کفاشیان: سرگرم گزینه های ایرانی باشید تا بتوانیم یک مربی خارجی بیاوریم
علی کفاشیان میگوید تیم امید به یک مربی ایرانی سپرده می شود اما پرونده استخدام مربی خارجی برای تیم بزرگسالان هنوز بسته نشده است.
فرهاد عشوندی:مربی ایرانی یا مربی خارجی؟ این بزرگترین پرسش پیش روی فوتبال است در روزهای پس از انصراف کارلوس کرش از حضور در تیم ملی علی کفاشیان ، رئیس فدراسیون فوتبال هم کسی است که باید بیش از همه در این باره سخن بگوید. او که خود را در یک قدمی عقد قرارداد با مربی سرشناس پرتغالی می دید ، حالا خودش هم خیلی رو فرم نیست و دل و دماغ درست حسابی برای حرف زدن درباره مربی خارجی ندارد. او که باید جواب خبرنگاران زیادی را بدهد و مدام پاسخگوی این خواسته شان باشد که خواهان جذب مربی خارجی هستند ، به خبرنگار ما می گوید:« حالا نوبت تلافی کردن من است! از من بد می نویسید؟» او تمام این گفته ها را به شوخی به زبان می آورد و با خنده ادامه می دهد:« اگر مربی خارجی دوست دارید باید بیایید فدراسیون و توبه نامه پر کنید که چرا اذیتم می کردید!»
ما حاضریم بیاییم ، توبه نامه هم پر کنیم. این کار را کنیم ، مربی خارجی می آورید؟
راستش ما که بیشتر از همه دوست داریم این اتفاق بیفتد و بتوانیم یک مربی بزرگ و با دانش فنی بالای خارجی را برای تیم ملی بیاوریم. دیدید که برای آوردن چنین گزینه ای چقدر هم تلاش کردیم اما یکدفعه نشد دیگر .
اما دنیا که به آخر نرسیده ، آن مربی نشد می توانید یک مربی دیگر را بیاورید. مگر فقط کارلوس کرش مربی بزرگی است؟
حالا بگذارید ما شنبه یک جلسه مهم داریم، همان جا در کمیته فنی با دوستان مربی صحبت می کنیم و درباره مسائل مختلف مربوط به تیم ملی بحث می کنیم.
و بعد جذب یک مربی خارجی جدید را در دستور کار قرار می دهید؟
قبل از هر کار در این جلسه یک سرمربی ایرانی را برای تیم ملی امید کشورمان انتخاب می کنیم. بازی تیم امید نزدیک است و باید قبل از هر کاری سرنوشت این تیم مشخص شود.
آن وقت این سرمربی یک گزینه موقت است؟
نه دیگر ، کسی که بیاید تا آخر بازی های مقدماتی المپیک و انشاالله در بازی های المپیک هم تیم را هدایت می کند.
اما شما که می گفتید همه تیم ها زیر نظر یک مربی اداره می شوند؟
فعلا که شرایط تغییر کرده و این امکان برای مان وجود ندارد. اگر کرش می آمد قصد مان این بود اما چون نتوانستیم مربی برای تیم بزرگسالان بیاوریم که نمی شود تیم های دیگر ملی را هم همین طور بی مربی بگذاریم. البته قصد داریم با مربی مان حرف بزنیم و یکی از شرط های قرارداد این باشد که برنامه های کاری اش را پس از اینکه یک مربی برای تیم بزرگسالان آوردیم با او هماهنگ کند.
و آن وقت این مربی قرار است ابراهیم زاده باشد ، قلعه نویی یا مجید جلالی ؟
هر سه از گزینه های مان هستند و چند گزینه مربیگری دیگر هم داریم. حالا اگر کمی صبر کنید می بینید که کدام شان هدایت تیم ملی را در دست خواهند گرفت.
برای تیم ملی بزرگسالان چطور؟
حالا باید فکر کنیم. مربیان ایرانی خوبی هم داریم که می توانند تیم ملی را در دست بگیرند.
ولی می دانید که حتی اسم هایی مثل قلعه نویی و ابراهیم زاده هم نمی توانند امید به فوتبال را در مردم ایجاد کنند.
اما این هایی که می گویید بهترین مربیان فوتبال ایران هستند و هیچ کس نمی تواند توانایی های فنی شان را کتمان کند. من با خیلی ها حرف زدم که می گویند یک مربی ایرانی را در راس کار بگذارید و این گزینه ها را که شما این قدر راحت نقدشان می کنید یا چند مربی ایرانی دیگر که در فهرست ما جای دارند را گزینه هایی لایق برای هدایت تیم ملی می دانند.
البته ما منکر توانایی های فنی شان نیستیم اما نظرات مردمی که در کامنت های مان می بینیم حکایت از این دارد که آنها معتقدند رشد کیفی فوتبلال الان نیاز به استفاده از یک مربی خارجی دارد.
اما من هم نمی توانم همین طور به صرف مربی خارجی آوردن ، هر گزینه ای را برای هدایت تیم ملی کشورمان بیاورم. باید یک گزینه ای بیاوریم که فاکتورهای کاری اش این قدر خوب باشد که غیر از عملکرد مثبت فنی بتواند ، همه سلایق مختلف اهالی فوتبال را در کشورمان برآورده کند.
اما کمیته بین الملل تا چند قدمی عقد قرارداد با چند مربی سرشناس پیش رفته بود که اسم های شان هم مطرح شدند.
مثلا کدام مربیان؟
روژه لومر یا کاماچو!
ببین یکی از فاکتو.رهای اصلی که ما قرار شده در کارنامه یک مربی لحاظ کنیم این است که در بازه 3 یا 4 سال اخیر مربیگری کرده ، باشد ، جوان باشد و موفق بوده باشد.
یعنی کسی که قهرمان اروپا و آفریقا شده و دستیار مربی تیم قهرمان جام جهانی بوده ، دانش فنی اش کمتر از مربیان لیگی ماست؟
اما باید شرایط سنی مربی را هم لحاظ کنیم. اینکه چندسال اخیر چه کار کرده و چه نتایجی گرفته. به هر حال قبول کن که اگر تصمیمی اشتباه بگیریم و مربی خارجی خوبی نیاوریم شرایط بدتر می شود.
مثلا زاکه رونی که به ژاپن رفت ، سال ها بود که می گفتند توانایی فنی ندارد و خانه نشین بود ، همین مربی حالا قهرمان آسیاست. سنش هم در مرز 70 سالگی است. چطور آنها می توانند و ما نمی توانیم؟
حالا فکر می کنم باید بیشتر روی این نکات در جمع اعضای کمیته فنی بحث کنیم و شاخص گذاری های جدیدی برای مربی تیم ملی داشته باشیم. تا آن موقع بتوانیم روی گزینه های دیگر فکر کنیم.
راستش هرچه بیشتر حرف می زنیم ، نتیجه می گیرم خیلی زود با پاسخ منفی کارلوس کرش سرد شده اید و انگیزه تان برای جذب مربی خارجی را از دست دادید.
خیلی هم اگر این اتفاق افتاده باشد غیر منطقی نیست. وقتی با همه سختی ها و مشکلاتی که هست بیش از دو ماه یک روند مذاکره ای را پیش می بری و سعی می کنی همه شرایط را برای حضور او فراهم کنی . همه کار کردیم که این مربی بیاید و هرچه بیشتر به او نزدیک می شدیم به یکباره بهانه جدیدی پیش می آمد و درست در آخرین لحظه هم که آن اتفاق افتاد. این خودش باعث می شود صبرمان کم باشد.
اما این باور که مردم علاقه دارند یک تفکر جدید روی نیمکت تیم ملی کشورشان جریان داشته باشد را چه می کنید؟
ما هم دوست داریم این اتفاق بیفتد. اصلا بگذارید فعلا سرنوشت تیم ملی امید مشخص شود ، بعد از آن برای تیم بزرگسالان یک کاری می کنیم ، تا 9 فروردین که باید تیم بازی دوستانه داشته باشد ، یک ماهی زمان داریم. حالا شما یک ماهی سرتان با مربی ایرانی گرم باشد تا شاید ما توانستیم محرمانه مذاکره کنیم و یک مربی خوب دیگر را برای تیم ملی بیاوریم. کسی که حضورش در فوتبال مان بتواند اثرگذار باشد.
برای آن روز که نتوانستید بازی دوستانه پیدا کنید. اسکاتلند هم به جای ما با برزیل می خواهد بازی کند؟
چند تا پیشنهاد برای بازی داریم اما فعلا هیچ کدام شان تیم های خوبی نیستند . تیم ملی در این روزها باید بازی هایی داشته باشد که بچه ها تجربه مسابقات بین المللی شان بالا برود ، نه بازی های معمولی. حالا مشغول مذاکره هستیم شاید بشود یک تیم خوب را در این مدت پیدا کنیم که بازی مان به روند تیمی کمک کند.
|
|