تلفنهای نوکیا به سیستم عامل ویندوز مجهز میشود
استیو بالمر و استفن الوپ، همکاری دو شرکت را امروز در مراسمی در لندن اعلام کردند |
نوکیا در اقدامی برای بیشتر کردن سهم خود از تلفن های همراه هوشمند، با شرکت مایکروسافت قرارداد همکاری امضا کرد.
بعد از عرضه تلفن های همراه آیفون توسط شرکت اپل و تلفن هایی با سیستم عامل آندروید، سهم نوکیا از تلفن های همراه هوشمند کم شده است.
نوکیا اعلام کرده است با این قرارداد از سیستم عامل ویندوز ساخت مایکروسافت در تلفن های همراه خود استفاده خواهد کرد. این به این معنی است که نوکیا استفاده از سیستم عامل خود را کاهش می دهد.
استفن الوپ، مدیر عامل شرکت نوکیا پس از اعلام رسمی همکاری شرکتش با مایکروسافت گفت که در پی این همکاری بخش "قابل توجهی" از نیروی کار کاهش خواهد یافت.
او گفت: " نوکیا پیش از هر چیز یک شرکت فنلاندی باقی خواهد ماند. فنلاند خانه ماست و خانه ما باقی خواهد ماند."
او همچنین اضافه کرد که کم کردن تعداد کارمندان در فنلاند و سراسر جهان اجتناب ناپذیر است.
او درباره همکاری نوکیا و مایکروسافت گفت: "جریان بازی از نبرد بین دستگاه ها به نبرد بین اکوسیستم ها تغییر مسیر داده است."
او اضافه کرد: " اکوسیستمی که با همکاری نوکیا و مایکروسافت ساخته شود در سراسر جهان بی رقیب خواهد بود."
استیو بالمر، مدیر عامل مایکروسافت هم در این مراسم حاضر بود و از اهمیت همکاری با نوکیا برای شرکت خود سخن گفت.
او گفت: "همکاری نوکیا و مایکروسافت باعث می شود نوآوری در ساخت نرم افزار، سخت افزار و خدمات بیشتر شود."
با همکاری دو شرکت سیستم جستجوی "بینگ" که ساخت مایکروسافت است توسط نوکیا استفاده می شود و مایکروسافت از سرویس نقشه نوکیا در خدمات خود استفاده خواهد کرد.
به این ترتیب نوکیا دیگر از سیستم عامل ساخت خود در تلفن های هوشمند استفاده نخواهد کرد. این سیستم عامل که سیمبیان نام دارد در حال حاضر، در اکثر محصولات نوکیا استفاده می شود اما در آینده تنها در تلفن های همراه معمولی نوکیا نصب خواهد شد. نوکیا پیش بینی می کند که در آینده صد و پنجاه میلیون تلفن بیشتر با این سیستم عامل بفروشد.
در حالی که آقای آلوپ می گوید که در آینده از ویندوز در تلفن های هوشمند نوکیا استفاده خواهد شد اما این شرکت قصد ندارد از این سیستم عامل در رایانه های تخت (تبلت) نوکیا استفاده کند.
آقای الوپ گفت: "این حق برای ما محفوظ است تا در تبلت های خود از سیستم های عامل دیگر، از جمله سیستم هایی که در داخل شرکت در حال ساخت است، استفاده کنیم."
آقای الوپ همچنین اعلام کرد که نوکیا پیش از همکاری با مایکروسافت، کار با سیستم عامل آندروید ساخت گوگل را هم در نظر گرفته بود: "ما مدتی اکوسیستم ساخت گوگل را با همکارانمان در این شرکت بررسی کردیم، اما احساس کردیم که با این سیستم نمی توانیم محصولاتمان را از رقبایمان متمایز کنیم."
در این جلسه همچنین معلوم شد که گفتگو بین نوکیا و مایکروسافت از ماه نوامبر گذشته آغاز شد و این نشان می دهد که دو شرکت با سرعت این همکاری را به نتیجه رساندند.
استفن الوپ پیش از پیوستن به نوکیا در مایکروسافت کار می کرد. |
بن وود، یک تحلیلگر در موسسه تحقیقاتی CCS: Insight می گوید: "اعتراف آشکاری است با این مضمون که استراتژی نوکیا برای استفاده از سیستم عامل خود در محصولاتش شکست خورده است."
او افزود "مایکروسافت از این همکاری بهره بیشتری می برد، اما با توجه به حضور قدرتمند آیفون و تلفن هایی با سیستم عامل آندروید در بازار، این همکاری به هیچ یک از این دو شرکت قدرت مطلق برای شکست رقبا نخواهد داد."
موسسه IDC،که کارش بررسی بازار تلفن های همراه است، اعلام کرده است که سهم نوکیا از بازار تلفن های هوشمند در سال ۲۰۱۰، از ۳۸ درصد به ۲۸ درصد کاهش یافت.
نوکیا با همکاری مایکروسافت، سیستم عامل دیگری به نام "می گو" را هم که در دست ساخت داشت به حاشیه خواهد راند. نوکیا در اطلاعیه ای اعلام کرده است که "سیستم عامل "می گو" با تاکید بیشتر بر توسعه بازارها در بلند مدت و برای استفاده در نسل های بعدی محصولات این شرکت، ساخته خواهد شد."
پیش از این گفته می شد این سیستم عامل در استراتژی آینده نوکیا برای ساخت تبلت و تلفن های همراه هوشمند نقش مهمی ایفا می کند.
نوکیا اعلام کرده است که تا پایان سال ۲۰۱۱ یک محصول با این سیستم عامل به بازار خواهد فرستاد.
ماگنوس رهل، مدیر موسسه مشاور گرینویچ می گوید ممکن است برای نوکیا سخت باشد تا سه سیستم عامل ویندوز، سیمبیان و می گو را با هم مدیریت کند.
او در عین حال می گوید در این همکاری هم مثل همه همکاری ها احتمال برخورد و اختلاف نظر بین دو شرکت وجود دارد.
|
|