دولت سوریه تایید کرده است که در پی گسترش تظاهرات ضدحکومتی در شهرهای سوریه، دوازده نفر در شهر لاذقیه این کشور کشته شده اند.
به گفته مقام های دولتی، این آمار شامل افراد غیر نظامی و نیروهای امنیتی است.
مقام های دولت سوریه پیشتر کشته شدن دو تظاهرکننده را در شهر لاذقیه در 350 کیلومتری شمال غرب دمشق پایتخت سوریه تایید کرده و گفته بودند این دو نفر به وسیله تک تیراندازان ناشناس کشته شده اند ولی فعالان سیاسی از تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی به سوی معترضان خبر داده اند.
در نا آرامی های یک هفته گذشته ده ها نفر از مخالفان حکومت سوریه در اثر تیراندازی نیروهای امنیتی کشته شدند.
هزاران نفر از مخالفان بشار اسد در روزهای گذشته در شهرهای مختلف، به ویژه در شهر جنوبی درعا در نزدیکی مرز اردن علیه زمامداری یازده ساله او تظاهرات کردند.
حکومت سوریه که گروه های تبهکار را عامل ناآرامی های این کشور عنوان کرده، نیروهای ارتش این کشور را برای برقراری آرامش به شهر لاذقیه اعزام کرده است.
همزمان با گسترش تظاهرات در روز شنبه، معترضان مقر حزب حاکم بعث را در بندر لاذقیه و شهر جنوبی طفس، در نزدیکی درعا به آتش کشیدند.
در شهر درعا نیز معترضان در محل مجسمه سرنگون شده حافظ اسد، رهبر پیشین سوریه گردهم آمدند و شعارهای ضددولتی سر دادند.
مجسمه حافظ اسد، پدر بشار اسد، روز جمعه به وسیله معترضان سرنگون شده بود.
همزمان یکی از سخنگویان ریاست جمهوری سوریه گفته است که دولت این کشور تصمیم به لغو قانون وضع اضطراری در سوریه گرفته است.
این قانون که از سال ۱۹۶۳ بر سوریه حاکم بوده است، حقوق اساسی و آزادی های مدنی شهروندان را به شدت محدود می کند و به نیروهای امنیتی اختیارات گسترده ای برای دستگیری و حبس مخالفان می دهد.
در این حال، سازمان ملل متحد و ایالات متحده به طور جداگانه نگرانی عمیق خود را از خشونت نیروهای دولتی سوریه علیه معترضان اظهار داشته اند.
بثینه شعبان، مشاور ارشد رسانه ای رئیس جمهوری سوریه در گفت و گو با بی بی سی اعمال خشونت به وسیله نیروهای امنیتی را تکذیب کرد و گروه های تبهکار را متهم کرد که با تیراندازی به سوی معترضان سعی دارند در کشور ایجاد بی ثباتی کنند.
خانم شعبان همچنین یک روحانی سنی مستقر در قطر به نام شیخ یوسف قرضاوی را متهم کرد که با سخنان خود باعث ناآرامی در لاذقیه شده است.
دولت سوریه می گوید در تظاهرات روزهای گذشته 27 نفر از مخالفان کشته شده اند ولی فعالان سیاسی رقم تلفات را بیشتر از یکصد نفر عنوان کرده اند.
آزادی زندانیان سیاسی
بزرگ ترین تظاهرات روز شنبه در طفس و در پی برگزاری تشییع جنازه سه نفر از کشته شدگان روز جمعه رخ داد.
شاهدان عینی از به آتش کشیده شدن مقر حزب بعث و یک پاسگاه پلیس در این شهر خبر داده اند.
صدها نفر هم روز شنبه در درعا تظاهرات کردند.
بعضی از تظاهرکنندگان نوشته هایی را حمل می کردند که شعار معترضان مصری بر آن نوشته شده بود: "مردم خواستار سقوط حکومت هستند."
همزمان منابع مختلف از آزاد شدن هفتاد تا دویست زندانی سیاسی از بازداشتگاهی در دمشق خبر داده اند.
دولت سوریه هنوز این خبر را تایید نکرده است ولی گفته می شود بیشتر آزادشدگان از فعالان اسلام گرا هستند.