توانند کار خود بر روی فایرفاکس ۵ را از یک ماه دیگر آغاز نمایند.
شما می توانید از طریق لینک های زیر، نسخه نهایی فایرفاکس ۴ را دانلود نمایید.
Firefox 4.0 برای ویندوز
Firefox 4.0 برای لینوکس
Firefox 4.0 برای مک
شش ویژگی جدید و تازه در فایرفاکس ۴
۱) تب رابط کاربری جدید
مهمترین تغییر قابل مشاهده ای که در فایرفاکس رخ داده در رابط کاربری جدید فایرفاکس است که در بالاترین نقطه قرار دارد و آن حالتهای پیش فرض جدیدی است که برای تب کاربری در نظر گرفته اند( برای کاربران ویندوز ، سیستم عامل X و کاربران لینوکس که نمی توانستند اینها را به عنوان انتخاب های پیش فرض خود پیدا کنند)همیشه و در همه حال، شما می توانید به حالت قبل بازگردید ولی این سئویچ کردن به حالت قبل اخیرا با نظرات عده ای از کاربران مواجه شده است ، کاربرانی که بیشترشان مرورگر را به اسم کلونی گوگل کروم می نامند.فایرفاکس به طور آشکار برخی از مشکلاتی که ممکن بوده در این زمینه بوجود بیاید را پیش بینی کرده و برای همین هم یک ویدیوی کلی در مورد نحوه ی تصمیم گیری در مورد پیش فرض های تب ها در بالا را منتشر کرده است. ادعای آنها این است که تب در بالا در تمام کنترل گروههای بصری نتیجه ی خوبی می دهد که تاثیرش بر روی تب فعال مشاهده می شود که باعث می شود کنترل ها در یک موقعیت کارآمد و مناسب باشند.
همچنین کاربران می توانند در میان تب ها با استفاده از قسمت “awesome” جستجو کنند و سپس به آن تبی که مورد نظرشان است بروند. در واقع رابط کاربری کلی به گونه ای است که بسیار کلی و جامه شده است طوری که آیتم های زیادی که در ویندوز وجود دارند حالا در این تب نمایان شده اند(مانند Add-On Manager ) همچنین یک ویژگی جدید به اسم App Tabs وجود دارد که فایرفاکس آن را به صورت ”تب کوچکی که شامل محتویاتی است و در گوشه سمت چپ تبها قرار داد ” توصیف می کند که این تب برای برنامه های کاربردی که شما می خواهید آن ها را باز رها کنید مفید است .برنامه هایی چون Pandora یا Gmail . اینها چیزهایی هستند که این نسخه برای کاربران در حال انجام دادن است ولی بهتر است که اینها را به صورت طبیعی رها کنیم. جعبه های اطلاع رسانی برای مواردی مانند وارد کردن Http ، جغرافیای مکانی و مدیریت رمزها در زیر جعبه ی URL قرار دارد و شما می توانید به آنها دسترسی پیدا کنید : که باعث می شود راحت تر قابل مشاهده باشد و در صورت نیاز دستورات را لغو یا به حالت قبل برگردانید .
۲) دکمه ی جدید منوی فایر فاکس
در حال حاضر این نسخه فقط برای ویندوز ویستا و هفت موجود می باشد. دکمه ی منوی قدیمی حالا به صورت یک قرص نارنجی درآمده است که تمام دستورات ضروری فایرفاکس را در بر دارد. با این وجود مانند گوگل کروم یک پارچه و یک دست نیستند ولی بیشتر اختیارات و آپشن ها مانند ( پرینت کردن، به اشتراک گذاشتن و سفارشی کردن ) تنها با یک کلیک در دسترس است. صحبت در باره ی تک کلیک هاست . کلید توقف و شروع به یک کلید تبدیل شده است و ابزار بوک مارک کردن هم به یک کلید جدید تبدیل شده است . موزیلا می گوید این ویژگی ها بدون اینکه قصد خاصی پشت آن باشد فراهم شده است ( و باعث می شود بعضی از دستورات و سبک ها از دست برود) بنابراین اگر در این مورد گیج و خسته شدید فقط کلید Alt را بزنید تا آپشن ها را به حالت معمول خود برگردانید.
۳) HTML5
موزیلا به طور آشکار به دنبال پیش گامی در این زمینه است . نه تنها به صورت طبیعی از فرمت بسیار با کیفیت ویدویهای HTML5 پشتیبانی می کند بلکه از کنترل های بیشتری از HTML5 پشتیبانی می کند و همچنین تجزیه کننده جدید HTML5 را نیز پشتیبانی می کند . تجزیه کننده ی جدید HTML5 به جای تجزیه کننده ی فعلی جایگزین شده است ، تجزیه ی کننده فعلی دیگر قدیمی شده است ،تجزیه کننده ی جدید Gecko ، فایرفاکس را سریع تر کرده است همچنین باعث شده است که سازگاری بیشتری با توسعه دهنده ها داشته باشد. درکنار توسعه دهنده ،تجزیه ی کننده ی HTML5 ابزاری است که مرورگر را قادر می سازد تا از SVG و MATHML به طور آنلاین در صفحات HTML5 استفاده کند .
۴) CSS
در حالی که انتقال های CSS تنها به صورت جزیی پشتیبانی می شوند ،در آن سایتهایی که قبلامشاهده شده اند مشخص می شوند تا کاربر نیازی به چک کردن وب سایت ها در تاریخچه ی مرور گر خود نداشته باشد. فایرفاکس ۴ همچنین چهار ویژگی برای رفع عیبهایش در برخی از استانداردهای وب دارد که می تواند پتانسیلی برای آشکار کردن تاریخچه ی مرورگر کاربر باشد.
۵) ویژگی مدیریتadd-ons
به نظر می رسد این تغییر محبوبترین چیزی باشد که به آن اضافه شده است. از زمانی که سفارشی کردن برای طرفردارن فایرفاکس حیاتی شد این حس بوجود آمد که راهی پیدا شود تا آنها بتوانند به سادگی قسمت add-ons را مدیریت کنند .اکنون مدیریت Add-Ons به جای آنکه مانند قبل در یک پنجره باز شود در یک تب مجزا باز می شود و طوری طراحی شده است که می توان plug-in ها را به طوری عملی و کارآمدی پیدا کرد . کاربران ورژن بتا می توانند همچنین برای سازگاری بهتر یک گزارش دهنده برای Add-On بگیرند تا قبل از آنکه به طور عملی آن را داشته باشند آن را برای سازگاری تست کنند .
۶) اشاره ها ی افتخاری
حفاظت ازآسیب این اسم قسمتی است که برای کاربران ویندوز در نسخه های قدیمی موجود می باشد. ولی اکنون برای سیستم عامل X و لینوکس نیز به همان خوبی توسعه یافته است . استفاده از پلاگ این در خارج از پروسه ( که به صورت مستعار OOPPنامیده می شود ) این ویژگی از مرورگر و سیستم عامل از آسیب های پلاگ این ها محافظت می کند. بنابراین یک آسیب فقط می تواند بر روی خود تب تاثیر بگذارد به جای اینکه بر روی کل مرورگر تاثیر بگذارد.
WEBGL – حالت پیش فرض آن خاموش است. این نرم افزارباز که به صورت استاندارد موجود می باشد کمک می کند تا فایرفاکس چیزهای سه بعدی را هم نشان دهد. همزمان با گسترش صنعت سه بعدی موزیلا هم به دنبال ابزار آلات نمایش تصایر سه بعدی است.
۷)جایزه ی توسعه دهنده
قاب تنبل ساخت ! نام قسمتی است که کمک می کند تا صفحات وب متحرک با سرعت بیشتری رندر شوند.
WEBSOCKETS : پیچیدگی کمتر، API دو طرفه که برنامه های کاربردی تحت وب را قادر می سازد به سرورهایی که از پروتوکلهای قراردادی استفاده می کنند دسترسی داشته باشند.
JETPACK SDK طراحی شده است تا add-on هایی که برای نصب به ری استارت شدن نیازی ندارند را خلق و تولید کند.
دسترسی به سایت ایرانیان انگلستان بدون استفاده از فیلترشکن در ایران
نسخه جدید ( V 5.0 - 20 March 2011 )
1 - در صورتی که از مرورگر فایرفاکس استفاده نمیکنید ؛ آن را از اینجا دانلود کرده و نصب نمایید.
2 - برنامه کمکی ایرانیان انگلستان را از اینجا نصب نمایید.
پس از نصب ، مرورگر شما مجددا راه اندازی میشود و آدرس https://www.iranianuk.com بدون استفاده از هیچ گونه فیلتر شکن؛ پروکسی و یا خطوط وی پی ان در ایران با سرعت بالا قابل دسترسی است.
- در صورت بروز هر گونه مشکلی آن را از طریق بخش تماس با ما مطرح نمایید.
- توجه کنید که این سیستم تنها در مرورگر فایرفاکس قابل اجراست و در دیگر مرورگرها عمل نخواهد کرد.
- در صورتی که هم اکنون از طریق فیلتر شکن در حال مشاهده سایت هستید؛ لینک های شماره یک و دو را به شکل مستقیم با کپی کردن در آدرس بار مرورگر باز نمایید.
لینک شماره یک ( جهت دانلود مرورگر فایر فاکس )
https://www.mozilla.com/en-US
لینک شماره دو ( جهت نصب افزونه فیلترشکن )
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/14561
لطفا با استفاده از ایمیل های گروهی و یا اشتراک در فیس بوک به دوستان خود اطلاع رسانی کنید.
جهت اطلاع به دوستان خود در ایران اینجا را کلیک کنید.
با تشکر
ایرانیان انگلستان