بمباران مناطق غربی بنغازی


بمباران مناطق غربی بنغازی

با وجود تاکید دولت لیبی بر رعایت آتش بس، نیروهای وفادار به معمر قذافی به حمله به مناطق تحت کنترل مخالفان ادامه می دهند

بر فراز شهر بنغازی که پایگاه اصلی مخالفان مسلح دولت لیبی است، هواپیماهای جنگنده مشاهده شده و با وجود اعلام مقررات پرواز ممنوع بر فراز لیبی توسط شورای امنیت سازمان ملل، صدای انفجارهایی در این شهر به گوش رسیده است.

یکی از خبرنگاران بی بی سی در بنغازی گفت مناطق غربی شهر چندین ساعت به طور مداوم بمباران شد.

به گفته آمریکا، هیچیک از هواپیماهای بین المللی هنوز وارد عمل نشده اند و خبرنگار ما می گوید به نظر می رسد نیروهای وفادار به سرهنگ قذافی دست به این حمله زده باشند.

خبرنگار بی بی سی در بنغازی سرنگونی یک هواپیمای نظامی را مشاهده کرده است. به گفته خبرنگار ما، این هواپیما قبل از آنکه با زمین برخورد کند، آتش گرفت.

وزیر امور خارجه لیبی پیشتر تاکید کرده بود که دولت این کشور آتش بس را رعایت می کند.

روز جمعه نیز با وجود تاکید دولت لیبی بر رعایت آتش بس، نیروهای وفادار به معمر قذافی به حمله به مناطق تحت کنترل مخالفان ادامه دادند.

در همین حال آمریکا، فرانسه و بریتانیا به سرهنگ معمر قذافی هشدار داده اند که اگر حمله به غیرنظامیان را متوقف نکند، با مداخله نظامی جامعه بین المللی مواجه خواهد شد.

سران کشورهای اروپایی، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا و رییس اتحادیه عرب قرار است امروز، شنبه (نوزدهم مارس/ بیست و هشتم اسفند) در یک جلسه اضطراری در پاریس راه های اجرای مقررات پرواز ممنوع بر فراز لیبی را بررسی کنند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنجشنبه قطعنامه پیشنهادی لبنان، فرانسه و بریتانیا را برای ایجاد منطقه ممنوعه پروازی بر فراز لیبی برای حمایت از مردم این کشور در برابر حملات هوایی نیروهای هوادار معمر قذافی تصویب کرد.

این قطعنامه به همه کشورهای عضو اجازه داده است برای برقراری آتش بس و حمایت از غیرنظامیان 'تمام تدابیر لازم' از جمله گزینه نظامی را به کار گیرند.

جرارد آرائود، نماینده فرانسه در سازمان ملل به بی بی سی گفت که احتمال می دهد اقدام نظامی علیه لیبی چند ساعت پس از اجلاس پاریس آغاز شود.

بریتانیا می گوید جت های جنگنده خود را به منطقه مدیترانه می فرستد تا برای عملیات بر فراز لیبی آماده باشند.

پیشتر، مقام های نظامی لیبی گفتند نیروهای دولتی در خارج از مواضع مخالفان در شهر بنغازی مستقر هستند و قصد ورود به شهر را ندارند.

در همین حال باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا نیز گفته است اگر نیروهای لیبی حمله به مخالفان را پایان ندهند و عقب نشینی نکنند، غرب دست به اقدام نظامی خواهد زد.

آقای اوباما گفت مفاد قطعنامه شورای امنیت در اقدام نظامی برای دفاع از غیرنظامیان قابل مذاکره نیست.

او طی نطقی کوتاه در کاخ سفید خواهان اجرای آتش بس فوری در لیبی شد.

رییس جمهوری آمریکا گفت:" حمله به غیرنظامیان باید متوقف شود. قذافی باید مانع از پیشروی نیروهای خود به سوی بنغازی شود، این نیروها باید از اجدابیه، مصراته و زاویه عقب نشینی کنند و مردم تمامی این شهرها باید به آب، برق و گاز دسترسی داشته باشند."

در حالی که طبق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، حمله به لیبی طراحی می شود، دولت معمر قذافی به طور یک جانبه اعلام آتش بس کرده است.

آمریکا و متحدانش می گویند که آتش بس در لیبی شامل خروج نیروهای حکومتی از شهرهای مصراته، اجدابیه و زاویه نیز می شود، اما دولت لیبی می گوید آتش بس یعنی توقف عملیات نظامی. به گفته دولت لیبی، نیروهای وفادار به معمر قذافی در شهرها از غیرنظامیان محافظت می کنند.

خالد حکیم، معاون وزیر امور خارجه لیبی، در طرابلس گفت که نیروهای حکومتی به خاطر "محافظت" از غیرنظامیان لازم است که در برخی شهرها باقی بمانند.

khosh bavar - ایران - یزد
نقشه قذافی نژاد: جریحه دار دول اول و مجبور کردن انان به حمله نظامی " زودرس " ناتو و جهان اول, که او را تبدیل به عمرمختار زمان خود کنند, بدینجهت جهان اول باید خیلی زیرکانه و صبورانه به کمک مردم ازادیخواه لیبیایی امده تا قذافی نژاد را و وضعیت سیاسی / نظامی کشور لیبی را تبدیل به عراق دوم نکنند, هرچند مردم در زیر بمباران ارتش مخوف قذافی نژاد رنج میبرنند. شاد و ازاد باشیم !
شنبه 28 اسفند 1389

karkas - ایران - اصفهان
چون بی بی سی گفته من باور نمیکنم
شنبه 28 اسفند 1389

asal.bano - انگلستان - نیوکسل
karkas چه کوتاه نگر. یه نگاه به یوتیوب بنداز, ویدئوها را می بینی. شبکه خبر می گفت باور می کردید?
شنبه 28 اسفند 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.