دهها مخالف دولت در جمهوری آذربایجان بازداشت شدند
به دانشجویان دانشگاه های باکو هشدار داده شده بود که در صورتی که از کلاس های روز جمعه غیبت داشته باشند، از دانشگاه اخراج خواهند شد |
پلیس جمهوری آذربایجان دست به بازداشت گروهی از مخالفان زده که می خواستند برای دومین روز در باکو، پایتخت این کشور دست به تظاهرات ضد دولتی بزنند.
مقامات جمهوری آذربایجان، این تظاهرات را غیرقانونی خوانده اند.
روز جمعه (یازده مارس) در تظاهرات ضد دولتی در باکو، بیش از چهل نفر از مخالفان بازداشت شدند.
مقام های دولتی می گویند امروز ده نفر بازداشت شدهاند اما مخالفان می گویند تعداد بازداشت شدگان بیشتر است.
شاهدان عینی گفته اند پلیس و لباس شخصی ها، تظاهرکنندگان را یک به یک بازداشت و به اتوبوس هایی که در نزدیکی یک دانشگاه پارک شده بودند، منتقل کردند.
گروه ها و احزاب مخالف دولت الهام علیاف، رئیس جمهور آذربایجان از طریق سایت فیسبوک از مردم خواسته بودند تا در تظاهرات ضد دولتی شرکت کنند.
خبرنگار بی بی سی می گوید جوانان در این کشور، از تظاهراتی که کشورهای عربی را فرا گرفته، الهام گرفته اند و درصددند تا علیه دولتی که متهم به فساد و نقض مکرر حقوق انسانی در این کشور است، قیام کنند.
عیسی قمبر، رهبر حزب مخالف مساوات به خبرگزاری فرانسه گفته است که دهها نفر از جمله پسرش و رهبر حزب لیبرال دموکرات جمهوری آذربایجان بازداشت شده اند.
یک تظاهرکننده جوان پیش از آن که پلیس او را بازداشت و وارد یکی از اتوبوسها کنند، به خبرگزاری رویترز گفت که در آینده نیز تظاهراتی برگزار خواهد شد.
به دانشجویان دانشگاه های باکو هشدار داده شده بود که در صورتی که از کلاس های روز جمعه غیبت داشته باشند، از دانشگاه اخراج خواهند شد.
فعالیت های سیاسی در جمهوی آذربایجان به دقت از سوی سازمان های اطلاعاتی زیر نظر گرفته می شوند و رسانه ها نیز تحت کنترل هستند.
تحلیلگران می گویند دولت جمهوری آذربایجان از بروز ناآرامی های مشابه جهان عرب در این کشور به شدت مضطرب است و می ترسد که این ناآرامی ها بتواند جانی تازه به احزاب و گروه های مخالف بدهد.
الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان در سال ۲۰۰۳، قدرت را از حیدر علی اف، پدرش تحویل گرفت.
|
|
|
|
|
|