خبرنگاران آلمانی بازداشت شده در ایران، وارد کشورشان شدند


خبرنگاران آلمانی بازداشت شده در ایران، وارد کشورشان شدند

وزیرامورخارجه آلمان همزمان با خبر آزادی خبرنگاران آلمانی وارد تهران شد

دو شهروند آلمانی متهم در پرونده سکینه آشتیانی که ایران آنها را بعد از دریافت جزای نقدی آزاد کرده بود اکنون وارد کشورشان شده اند.

انگلا مرکل صدراعظم آلمان ابراز امیدواری کرد که این دو خبرنگار هرچه زودتر بتوانند زندگی عادی خود را از سر بگیرند.

روز شنبه پس از اعلام آزادی آنها گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان به ایران سفرکرد تا دو خبرنگار را به کشورشان بازگرداند.

این اولین سفر یک وزیر خارجه آلمان به ایران از سال 2003 تاکنون بود.

در این سفر گیدو وستر وله با علی اکبر صالحی وزیرخارجه و محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران دیدار و گفتگو کرد.

روز شنبه( سی ام بهمن ) دادگستری استان آذربایجان شرقی اعلام کردکه دو تبعه آلمانی متهم در پرونده سکینه آشتیانی را مستحق تخفیف در مجازات دانسته و ۲۰ ماه حبس تعزیری آن‌ها به جزای نقدی تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزارهای ایران، دادگستری این استان دو شهروند آلمانی را که چندی قبل به اتهام گفتگو با خانواده سکینه آشتیانی در تبریز دستگیر شده بودند، مستحق تخفیف در مجازات و برخورداری از رافت اسلامی تشخیص داده و حبس آن ها را به جزای نقدی تبدیل کرده بود.

در رای صادره توسط شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز آمده است: "به لحاظ وضعیت خاص این دو متهم و محرز شدن سواستفاده از آنان برای دستیابی به اهداف مربوط به ارتکاب جرم علیه امنیت ملی از سوی یکی دیگر از متهمان این پرونده، به استناد ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی، حبس آن‌ها به جزای نقدی تبدیل شده است."

این دو خبرنگار آلمانی در ماه اکتبر سال جاری برای تهیه گزارشی در مورد سکینه محمدی آشتیانی، زن ایرانی محکوم به سنگسار که در تبریز زندانی است، به این شهر سفر کردند اما ظاهرا قبل از انجام مصاحبه با پسر و وکیل مدافع خانم آشتیانی، بازداشت شدند.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه و دادستان کل ایران با تایید دستگیری این دو نفر گفته بود که "این دو تبعه خارجی که با روادید توریستی در تبریز حضور یافته بودند، بدون مدرک، از نام خبرنگار سوء استفاده و با خانواده سکینه آشتیانی ارتباط برقرار کرده بودند."

آقای اژه‌ای هم چنین اعلام کرده بود که این دو آلمانی در زندان تبریز به "جرم خود اعتراف کرده‌اند."

پس از آن بود که مقامات آلمانی بارها خواستار آزادی این دو خبرنگار شدند.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در واکنش به بازداشت دو تبعه این کشور در ایران، خواستار آزادی آن‌ها شده بود.

وزارت امورخارجه ایران اعلام کرده بود دو تبعه خارجی دستگیر شده که در تلاش برای مصاحبه با خانواده سکینه محمدی آشتیانی بودند، با یک "شبکه ضد انقلاب خارجی" ارتباط داشته‌اند.

رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران، به خبرنگاران گفته بود: "آنان ویزای توریستی داشته‌اند و از آنجا که با شبکه‌های ضد انقلاب خارجی ارتباط داشته‌اند، دستگیر شده‌اند."

بر اساس قوانین ایران، خبرنگاران خارجی باید برای تهیه خبر و فعالیت‌های رسانه‌ای، ابتدا از اداره کل مطبوعات خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد این کشور درخواست مجوز کنند و با اطلاع و پس از موافقت این بخش دولتی، به پوشش اخبار از داخل ایران اقدام کنند.

پیش از این و پس از در خواست وزیر امور خارجه آلمان، خبرنگاران آلمانی توانسته بودند در ماه دسامبر با خانواده های خود در تبریز ملاقات کنند.

parvaz39 - آلمان - هامبورگ
دقیقاً به شکل طالبان افغانستان، اخاذی در برابر جان انسانها. هلند باج نداد روانشاد خانم بهرامی را اعدام کردند، آلمان باج داد تبصره گذاشتند و آزاد کردند. به چه ذلّتی افتاده اند این مدیران جهانی. به قول بعضی از دوستان لووووول
دوشنبه 2 اسفند 1389

khosh bavar - ایران - یزد
در عرض 1 روز, المانیها به ایرانیها جایزی خرس طلایی برلین را میدهند, فردای همان روز ایرانیها به المانیها زندانیشان را میدهند ?! ( تشابه بیمحتوا ولی نکته دار !) . شاد و معامله گر باشیم .
دوشنبه 2 اسفند 1389

bawafa1385 - المان - هامبورگ
بهر حال خدا به این سکینه محمدی مکرمه نورانی طول بلند بالا عمر بدهد که هم براه راست هدایت شده و هم امت همیشه در صحنه را راضی و مسبب ازادی انها میشود . ما ارزو میکنیم این ام المومنین گرامی سکینه خانم هم از بند زندان ازاد شود تا در اینده بتواند با عبادت خدای بزرگ خدمات شایان توجه بامت همیشه در صحنه نموده و با انجام این عبادات سبب شادی روح ان مرحوم مغفور که بی جهت سبب به بند کشیدن این بانوی مومنه گردیده امرزش دائمی روح و روان پیدا کند . هر چند روان ان مرحوم بملکوت اعلی پیوسته .
دوشنبه 2 اسفند 1389

khosh bavar - ایران - یزد
راستی, این وستروله المانی همجنسباز یا همجنسگرا است, بهرحال, این چه منطقی است که با همجنسباز یا همجنسگرای ایرانی خود دشمن باشید و جرم او از کوه پرت کردن میباشد, ولی با همجنسباز یا همجنسگرای المانی " باعث " افتخارتان هست که با او دست بدهید و ماچ و بوسه کنید ?! ایا این ماچ و بوسه ها شماها با او جای برادری هست یا نظر دیگری دارید ?! ( من ضد همجنسباز یا همجنسگرا نیستم ! ). شاد و عادل باشیم !
دوشنبه 2 اسفند 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.