بحرین کاردار ایران را اخراج کرد؛ ایران یک دیپلمات بحرینی


بحرین کاردار ایران را اخراج کرد؛ ایران یک دیپلمات بحرینی

اکثریت جمعیت بحرین شیعه مذهب هستند ولی حکومت این کشور در دست یک اقلیت سنی است.

با بالا گرفتن تنش میان جمهوری اسلامی ایران و بحرین بر سر سرکوب معترضان بحرینی، دولت بحرین روز یکشنبه کاردار ایران در منامه را اخراج کرد. همزمان وزارت امور خارجه ایران از کاردار بحرین در تهران خواسته است که یکی از دیپلمات های این کشور، ایران را ترک کند.

یک منبع بحرینی به خبرگزاری رویترز گفته است که از کاردار ایران خواسته شد تا این کشور را ترک کند.

وی که نامش فاش نشده، افزوده است: «سفیر ایران پیشتر این کشور را ترک کرده بود. دلیل این کار هم به تنش میان دو کشور باز می گردد.»

در همین حال، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه به تلویزیون انگلیسی زبان «پرس تی وی» گفته که از کاردار بحرین خواسته شده است تا یک دیپلمات این کشور تهران را ترک کند.

آقای مهمانپرست افزوده است که کاردار بحرین به وزارت امور خارجه احضار و از او خواسته شد تا یکی از دیپلمات های بحرینی خاک ایران را ترک کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اخراج کاردار خود از بحرین را «غیر منطقی و غیر قابل درک» خوانده است.

مقام های جمهوری اسلامی ایران در هفته های اخیر سرکوب معترضان بحرینی از سوی حکومت سنی مذهب آل خلیفه را به شدت مورد انتقاد قرار داده و اعزام نیروهای عربستانی به منامه برای حمایت از حکومت این کشور را محکوم کرده اند.

به دنبال بروز نا آرامی های تونس و مصر که به کناره گیری رهبران آن انجامید، برخی از کشورهای عربی خاورمیانه از جمله بحرین صحنه اعتراض های دامنه دار خیابانی علیه حکومت های آنها بوده است.

اکثریت جمعیت بحرین شیعه مذهب هستند ولی حکومت این کشور در دست یک اقلیت سنی است.

به دنبال تشدید نا آرامی های خیابانی در بحرین،‌ عربستان سعودی روز ۲۴ اسفندماه از اعزام حدود ۱۰۰۰ سرباز به این کشور برای «محافظت از ساختمان‌ها و تاسیسات دولتی» خبر داد.

این اقدام عربستان که با همراهی امارات متحده عربی صورت گرفت خشم مقام های ایرانی را برانگیخت و حسین امیرعبداللهیان، مدیرکل خلیج فارس و خاورمیانه وزارت خارجه جمهوری اسلامی، اعزام سربازان عربستانی به بحرین را موجب «پیچیده‌تر شدن اوضاع» در این کشور دانست.

وزارت امور خارجه ایران همچنین سفیران بحرین و عربستان را احضار و به «دخالت نظامی در بحرین» اعتراض کرد.

همزمان، علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در نامه ای به سازمان ملل، اتحادیه عرب و سازمان کنفرانس اسلامی از «مداخله نظامی در بحرین» ابراز نگرانی کرده و خواهان توقف آن شد.

همزمان با تحرکات دیپلماتیک ایران، راهپیمایی های دولتی پس از مراسم نماز جمعه هفته اخیر تهران و همچنین عصر یکشنبه در مقابل دفتر سازمان ملل در تهران برگزار شد و تظاهرکنندگان شعار می دادند که «سعود جنایت می کند، یو اس حمایت می کند».

در تظاهرات روز یکشنبه که به گفته خبرگزاری های دولتی ایران از سوی «جمعی از مردم تهران و امت حزب الله» برگزار شد، بیانیه ای خوانده شد که از دولت ایران خواسته شده بود تا «امکان اعزام نیروهای مردمی و داوطلب را برای یاری برادران و خواهران مظلوم بحرینی فراهم آورند.»

در واکنش به مواضع جمهوری اسلامی ایران و تبلیغات شدید آن علیه حکومت آل خلیفه، بحرین به آنچه که
«دخالت بی شرمانه» تهران در امور داخلی خود خوانده، اعتراض و سفیر خود را از ایران فرا خواند.

اقدام های ایران همچنین
واکنش وزیر امور خارجه آمریکا را برانگیخت و هیلاری کلینتون روز شنبه نسبت به مداخله ایران در ناآرامی‌های منطقه خلیج فارس هشدار داد.

خانم کلینتون اظهار داشت: «این دیدگاه را [با متحدان خود] در میان گذاشته ‌ایم که فعالیت‌های ایران در خلیج [فارس]، از جمله تلاش برای گسترش مقاصدش در کشورهای همسایه، تهدیدی برای صلح و ثبات است.»

بحرین از لحاظ مالی و بانکی از مراکز کلیدی در خلیج فارس به شمار می ‌رود و در عین حال محل استفرار ناوگان پنجم آمریکاست؛ ناوگانی که مسئولیت عملیات نظامی در منطقه خلیج فارس و شرق آفریقا را بر عهده دارد.
باریک بین - ایران - تهران
اگر افراد بی منطق این سایت دوباره انگ حکومتی بودن به من نزنن، می خواستم بگم چرا در بحرینی که 70 در صد شیعه داره و هیچگونه حق سیاسی برای این افراد قانون قائل نیست امریکا مداخله نمی کنه. چرا پس از کشته شدن این همه ادم در بحرین امریکا یا یکی از سیاستمداران این کشور ابراز همدردی با مردم این کشور نمی کنند. لطفا منطقی باشین و به این قضیه خوب فکر کنید. من مطمئن هستم که خیلی از ما ها این مسئله رو که ایران برای امریکا مهم و نه مردم ایران رو می دونیم و در طی سالیان دراز درک کردیم ولی متاسفانه نمی خواهیم این واقعیت تاریخی رو در عمل بپذیریم. دوستان خیلی دوست دارم که بتونیم یک بحث خوب در این زمینه داشته باشیم.
دوشنبه 1 فروردین 1390

red.boy - ایران - تهران
از دولت بحرین درخواست داریم با مخالفینش فقط سازش کند و با چند اطلاح عمیق در قانون اساسی اش خودش را در قدرت نگه دارد. حاکمیت بحرین نباید دست شیعه جماعت بیوفته. از دخالت به موقع امریکا و فرستادن نیرو توسط عربستان سعودی کمال تشکر را داریم.
دوشنبه 1 فروردین 1390

black chador - امریکا - ولدن
علی چکه ای جرات دخالت در بحرین را نداره. خاک بر سر تقلبی نژاد و سپاه قراضه اش که فقط زورش به بچه های ایرانی میرسه.
دوشنبه 1 فروردین 1390

roya25 - انگلیس - لندن
ملاها به وظیفه همیشگی خود تشنج درمنطقه وایجاد بازار فروش اسلحه برای اربابان خود امریکا تلاش مبکند. ملاها بیش از صد هزار شیعه را که هموطن خودشان بودند.اعدم کردند. دلشان برای شیعه دگر گشورها میسوزدلندن
دوشنبه 1 فروردین 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.