درخواست ایران برای جلوگیری از خشونت در بحرین


درخواست ایران برای جلوگیری از خشونت در بحرین

صالحی خواستار مداخله سازمان کنفرانس اسلامی برای جلوگیری از خشونت در بحرین شد

ایران خواستار مداخله سازمان کنفرانس اسلامی در بحران سیاسی بحرین شده و در اعتراض به اعزام نیروی خارجی به بحرین، سفیران چند کشور را احضار کرده است.

روز سه شنبه، 24 اسفند (15 مارس)، وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که علی اکبر صالحی، وزیر خارجه، در تماس تلفنی با اکمل الدین احسان اوغلو، دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی، "تحولات منطقه خاورمیانه و به ویژه خشونت های اخیر در بحرین و مداخله نیروهای امنیتی برخی کشورهای حوزه خلیج فارس را مورد بررسی و رایزنی قرار داد."

گفتگوی علی اکبر صالحی با آقای احسان اوغلو شامگاه دوشنبه و ساعاتی پس از آن صورت گرفت که خبر ورود شماری از واحدهای نظامی و امنیتی عربستان سعودی و امارات عربی متحده به منظور کمک به حفظ امنیت در بحرین منتشر شده بود.

روز گذشته گزارش شد که در پی تصمیم شورای همکاری خلیج فارس در کمک به دولت های عضو، عربستان سعودی و امارات عربی متحده نیروهایی متشکل از حدود هزار نفر را همراه با خودروهای زرهی و تجهیزات به بحرین اعزام کرده اند.

گفته شده است که ماموریت این نیروها حفاظت از ساختمان ها و تاسیسات حیاتی و حساس بحرین در برابر تهاجم احتمالی مخالفان دولت است که به گفته مقامات بحرینی، به دلیل توسل برخی از معترضان به خشونت در تظاهرات روز یکشنبه ضرورت یافته است.

آقای صالحی ضمن قدردانی از تلاش های دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی، از او خواست تا "تمامی ظرفیت های موجود" این سازمان را جهت جلوگیری از اعمال خشونت در بحرین به کار گیرد.

به گزارش رادیو و تلویزیون دولتی ایران، وزیر خارجه جمهوری اسلامی با ابراز نگرانی از تشدید خشونت در بحرین، "ضرورت خویشتنداری و توجه به مطالبات مشروع مردم را که به روش های مسالمت آمیز در این کشور در حال پیگیری است، مورد تاکید قرار داد."

در این گزارش آمده است که دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی هم ضمن ابراز نگرانی از وضع موجود در بحرین، تاکید کرد که این سازمان به تلاش های خود برای حل این بحران ادامه می دهد.

روز گذشته هم منابع خبری جمهوری اسلامی از ابراز نگرانی وزیر امور خارجه در مورد شرایط بحرین و توصیه او به دولت این کشور خبر داده بودند.

آقای صالحی با توصیه جدی به دولت بحرین برای خودداری از توسل به خشونت علیه معترضان، از مقامات بحرینی خواسته بود با مطالبات مردم این کشور "با درایت برخورد کنند" و حق مردم برای اعتراض و پیگیری خواسته هایشان را محترم بشمارند.

احضار سفیران خارجی و اتهام حمایت از سرکوب

مقامات ایرانی از تصمیم شورای همکاری به اعزام نیرو به بحرین ابراز نگرانی کرده اند

همزمان، شبکه تلویزیونی پرس تی وی، متعلق به دولت ایران، از احضار دیپلمات های چند کشور به وزارت خارجه ایران خبر داده و گفته است.

براساس این گزارش، روز سه شنبه، وزارت خارجه ایران کاردار بحرین در تهران را احضار کرد و اعتراض خود را نسبت به ورود نیروهای سعودی به این کشور به اطلاع او رساند و سفیران عربستان سعودی و سوئیس نیز به منظور دریافت اعتراض دولت ایران نسبت به ورود نیروهای امنیتی عربستان سعودی و امارات عربی متحده به بحرین، به وزارت خارجه احضار شدند.

سفارت سوئیس حفاظت از منافع ایالات متحده در ایران را برعهده دارد و برخی مقامات ایرانی دولت آمریکا را به دلیل آنچه که حمایت از ورود نیروهای سعودی به بحرین می خوانند، هدف انتقاد قرار داده اند.

صبح روز سه شنبه، علی لاریجانی، رئیس مجلس، در سخنانی در جلسه علنی مجلس، دولت آمریکا را متهم کرد که مواضع اعلام شده خود در حمایت از دموکراسی در منطقه را تغییر داده و نیت واقعی خود را آشکار کرده است و افزود که حمایت مقامات آمریکایی از گسترش دموکراسی در منطقه "ژستی فریبنده" بود اما با سفر وزیر دفاع آمریکا به بحرین "رفتار واقعی آمریکا و غرب علنی شد."

رئیس مجلس ایران تصمیم شورای همکاری خلیج فارس را در اعزام نیروی امنیتی به بحرین، اقدامی تجاوزکارانه با حمایت آمریکا دانست که به خاطر نگرانی غرب از وقوع انقلاب اسلامی، در جریان سفر اخیر وزیر دفاع ایالات متحده به منطقه طراحی شده بود.

این مقام جمهوری اسلامی، ایالات متحده و کشورهای غربی را مسئول حملات نیروهای طرفدار معمر قذافی، رهبر لیبی، به مخالفان مسلح او نیز قلمداد کرد و در توجیه این نظر خود گفت که غرب در صدد است به این ترتیب، امکان آن را فراهم آورد تا "رژیم لیبی بتواند با بمباران های وسیع، نیروهای انقلاب را سرکوب کند."

در حالیکه کشورهای غربی حکومت معمر قذافی را فاقد مشروعیت دانسته و از او خواسته اند از قدرت کناره گیری کند، آقای لاریجانی اظهار داشت که آمریکا و غرب "در مواضع اعلام شده، از دموکراسی حمایت می کنند اما با تحرکات پوچ دیپلماتیک، وقت کشتار به حاکمان لیبی می دهند و برخی دیگر هم به طور علنی امکانات را به رژیم دیکتاتور می رسانند."

وی آمریکا را متهم کرد که در برخورد خشونت آمیز حکومت ها در یمن، بحرین و لیبی دست دارد و از اقدامات این حکومت ها علیه مخالفان حمایت می کند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - در پی اظهارات رئیس مجلس در جلسه روز سه شنبه، دویست و پنجاه و هفت تن از نمایندگان نامه ای را امضا کردند که در آن، "از قیام های ملت های بحرین، لیبی و یمن" حمایت و از ارتش های این کشورها خواسته شده است علیه دولت های خود قیام کنند.

همچنین، روز سه شنبه، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه، با انتقاد از اعزام واحدهای امنیتی عربستان و امارات به بحرین، گفت که ورود "نیروهای خارجی، بحران سیاسی این کشور را پیچیده تر می کند" و به ایالات متحده توصیه کرد که به جای فرستادن مقامات نظامی خود به کشورهای منطقه، به مبارزه مردم برای کسب دموکراسی در این کشورها احترام بگذارد.

بحران سیاسی در بحرین

مقامات بحرینی بعضی از معترضان را به توسل به اقدامات خشونت آمیز متهم کرده اند

اعتراضات بحرین از بیش از چهار هفته پیش با اجتماع معترضان در میدان لؤلؤ (مروارید) در منامه، پایتخت، آغاز شد و با ادامه تحصن گروهی از معترضان در این محل، همچنان جریان داشته است.

دولت آمریکا از دولت بحرینی خواسته است تا حق تجمع و اعتراض مسالمت آمیز مردم این کشور را به رسمیت بشناسد و در همانحال، از آنچه که توسل برخی از تظاهرکنندگان به خشونت در روزهای اخیر خوانده، انتقاد کرده است.

ظاهرا خواست اصلی اکثر معترضان بحرینی اصلاحات سیاسی و پیشبرد نظام مشروطه سلطنتی در این کشور و رعایت حقوق اکثریت شیعه از سوی حکومت بوده که تحت تسلط اقلیت سنی قرار دارد هر چند برخی از معترضان، از لزوم سرنگونی رژیم سلطنتی و برقراری جمهوری نیز سخن گفته اند.

جزیره بحرین در نزدیک سواحل جنوبی خلیج فارس واقع شده و از سال 2002، که امیر این کشور عنوان پادشاه را برای خود برگزید، رسما تحت نظام سلطنتی مشروطه اداره شده است هر چند به گفته مخالفان رژیم، خاندان حاکم، که از مسلمانان سنی هستند، همچنان قدرت اصلی را در دست دارد.

شمار ساکنان بحرین به حدود یک میلیون و سیصد هزار نفر می رسد که براساس آمار انتشار یافته، حدود نیمی از آنان اتباع رسمی این کشور نیستند و برای کار و امرار معاش در این کشور سکونت دارند.

دین اکثر مردم بحرین اسلام است و اگرچه آمار رسمی در مورد پیروان مذاهب سنی و شیعه در این کشور انتشار نیافته، ولی گفته می شود که احتمالا حدود دو سوم مسلمانان این کشور را شیعیان و بقیه را سنی‌ها تشکیل می دهند.

بحرین به دلایل تاریخی با ایران ارتباط هایی داشته و ایرانی تباران - که از آنان با عنوان عجم یاد می شود و پیروان هر دو مذهب شیعه و سنی در میان آنان یافت می شود- بخش قابل توجهی از جمعیت بحرین را تشکیل می دهند.

ایران تا سال 1971 میلادی، و به رسمیت شناختن بحرین به عنوان کشوری مستقل، نسبت به این جزیره ادعای ارضی داشت و آن را بخشی از خاک خود می دانست.

برخی منابع غربی و منطقه ای، با توجه به فعالیت گروه های تحت هدایت روحانیون شیعی در اعتراضات جاری در بحرین، نسبت به احتمال ارتباط بعضی از مخالفان با جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کرده اند اما این اظهارات مورد تایید مقامات ایرانی نبوده است.

behnam2009 - انگلستان - لندن
خیلی رو دارند. به صرف شیعه بودن, مردم بحرین مهم تر از مردم ایرانند. حکومت دینی پر از تناقض است.
سه‌شنبه 24 اسفند 1389

pelle - سوئد - استکهلم
صالحی عراقی, بوفالو پیشانی سیاه ، شما که خودتان از همه زورگویان و ستمگران دنیا گوی سبقت را برده اید ،بنابراین تو بهتره خفه شی.
سه‌شنبه 24 اسفند 1389

naslesookhteh - ایران - تهران
عجب پرروهایی هستند اینا!!!!
سه‌شنبه 24 اسفند 1389

zartusht67 - المان - فرانکفورت
رو که رو نیست یک مشت تازی اشغالگر کثیف
سه‌شنبه 24 اسفند 1389

siamaktg - ایران - تهران
آخی ... دل آخوندا هم نازک!!!!!!!!!!!!!
سه‌شنبه 24 اسفند 1389

برگشته - بحرین - محرق
behnam2009 - انگلستان - لندن . دوست عزیز. خواسته هاى مردم بحرین مخصوص یک طایفه و مذهبى نیست و به بعضى از رسانه ها و نوشته ها تکیه نکنید. کدامین کشورى در جهان میبینید که نخست وزیر بیش از 40 سال حکومت کند و راضى به تغییرات نیست! و قانون اساسى و پارلمان مسخره اى داشته باشند و اکثر ثروت و اموال در عهده گروه خاصیست . خواهش میکنم فبل از کامنت گذاشتن کمى اطلاعات درست از مبارزه مردم بحرین داشته باشید ..موفق باشید . به امید آزادى مردم بحرین.
شنبه 28 اسفند 1389

louisette - فرانسه - مارسی
این صالحی نیامده تا حالا چند تا خرابکاری کرده.عراقی . این ها دیپلوماسی بلد نیستند.
شنبه 28 اسفند 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.