اعتراض های کارگری در تبریز و تهران
اعتراض کارگری در مجتمع پتروشیمی تبریز
گزارش ها از ایران حاکی از اعتراض کارگران مجتمع پتروشیمی تبریز و کارخانه لاستیک البرز تهران است.
خبرگزاری ایلنا گزارش داده است که حدود ۱۸۰۰ کارگر پیمانکار مجتمع پتروشیمی تبریز به قراردادی نشدن خود از سوی مدیران این مجتمع دست به اعتراض زده اند.
به نوشته ایلنا، این اقدام مدیریت مجتمع پتروشیمی تبریز، برخلاف مصوبه هیئت دولت در زمینه تبدیل وضعیت استخدام کارگران متخصص و فنی پیمانی به وضعیت قراردادی بوده است.
بر اساس این گزارش، ۱۸۰۰ کارگر مجتمع پتروشیمی تبریز در روزهای گذشته اقدام به تجمع در مقابل این واحد تولیدی کرده اند.
بر اساس برخی گزارش های غیر رسمی، کارگران مجتمع پتروشیمی تبریز همچنین خواستار افزایش دستمزد متناسب با رشد تورم و افزایش قیمت کالاها و خدمات و برخورداری از امکانات رفاهی و بیمه شده اند.
تاکنون خبری در مورد واکنش مقام های دولتی و نیز مدیریت مجتمع پتروشیمی تبریز در قبال این اعتراض کارگران منتشر نشده است.
مجتمع پتروشیمی تبریز که جزو یکصد شرکت برتر ایران در سال مالی۱۳۸۸ قرار دارد، بر اساس شاخص های مالی همان سال، از سوی سازمان مدیریت صنعتی ایران به عنوان سومین شرکت بزرگ و برتر اقتصادی منطقه شمال غرب ایران شناخته شد.
این مجتمع در سال گذشته، علاوه بر ارائه ۲۶۵ هزار تن انواع محصولات پتروشیمی به صنایع پایین دست داخلی، محصولاتی به ارزش ۶۴ میلیون دلار نیز به ۲۳ کشور جهان صادر کرده است.
همزمان، به گفته یک فعال کارگری در تهران، صدها تن از کارگران کارخانه لاستیک البرز، کیان تایر سابق، روز چهارشنبه در مقابل این کارخانه، در حاشیه آزاد راه آیت الله سعیدی تجمع و تحصن کردند.
این اقدام دو روز پس از تحصن صدها کارگر این کارخانه همراه با خانواده هایشان در مقابل این کارخانه صورت گرفت.
به نوشته وبسایت سحام نیوز، ارگان حزب اعتماد ملی، به دلیل جمعیت زیاد متحصنین در روز دهم اسفند، نیروهای پلیس و یگان ویژه از درگیر شدن با آنها خودداری ورزیدند و تنها از پیوستن مردم به آنها جلوگیری کردند.
پیشتر نیز به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، بیش از ٣۰۰ نفر از کارگران لاستیک البرز روز هفتم اسفند در مقابل بخشداری چهاردانگه در اعتراض به شرایط خود دست به تجمع اعتراضی زدند و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.
این اعتراض ها در واکنش به پرداخت نشدن حداقل ۵۰ درصد عیدی و نیز حقوق معوقه کارگران صورت گرفته است.
اعتراض های صنفی کارگران لاستیک البرز نیز تاکنون بازتابی در رسانه های رسمی جمهوری اسلامی ایران نداشته و واکنشی نیز از سوی وزارت صنایع در این مورد ابراز نشده است.
اعتراض ها در تبریز و تهران، آخرین نمونه از اعتراض ها و اعتصاب های کارگران در مناطق مختلف ایران به شمار می روند.
در ماه های اخیر، گزارش های بسیاری در مورد اعتراض ها و اعتصاب های کارگران در آبادان، کرمانشاه، رشت، اهواز، اصفهان و شیراز انتشار یافته است.
MNS - امریکا - مورگن هیل
|
اگر همه یکی بشوند و با هم اعتراض کنند دولت را فلج کرده وبه نتیجه خواهند رسید .از دادن پول اب و برق و گاز خودداری کنید اعتصاب کنید حق خود را بطلبید حق گرفتنی است. |
جمعه 13 اسفند 1389 |
|